Šta je novo?

zeznuta particija @#$!$@#

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Evo ovako ,
drugar ima lap top (neki compaq- >1 Ghz) i hteo je da sa 2000 predje na NT 4 (ne znam otkud mu ova ideja) a inache ne zna nishta o rachunarima...E onda je na pola prekinuo instalaciju (kad mu je instalacija NT-a pokazivala kako on kaze neki win95 !!!??? iako je imao instaliran win2k).Onda je zvao mene pa sam otishao da vidim o chemu se radi...Kada sam ja pokushao da mu ubacim taj NT prikazao je da mu je HDD unformated or damaged ...E sad , ono shto je bitno je da on na tom HDDu ima neka dokumenta (6-7 meseci je radio na tome)...E sad , ja treba da pokusham da mu povratim ta dokumenta...Prvo sam mislio sve i svashta ali se na kraju sve svelo na :
- Formatirati HDD pa instalirati 98 (manji je od 2k pa nece ici preko tih dokumenata) pa onda da probam sa easy recovery-jem...
- Da podignem linux knoppix,da pokrenem mrezu pa da onda preko mreze probam da uradim neshto mada sumnjam da bi se taj unformated or damaged HDD video na nekom drugom kompu u mrezi (mozda bi linux neshto video) ???

Ako neko ima neko trece reshenje neka javi...a inache neka mi neko kaze shta je sigurnije od ova dva...

A shta mislish da izvadish njegov hhd, i stavish u neku drugu mashinu da vidish jel moze neshto da se uradi?

Misha je napisao(la):
A shta mislish da izvadish njegov hhd, i stavish u neku drugu mashinu da vidish jel moze neshto da se uradi?

To mi je poslednja solucija jer je lik u fazonu da ce pre sav taj rad da baci u vodu nego da otvori pomenuti...
Inache jel ima bre neko neku drugu ideju ??? Ima li nade ako uradim neshto od ona dva gore pomenuta ???

Ako je particija bila FAT32 verovatno je pukla tabela sa particijama, pa imas velike sanse da spasis stvar sa programcetom MRecovery XP.
Boot-uj sa diskete i sa iste startuj ovo cudo, pa prati uputstva (pre toga procitaj ReadMe)...
Inace, program je Free :)

Genghis Khan je napisao(la):
Ako neko ima neko trece reshenje neka javi...a inache neka mi neko kaze shta je sigurnije od ova dva...
Probaj sa Tiramisu Desktop-om, moze da izvuce podatke i sa formatiranog diska ( program se instalira na dve diskete i sa njih podignes sistem), drugo resenje bi mozda bile diskete Partition Magica-a, ali on se uvek zaglavi kad je neki veci problem...

Re: Re: zeznuta particija @#$!$@#

nighthawk je napisao(la):
Probaj sa Tiramisu Desktop-om, moze da izvuce podatke i sa formatiranog diska ( program se instalira na dve diskete i sa njih podignes sistem), drugo resenje bi mozda bile diskete Partition Magica-a, ali on se uvek zaglavi kad je neki veci problem...
Pa bilo je vec prica na tu temu...
U toj varijanti bih ja savetovao FinalData ili eventualno GetDataBack, ali to zahteva prebacivanje harda na neku Win masinu posto isti prvo moraju da se instaliraju. Drugo resenje bi bilo Tiramisu, EasyRecovery ili Lost&Found sa diskete, ali to zahteva jednu od ove dve varijante:
1. ima 2 harda u masini ili da se hard prebaci u drugu masinu gde se vracamo na FinalData, jer je mnogo bolje resenje :)
2. tabela sa particijama je ok i postoji vise particija koje se vide i dovoljno su velike da na njih moze da se prebaci sve sa ostecene particije
Ja pretpostavljam da je u pitanju varijanta gde je ostecena tabela sa particijama (bez obzira koliko istih ima) i da se ne vidi ni jedna, tj. da se hard ponasa kao da nije formatiran i izdeljen na particije (u prevodu kao kad je nov)...

