Šta je novo?

Zen Micro - čudo!

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Uzeh na test Creative Micro Zen, hit Creativeovog štanda na CeBit-u i mogu reći da sam posle dužeg perioda oduševljen jednim mp3 plejerom. Da, iPod mini je žešće iskopiran (sve je belo i u Mac fazonu), ali je dizajn originalan. Uz plejer, koji je inače veoma kvalitetno realizovan, počev od izrade, finalne obrade (definitivno na nivou velikog iPod-a) do kvaliteta softvera, zvuka i navigacije (cela tabla, podeljena je na tastere i osetljiva na dodir - prvih par desetina minuta malo za#ebano za rad, ali kad se navikneš - uživaš u radu sa njim). Dovoljno glasan, zvuk veoma kvalitetan, slušalice u paketu veoma dobre, futrola, punjač su u dizajnirani da budu isti kao sam plejer - od iste plastike, dodatna baterija (680 mAh LiIon), u rezervi... sve za oko 200-ak evra + P.P. Da, ovaj ima 5 GB. Veoma je malih dimenzija, u rangu sa iPod minijem. Ekran je plavi, a LED linija na obodu plejera pulsira kad je plejer dock-ovan. Ma sjajna stvar, stvarno :,,:
Što se mene tiče, dalje ne tražim!

Sve je to lepo, al' u ComputerLand-u je 270 evrica...

bice jeftinije, jako brzo...

shto se tebe tiche, loshe si napisao bye bye i hello:)
dobar je taj zen micro, probah ga u hannoveru, ali sam ja i dalje ipod fan :)

Poslednja izmena:
Takodje kao Highl1 iPod fan sam i dalje.
Treba revolucija medju mp3 playerima da se dogodi da bih presao na drugo.Ubedjen sam i da ce tu revoluciju u buducnosti Apple izneti na svojim ledjima.

Da ne otvaram novu temu. Sta biste vi koji ste probali i Zen micro i iPOD mini uzeli i zasto odnosno koje su mane i prednosti i jednog i drugog?

poz

jednostavno, uredjaji su veoma slichni, kako cena, tako i mogucnosti, ali ja sam ipak pri ipodu jer mi je jedan zen davno riknuo (oni prvi modeli), pravio je ogromne probleme dok je radio, zagrevao se i gasio i slichno, i nije mogao da se koristi ko klasichan hard-disk nego si stalno morao da instaliras neki creative program za kopiranje fajlova (ne muzike)

moj savet: probaj oba, pa sam presudi, to je najvazhnije

Zen Micro je napolju jeftiniji za 20 evra, ima 1GB veci hdd i bolji zvuk (jaci i bolje definisan, bar ako je verovati ljudima na dva sajta, koji su to merili). Uz njega stize i dodatna baterija, a touch keys rulaju. Nema mane, apsolutno. Mislim, svejedno mi je - nisam fan ni Applea ni Creative-a, ali mi Zen Micro deluje bolje...

Jel ima digitalno snimanje u linear PCM wav format?

Highl1 je napisao(la):
shto se tebe tiche, loshe si napisao bye bye i hello:)
dobar je taj zen micro, probah ga u hannoveru, ali sam ja i dalje ipod fan :)

Eto posle, vidis, ko su kupci kikiriki Zen plejera :D

Kao satro su korisnici Mek-a vune :)

Inace, iPod Mini je jeftiniji od Zen Mikra, a i more fancy...

Po meni najvece prednosti su :

1. nema potrebe za itunes-om i slicnim glupostima, zen micro se ponasa kao usb hdd

2. ima radio

3. baterija duze traje

4. bolji zvuk

1. nema ni kod mini-ja potrebe za itunes-om (koji je inache veoma dobar program). sve pesme se mogu prebacivati preko winamp-a koji svaki user pretpostavljam ima...

2. true true... ima dodatak za mini ali je to dodatni troshak...

3. na starim modelima mini-ja je deklarisano trajanje baterije 8 dok je na novim 18h. Ako je na Zen-u duze od 18h onda svaka chast...

