Šta je novo?

zidno grejanje

Učlanjen(a)
08.11.2024
Poena
1
Pozdrav svima
Razmišljam da u kući radim zidno grejanje ali mi je to osim onoga što čitam na internetu potpuna nepoznanica,pa reših da ovde upitam za informacije.
Kuća je na tri etaže površina zidova je
6*1m,zatim 8*2.6 i 10*2.6.Zidovi su radjeni blok stiropor5cm blok,potkrovlje 10cm kamena vuna,tavanski prostor kamena10+ 5stiropor.Kotao gas ili pelet?koje jačine?treba li i kakva pumpa?Mogu li se cevi razvući izjedna sa etaže na etažu do kotla?Smeju li se nastavljati?Da li kotao treba biti na najvišoj ili najnižoj etaži?Unapred zahvaljujem

Zidno grejanje se radi manje više isto kao i podno. Ne radi se cela površina zida već do određene visine. Što se kotla tiče, gas je dobra solucija.
O tom problemu na internetu i govorim sve može ovako i onako bez realnog objašnjenja.Najviše me interesuje da li cevi mogu bez prekida da se spuste od potkrovlja do prizemlja i da li kotao mora da bude u prizemlju,što sam pročitao i baš me je zbunilo.Inače hvala na odgovoru

O tom problemu na internetu i govorim sve može ovako i onako bez realnog objašnjenja.Najviše me interesuje da li cevi mogu bez prekida da se spuste od potkrovlja do prizemlja i da li kotao mora da bude u prizemlju,što sam pročitao i baš me je zbunilo.Inače hvala na odgovoru
Zapravo nije mi jasno ako je zaista moguće tako postaviti cevi šta se dogadja sa temperaturom vode i pritiskom u njima na tolikoj dužini

Zašto bi na internetu tražili informacije za takve stvari? Unajmite projektanta i on Vam sve objasni. Da li mogu cevi bez prekida, realno ne mogu. Kao što sam napisao radi se skoro isto kao i podno grejanje, a to podrazumeva nekoliko krugova grejanja, sabirnike i razdelnike, cirkulacione pumpe, balansne ventile, a kotao može bilo gde da stoji ako se uradi kako treba.

Nazad
Vrh Dno