Šta je novo?

Zesci pobrlj Windowsa, pomagajte!

Ashley

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
22.02.2001
Poena
620
Ovo u zivotu nisam video...

Windows 98 (nije SE). Sve lepo radilo dok nisam instalirao, pa deinstalirao neki programcic za katalogizaciju diskova, i to beta verzija (ko me terao da instaliram beta verzije...) Uglavnom, ovaj je prilikom deinstalacije pobrisao i prilican broj win-ovih sistemskih fajlova. Sto mi je falilo prevukao sam preko mreze sa zeninog racunara posto imamo manje-vise identicne masine. E, posle kakvog-takvog sistem ristora poceo je da brlja Windows Installer, tako da sada ne mogu da instaliram ni jedan noviji program koji koristi InstallShield (onaj noviji, sa lepom plavom ikonicom) - javi gresku Incompatible version of RPC stub.

Svasta sam pokusavao - trazio gresku po kodu na MSKB sajtu - nikad culi za tako nesto, pa ni nalik, zatim reinstalirao vindojze, VB Run-ove, Office XP (mozda vrati sistemske fajlove)... ama sve sto bi moglo da vam padne na pamet. Na kraju sam detaljno ispregledao registry (oduze mi to tri sata zivota) i dosao do zakljucka da pojma nemam u cemu je problem.

Sada kao jedino resenje vidim format c: /s /u ali mi se to nikako neda, posto ce mi ponovno instaliranje programa i fine tuning masine oduzeti najmanje tri dana. Ako mi neko ovo resi, ima veceru za dve osobe u restoranu po izboru, and I mean it!

Ashley je napisao(la):
Ovo u zivotu nisam video...
.....Sada kao jedino resenje vidim format c: /s /u ali mi se to nikako neda, posto ce mi ponovno instaliranje programa i fine tuning masine oduzeti najmanje tri dana. Ako mi neko ovo resi, ima veceru za dve osobe u restoranu po izboru, and I mean it!

Iskreno, mislim da bi sebi ustedeo prilicno vremena da si odmah reinstalirao windows od nule. Ne moras da formatiras hard, dovoljno je da obrises direktorijum Windows i Program files. Windows 98 kad se rasturi onda mu obicno nema spasa.

Posle kazu ne valja system restore kod ME/XP.... :D

E pa sad ces cesce da koristis restore u XP-u :D
Verovao ili ne, pomaze.

Re: Re: Zesci pobrlj Windowsa, pomagajte!

leksa je napisao(la):
Ne moras da formatiras hard, dovoljno je da obrises direktorijum Windows i Program files. Windows 98 kad se rasturi onda mu obicno nema spasa.

Posle kazu ne valja system restore kod ME/XP.... :D

Pa to mu dodje isto sto i format c:. Opet ce chovek morati da se cima.
Imam jedan glup predlog, ali da li si sluchajno radio backup registrija. Ako jesi idi na restore. Meni je pomoglo.

idi na run, pa otkucaj "sfc" sto predstavlja system file checker, proveri sa njim dal su prisutni i ispravni sistemski fajlovi (dosta lak za koriscenje,da te ne gusim sad sa detaljima) i ako nadje gresku ili fajl koji nedostaje trebalo bi da ga povrati/popravi. imaj u pripravnosti i instalacioni disk 98-e. ako ti ovo ne pomogne moraces,nazalost, da preinstaliras sistem (nije da morash,ali ako hoces da radi kako treba...)
ajd ,pa sa srecom (D)

O'ma da kazem da nisam imao strpljenja da cekam odgovore, pa je bilo format c: /u /s...

SFC sam naravno probao i od svega mi je pronasao samo user.exe da nije kao originalni, i ciji restore nije pomogao. Od kako je M$ izmislio WindowsInstaller pocele su ljudima da se desavaju ovakve stvari. Bice da je njihova logika "ako nesto ne radi kako treba, nasminkaj i upicani, pa ce da radi jos gore, al' je barem sareno".

No, nista strasno, cak stavise. Pre format c: mi je system.1st bio skromnih 12,5 MB boom

Sada mi masina radi kao preporodjena (a i jeste). Ovoga puta sam bio pametan, pa kada sam sve instalirao, podesio, uradio fine tuning... napravio sam ghost c particije i zaprzio na CD (tacnije, 2 CD-a, posto je gho bio oko 1,2 GB).

To se u Me ne bi desilo... :D

A kome ide vecera za dvoje?

Ma za to zezanje format ili ghost odradjuje posao, zato je neophodan cest backup.
ps
npetre skratio sam one nepotrebne upitnike, jedan je dovoljan.

Vrh Dno