Crni je napisao(la):
Ako je particija bila FAT32 verovatno je pukla tabela sa particijama, pa imas velike sanse da spasis stvar sa programcetom MRecovery XP.
Boot-uj sa diskete i sa iste startuj ovo cudo, pa prati uputstva (pre toga procitaj ReadMe)...
Inace, program je Free :)

Poshto nema flopi moracu sve ovo sa CDa ali aj got d point...probacu tamo oko ponedeljka pa cu javiti shta sam uradio...

ima li neko crack za final data premium 2.0 treba mi HITNO

Re: Re: Re: zeznuta particija @#$!$@#

Crni je napisao(la):
Pa bilo je vec prica na tu temu...
U toj varijanti bih ja savetovao FinalData ili eventualno GetDataBack, ali to zahteva prebacivanje harda na neku Win masinu posto isti prvo moraju da se instaliraju. Drugo resenje bi bilo Tiramisu, EasyRecovery ili Lost&Found sa diskete, ali to zahteva jednu od ove dve varijante:
1. ima 2 harda u masini ili da se hard prebaci u drugu masinu gde se vracamo na FinalData, jer je mnogo bolje resenje :)
2. tabela sa particijama je ok i postoji vise particija koje se vide i dovoljno su velike da na njih moze da se prebaci sve sa ostecene particije
Ja pretpostavljam da je u pitanju varijanta gde je ostecena tabela sa particijama (bez obzira koliko istih ima) i da se ne vidi ni jedna, tj. da se hard ponasa kao da nije formatiran i izdeljen na particije (u prevodu kao kad je nov)...

gde moze da se skine full verzija finaldata programa ili gde mogu da nadjem crack jer ova demo verzija mi samo pozaje da mi je nasao izgubljene fajlove a ne dozoljava recover.. probao sam i getdataback, za njega sam nasao crack ali sa njim nisam nasao fajlove koji mi trebaju

1. zabranjeno je takve stvari postovati :)
2. davno sam skinuo, pa se ni ne secam odakle (poslao bih ti na mail da znam) :(
3. potrazi enterprise verziju istog (tu sam ja skinuo, a odakle... da me :hump: ne secam se)
4. trebalo bi da ti problem resi i verzija 1.0 koja postoji u dve verzije: Enterprise za FAT32 i NT za NTFS, a koliko znam u 2.0 su spojene te dve i dodato malo sminke
5. koji Win imas, koji FileSystem (FAT32 ili NTFS) i u cemu je tacno problem ?
:wave;

Crni je napisao(la):
1. zabranjeno je takve stvari postovati :)
2. davno sam skinuo, pa se ni ne secam odakle (poslao bih ti na mail da znam) :(
3. potrazi enterprise verziju istog (tu sam ja skinuo, a odakle... da me :hump: ne secam se)
4. trebalo bi da ti problem resi i verzija 1.0 koja postoji u dve verzije: Enterprise za FAT32 i NT za NTFS, a koliko znam u 2.0 su spojene te dve i dodato malo sminke
5. koji Win imas, koji FileSystem (FAT32 ili NTFS) i u cemu je tacno problem ?
:wave;

pokusao sam da skinem 1.0 ali svi linkovi vode na njihov sajt a tamo vise tog fajla nema imam fat32 na toj particiji
a problem je
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=23830

Crni je napisao(la):
A jesi li probao sa MRecovery-jem (link je par postova iznad) ?
Ako ne uspe okaci mail da ti posaljem nesto drugo ako se sam ne snadjes u medjuvremenu...

nisam uspeo ni sam mrecovery ni sa final data 1.0 jedino demo verzija final data 2.0 vidi moje fajlove samo ne moze da ih recover-uje jer je demo moj mail je [email protected]

Samo da kazem da sam probao sve zivo...probao sam i neka uputstva sa stranih foruma i nishta mi nije uspelo...Na kraju sam morao da formatiram HDD pa da probam sa Easy Recoveryjem medjutim i on se nije proslavio...Sve oshteceni fajlovi ali ono shto sam trazio nisam ni nashao...Bash bezveze...Propade liku 6omesechni rad !!!

da se i zvanicno zahvalim:

CRNI CARE HVALA TI

povratio sam podatke ... sad bi mogao da se bacim u biznis spasavanja podataka :D

Genghis Khan je napisao(la):
To mi je poslednja solucija jer je lik u fazonu da ce pre sav taj rad da baci u vodu nego da otvori pomenuti...
Inache jel ima bre neko neku drugu ideju ??? Ima li nade ako uradim neshto od ona dva gore pomenuta ???

Za skidanje hdd-a sa laptopa ne treba otvarati masinu vec odsrafiti jedan sraf.
Pa ti treba 2.5" -> 3.5" HDD adapter da ga nakacis na "veliki" komp i onda mu radis sta oces.

Vidim da sam zakasnio, ali neka je drugima za nauk ubuduce :)
Skinuti HDD sa laptopa je macji kasalj, a nakaciti ga na veliki isto tako. Jedino treba naci taj adapter ali ni to nije problem.

Pozdrav!

Vrh Dno