4. nisam chuo zen-a tako da ne znam :/

DamjanMX je napisao(la):
Po meni najvece prednosti su :

1. nema potrebe za itunes-om i slicnim glupostima, zen micro se ponasa kao usb hdd

2. ima radio

3. baterija duze traje

4. bolji zvuk

Ja jesam veci "fan" Zen-a, ali grešiš. Ima radio, to je ok. Zar nema i iPod mini?
Baterija nije veliki šampion, trajaće oko 11 sati u cugu ili 12 do 13 ako slušaš par sati dnevno ili manje. Nije šampionska, ali dobiješ dve. Bolji zvuk, da, mereno na nekim sajtovima. Ne mogu da kažem tačno, ali googlujte pa vidite. CNet mislim da ima takav review. A zeznuo si se kad kažeš da se ponaša kao USB hdd, pošto moraš da instaliraš i drajver i manager kako bi mogao da radiš sa njim. Možeš odvojiti do 2 GB da bude Mass Storage Device, da pakuješ fajlove, ali taj prostor onda plejer više ne vidi. DRM, ***a...

byMaX je napisao(la):
Ja jesam veci "fan" Zen-a, ali grešiš. Ima radio, to je ok. Zar nema i iPod mini?
Baterija nije veliki šampion, trajaće oko 11 sati u cugu ili 12 do 13 ako slušaš par sati dnevno ili manje. Nije šampionska, ali dobiješ dve. Bolji zvuk, da, mereno na nekim sajtovima. Ne mogu da kažem tačno, ali googlujte pa vidite. CNet mislim da ima takav review. A zeznuo si se kad kažeš da se ponaša kao USB hdd, pošto moraš da instaliraš i drajver i manager kako bi mogao da radiš sa njim. Možeš odvojiti do 2 GB da bude Mass Storage Device, da pakuješ fajlove, ali taj prostor onda plejer više ne vidi. DRM, ***a...

Ocigledno nisi toliko veliki fan kada nisi instalirao novi firmware koji resava dosta stvari, izmedju ostalog i to da se ceo zen ponasao kao usb hdd.

byMaX je napisao(la):
Ima radio, to je ok. Zar nema i iPod mini?

Pa, nema :)

Samo nije mi jasno koji ce nekome radio, kada ima 6gb prostora za mp3-jke. Osim ako nece da slusa reklame...

DamjanMX je napisao(la):
Ocigledno nisi toliko veliki fan kada nisi instalirao novi firmware koji resava dosta stvari, izmedju ostalog i to da se ceo zen ponasao kao usb hdd.

skinuo sam ga i to je prva stvar koju cu da uradim kad vise ne bude na reversu, posto je sad u drugoj redakciji (nisam hteo da flešujem tuđi hardver koji nije grafička karta, nikad više :)). a da znaš, nisam ni video da postoji neki changelog koji dolazi sa novim firmverom. no, ovo me je obradovalo, pošto me smara da sve ubacujem samo kod sebe na gajbi...

pozdrav

I sve to za manje pare radi PSP + filmovi + igre PS2 kvaliteta + surf + neke mogucnosti PDA...cao :)

driver je napisao(la):
I sve to za manje pare radi PSP + filmovi + igre PS2 kvaliteta + surf + neke mogucnosti PDA...cao :)
I uz sve to mi i treba jedan ranac da ga nosim ;)

Pa ti nosish samo ipod da bi slushao muziku, razmisli o tome :D

O chemu da razmislim? :)
Zelim mali mp3 player koji moze da mi stane u bilo koji dzep, zelim mali mobilni koji isto tako mogu da stavim bilo gde a opet sa istim mi ne treba ni neshto da kachim na ftp, ni organajzer niti ps2 igrice, niti da gledam filmove i tako te gluposti na koje se ljudi prime, probaju jednom i nikad vishe a za taj uredjaj daju poprilichne pare :)

just my 0.02$

Shta se bre ljudi prime, pa muziku mozesh da slushash na ulici, svira na sve strane, kome je to interesantno ;)

