Šta je novo?

Zen Micro - čudo!

delimir je napisao(la):
Zen Micro je 279eura, a iPod Mini 1st generation kosta 265 kod CT-a. Kod AppleCentra je iPod 6GB oko 295, a iPod 4GB kosta 260eura. MP cene.

Smorio si sa iPod Minijem, zar ne vidis da ljudi hoce malo promena... :D

byMaX je napisao(la):
A koliko kostaju te kartice? Da li onda ima smisla Drajverova teza koja pocinje sa "za te pare imas..."? I da rekompresujem sve zivo na 200 MB, pa nisam poludeo! Za nuzdu ok, ali iStation, koji je oko 80 evra skuplji, neuporedivo je bolji za filmove i muziku. Nikad ne moze bas sve u jednom!

Nisu jeftine, ali ne zaboravimo da je PSP ujedno i ultimate handheld game machine dok je max na ipod-u pasijans ;)

Pozdrav!

Tebi je max opravdana cena za ipod preko 200e gde samo slushash muziku, pa imash bre kod kineza radio za 1€ i manji je od ipoda i pichi mjuza po ceo dan ;)
Ajde da je neko drugi, ali tebe kapiram kao choveka koga interesuje neshto vishe od toga, a PSP je neshto shto nudi mnogo stvari na jednom malom prostoru, za vrlo pristojne pare vec sada kad se pojavio...Shto se tiche MS duo, ne znam koliko su kod nas, ali 512mb u USA je vec oko 60-70$, i na to se ko shto reche uzelac, komotno moze staviti 2 filma u odlichnom kvalitetu...Druga stvar, ne znam taj iStation shto si pomenuo, ali on za 280€ radi shta ? pushta muziku i filmove ? Sa kog medija ? Da li on ima ekran velichine onog na PSPu ? :)
Shto se tiche surfa na PSPu, to je samo browse hack, radi na neku foru, ne postoji nikakav browser, a to ce vrlo brzo izaci zvanichno...Shto se tiche PDA mogucnosti, vest je od pre neki dan, da postoji taj prog koji dodaje mogucnosti, samo ne znam tachno shta i koliko je to komplikovano, ali nije ni bitno, jer pokazuje mogucnost da moze, pitanje je samo vremena kada programi krenu ko lavina, ipak se tek pre nedelju dana PSP pojavio u USA, Japan i ne rachunam to je druga planeta...Shto se tiche kvaliteta samog zvuka, shta da ochekujesh od integrisanih zvuchnika, probaj na slushalicama, radi kao i svaki mp3 player, nije to dodatna nego osnovna mogucnost PSPa...
Shto se tiche hakovanja igara, prva varijanta koja se pojavi ce biti iso na MS duo, i hakovani firmware, ne treba nikakav chip....Druga kombinacija su rezani UMD diskovi, jer uredjaj ce morati da se pojavi ubrzo, ako misle da im novi format zazivi...U svakom sluchaju, PS3 treba da ima ugradjeni UMD rezach, i do nove godine ce se znati vec sve o piratskim igrama za PSP...

Poslednja izmena:
cenim da je psp do jaja, a bice josh bolji kad se pojave ti organiser programi, i pravi web browser
opet veci je od svakog pda i mp3 uredjaja, kao shto je i tezhi, ali meni to ne smeta :)

Mene i zanimaju stvarcice kao sto je PSP, ali ja sam se igrao na njemu u par prilika i odmah da ti kazem da nije nimalo lagan pa se moze nositi tek tako u dzepu. Kapiram da ce ovim mrsavijim tipovima pantalone da spadaju ako PSP nose u dzepu :). Pricas koliko kosta MS Duo u USA, koliko je kod nas? Evo nek kaže Calibra. iStation pušta filmove, ima hard disk bato, od 20GB, na koji možeš da pakuješ šta god ti treba, pa je to jedna opcija koju PSP nema (ako ih poredimo, a smešno je). Ja sam samo hteo da kažem da iStation može da pušta filmove, a PSP vrlo teško. I ekran mu je sasvim ok, PSP ima samo Wide verziju ovog ekrana - vertikalna rezolucija je ista. Cak iako taj browser hack proradi, kako ćeš da surfuješ, preko GPRS-a? Da nećeš možda WLAN karticu da mu staviš i koliko će ona da košta ? (mada kapiram da će i toga biti). U svakom slucaju, mocna je stvar, ali tek kada pojeftine 2GB SMS Duo kartice, da možeš bar dva-tri filma da napakuješ. Ako ne bude piratskih igara, za nas Srbe će ta zabava biti preskupa...

