Šta je novo?

Zip-Rar arhiver

Ne postoji najbolji. Koristiš onaj koji ti odgovara (po stepenu i brzini kompresije, izgledu, podržanim formatima, dodatnim funkcijama itd.).

Ja koristim 7zip i ne znam šta ti znači to "voli da se zaglupi". Pojasni malo u čemu je problem.

Nisam čuo za ove koje si naveo ali imaš besplatne PeaZip i Bandizip koji su takođe dobri.

Meni se to nije dešavalo. Ako nemam šifru idem na Cancel i to je to. Koristim verziju 9.30 Alpha. PowerArchiver nije loš, mada nisam znao da imaju besplatnu verziju. Izgleda da malo zaostaje za plaćenom verzijom koja je sada 13.xx.

Poslednja izmena:
Ne zaglupi se - ponekad ne odgovara na miš ili na keyboard. Ako ne radi jedno, radi drugo. RAR može samo raspakivanje - pošto je proprietary format. Ilidan ti je predložio PeaZip - probaj portable verziju, stvarno nije loš. Mada ja ostajem na 7zipu.

PeaZip je nasminkani 7zip i kod mene primetno losije radi plus ima neke svoje tripove. Ako ti je do sminkanja 7zip-a imas Theme Manager pa udri.

Po mom misljenju samo 7zip i winrar vrede, ostale aplikacije tog tipa su daleko iza.

AKo je neki fajl loše zapokova itd onda će večina praviti problem.

7zip je neprevaziđen. Potrebno je smao odraditi dobro setovanje

@amdpower

I ja koristim 7zip, odlično se pokazao. Međutim, ako ti pravi probleme, probaj recimo Bandizip.

Untitled.jpg

Kod mene Power Archiver već nekoliko godina radi sve potrebno, dovoljno brzo i sa svim formatima. Ima sve opcije u context meniju i nikad ga ne otvaram samostalno. Može da se namesti da automatski otvara arhive direkrno po njihovom downladu. Jedino neznam dali postoji free verzija, ja sam dobio neku doživotnu licencu od njih na jednoj njihovoj promociji 2011 te.

Poslednja izmena od urednika:
Izarc je dobar ali cini mi se da nije mogao kreirati arhive.
Sto se tice predloga porbaci Bandizip i Powerarchiver pa cu videti koji je bolji.

Postoji free verzija. Link u trećem postu.

Inače, pogledajte i ovaj test arhivera pa procenite sami.

Čovek odrađuje dobre testove i ima dobrih ideja na sajtu ali je ovaj totalna glupost. Kao prvo većina ima različite vidove kompresije tj formate, kao drugo čak ui u okviru istog formata ima mnogo različitih podešavanja, ako treće u zavisnosti kako sepakuje neophodna je i različita procesorska snaga itd.

Može se samo na 7z podesiti bukvalno 10 različitih veličina, brzina i potebne snage za kompresiju ili dekompresiju.

Da bi test bio validan nije doboljno da samo format (zip) bude isti

Licno koristim winrar ali bih preporucio WinAce . www.winace.com/

Opet ista priča kao i sa antivirusima. Meni je najvažnije da odradi najveću kompresiju i kad jednom namestim šta treba da me ne gnjavi više. Koju secundu više ili manje nema veze glavno da odradi posao iz prve.

Poslednja izmena od urednika:
Čovek odrađuje dobre testove i ima dobrih ideja na sajtu ali je ovaj totalna glupost. Kao prvo većina ima različite vidove kompresije tj formate, kao drugo čak ui u okviru istog formata ima mnogo različitih podešavanja, ako treće u zavisnosti kako sepakuje neophodna je i različita procesorska snaga itd.

Može se samo na 7z podesiti bukvalno 10 različitih veličina, brzina i potebne snage za kompresiju ili dekompresiju.

Da bi test bio validan nije doboljno da samo format (zip) bude isti

Slažem se da test nije kompletan. Trebalo bi da je korišćena najbolja kompresija prilikom testiranja ali, kao što i sam kažeš, 7zip se može podesiti na više načina kako bi kompresovao u zip formatu. Verovatno mogu i drugi, nisam ih sve probao. Ipak, test može da posluži čisto radi neke orijentacije, bar što se tiče brzine dekompresije fajla.

Ja trenutno koristim 7zip i WinRAR a spremam se da testiram PeaZip i Bandizip. A mislim da i Freearc ima dobar potencijal ali mu razvoj traje presporo i nije nešto mnogo zastupljen format.

Btw. 7zip 9.20 je stabilna verzija koja je stara vec nekoliko godina. U medjuvremenu su se pojavile neke nove aplikacije. Po mom misljenju te aplikacije tesko da mogu biti bolje od necega sto se razvija godinama.

Koliko vidim kreatori Bandizipa su isti oni koji su napravili Bandicam koji mi iskreno nije nesto. Takve softverske kuce me podsecaju na Priform i Auslogics, imaju jednu dobru aplikaciju i onda izdaju jos pet. A realno nijedna nije top u klasi.

Čisto informativno, jel' probao neko Freearc i Nanozip? Jeste da ovi formati nisu baš zastupljeni na netu ali daju poprilično dobru kompresiju. Freearc čak ima i mogućnost dodavanja recovery record-a, kao WinRAR.

Arc je jedan od prvih formata arhiviranja pre .zip i .rar a. Upotrebljavan i na Atariju čak. Svi oni vuku korene još iz DOSa.

Freearc nema veze sa tim ranijim formatom. Ista im je samo ekstenzija. Sve ostalo je drugačije.

Takve softverske kuce me podsecaju na Priform.... imaju jednu dobru aplikaciju i onda izdaju jos pet. A realno nijedna nije top u klasi.

Ako si mislio na PIriform onda olako uopštavaš, ono što ti nepreferiraš prograšavaš lošim. Šta recimo nedostaje programu Speccy? I koji su to besplatni portabilni programi u top klasi ako nije ovaj?

Nisam rekao lose vec nista spec.

Za mene je ova "rugoba" top.

Nisam rekao lose vec nista spec.

Za mene je ova "rugoba" top.
Uf, dobro programce. Jako puno informacija medjutim sve je nekako nabacano. S druge strane Speccy pruza manje informacija (ali i dalje dovoljno) ali "lepse" izgleda i pregledniji je.

PowerArhciver2010 je imao problema sa fajlom podeljenim u vise rarova,izarc se pokazao bolje ali kao i hamster instalira golilu tulbarova(firewall je spavao) iako sam isao na ne,tako da se HaoZip pokazao najbolji.

Zaboravio sam da pomenem da je HaoZip besplatan i prilicno brz.

PowerArhciver2010 je imao problema sa fajlom podeljenim u vise rarova,izarc se pokazao bolje ali kao i hamster instalira golilu tulbarova(firewall je spavao) iako sam isao na ne,tako da se HaoZip pokazao najbolji.
To je zato sto nista nisi citao pri instalaciji nego si samo isao Next-next :)
Meni nije instalirao nista dodatno

Vrh Dno