Al pazi da pustish neki film, ili recimo pratish neku seriju, i poshto zivish tamo u selu:), svaki dan lepo uploadujesh na psp, odgledash u busu :)...Da ne pricham koliko igranje daleko brze ubije vreme od yebenog mp3 :D

btw, ti si dao iste pare za uredjaj koji pushta samo mp3 :D:D
btw2, PSP je manji nego shto izgleda na slikama ;)

Dobro guru, kako god, idi gledaj divx na svom sapunu a mene pusti da slusham muziku sa svog ipod-a a ne cigane u autobusu :)

Uostalom, bilo bi glupo da postoji samo jedan izbor pa da svi volimo/nosimo iste sprave i imamo iste funkcije, a to shta je bolje za mene/tebe je vec izbor na nama samima ;)

PSP ima HDD od 4-5 GB nisam znao :)

driver je napisao(la):
Shta se bre ljudi prime, pa muziku mozesh da slushash na ulici, svira na sve strane, kome je to interesantno ;)

Al pazi da pustish neki film, ili recimo pratish neku seriju, i poshto zivish tamo u selu:), svaki dan lepo uploadujesh na psp, odgledash u busu :)...Da ne pricham koliko igranje daleko brze ubije vreme od yebenog mp3 :D

btw, ti si dao iste pare za uredjaj koji pushta samo mp3 :D:D
btw2, PSP je manji nego shto izgleda na slikama ;)

E ****** sad, i filmovi se pustaju u izlozima gde se prodaju televizori - koji ce ti onda TV ili DivX u dzepu :D

driver je napisao(la):

Kako se lozis... isto kao ja dok pojma nisam imao. Ali daleko od toga da je tako. Filmovi - nikako. Prvo, Sony ima neki svoj minidisk dvd na koji neces tek tako moci da snimis filmove... na njemu ce iskljucivo dolaziti originalne igre. I jako dugo nece biti ni cipa za kopije niti samih kopija. Sony je u to ulozio mnogo para, veruj mi. Igre PS2 kvaliteta - ok, istina, stvarno su dobre, jos je na malom ekranu pa izgleda jos bolje. Zvuk mi je bio neubedljiv. Mp3... ok, to ce sigurno dobro raditi, ali opet je tu DRM, a sa time nema zezanja bar kad je sony, (sony music, epic records itd.) u pitanju. Neke mogucnosti PDA... ne bih bas rekao. Surf je isto ok, ali nema cuvanja stranica, nema kucanja (osim ako ne kupis papreno skupu sony ili logitech tastaturu za njega). Dakle, mp3 plejer nece moci u potpunosti da zameni (glomazniji je i od vecine video plejera koji su testirani na sajtu - zaboravi na pricu o tome da je manji nego sto deluje na slikama). Filmove isto zaboravi...

Zen Micro je 279eura, a iPod Mini 1st generation kosta 265 kod CT-a. Kod AppleCentra je iPod 6GB oko 295, a iPod 4GB kosta 260eura. MP cene.

byMaX je napisao(la):
Kako se lozis... isto kao ja dok pojma nisam imao. Ali daleko od toga da je tako. Filmovi - nikako. Prvo, Sony ima neki svoj minidisk dvd na koji neces tek tako moci da snimis filmove... na njemu ce iskljucivo dolaziti originalne igre. I jako dugo nece biti ni cipa za kopije niti samih kopija.

Ti ocigledno jos uvek nemas pojma, jer nisi skapirao da PSP ima MS slot u koji moze da se ubode MS Duo kartica koje se prave u 512+MB formatima odavno.

A za tu rezoluciju, 200 MB je dovoljno mesta za jedan 1,5h film. Sto ce reci i 256 je dovoljno za jedan film, dok tri staju na 1GB.

A koliko kostaju te kartice? Da li onda ima smisla Drajverova teza koja pocinje sa "za te pare imas..."? I da rekompresujem sve zivo na 200 MB, pa nisam poludeo! Za nuzdu ok, ali iStation, koji je oko 80 evra skuplji, neuporedivo je bolji za filmove i muziku. Nikad ne moze bas sve u jednom!

Vrh Dno