Cek bre malo, video si psp uzivo, a ne znash da ima vec ugradjen wifi ? :) Jel ti sad padaju na pamet josh neke mogucnosti PSPa, da ne kazem neogranichene ? :)

U redu je da se ti uredjaji trenutno ne mogu uporedjivati, jer josh uvek nema UMD rezacha, 2GB duo nije ni jeftin ni pristupachan kod nas, ali kada se on pojavi, poskidaju zashtite, izbace razne korisne programe, nikome vishe nece smetati velichina ili tezina...Shto se tiche ekrana, nije to samo "ovaj je wide, pa je veci u shirinu za toliko"...Stvar je u aspect ratio, gde ti filmove gledash na full ekranu, dok kod 4:3 imash crne shtrafte, tako da je to primetna razlika u velichini slike...I kao shto gore rekoh, jedan film staje u 256mb u odlichnom kvalitetu slike i zvuka, tako da na 2gb imash glatko 6 filmova i 400mb za mp3 i neke druge stvari...
Lepo je to shto ipod ima 20GB hdd, ali dal si se zapitao kad ce ti to trebati ? Chak i na nekom putu u autobusu/vozu/avionu od 12 sati, ti necesh ko ludak da samo slushash muziku i gledash filmove, a i ako to radish, 2gb ti je i vishe nego dovoljno (u sluchaju da prichamo o iStationu, za mp3 to je stvarno preterivanje)...Ali, sa druge strane, kada se UMD razbije, i kada bude krenulo da se snima na njega kao na bilo koji DVD, ti uredjaji ce naglo postati preskupi za ono shto rade, u odnosu na PSP...
PSP se sve vishe gleda kao ubica iPoda, bash zbog toga shto nudi daleko vishe od slushanja muzike, shto je po meni stvarno bachenih 200 i kusur evra, pogotovo za one koji voze automobil, a to mi je chudno za tebe, kada to tebi treba mp3 player, da bi ti opravdao te pare za uredjaj ? Ili je to vishe lozenje, ono "vidi shta ja imam?" :)

A sad zamisli putovanje ili neko dugo mesto gde nemash shta drugo da radish, i josh neko sa kim si ima psp, pa pored filmova, i mp3, mozesh da igrash neshto u lanu u PS2 kvalitetu ? Ne vas dvojica, nego 4-16 ljudi, sve sa analognim komandama :)
Ili kombinacija, chekash avion na aerodromu, kasni, a neko do tebe ima PSP...Shta cesh drugo da kazesh nego "aj jednu partiju **** da te operem" :)

mp3 vs takvo ubijeno vreme, pa vidi koje je kvalitetnije ;)

Poslednja izmena:
A ja tebi predlazem da prochitash poslednji post u tom threadu, a onda da pogledash ovaj thread ponovo, i da pronadjesh kada sam ja rekao da PSP ima bolji ekran od nekog duplo skupljeg PDA, i kada sam uopshte i poredio PSP sa PDA ? :)

uu guru shta ti rekli za psp, izvini :)

A ja tebi guru predlazem da pogledash naziv topika i ko je prvi upao sa prichom o psp-u kao totalni offtopic ;)
Napravi svoj pa velichaj psp :d

ma neka, ne smeta da guru malo offtopic-uje, ipak je on legenda foruma :). Poenta je u tome da smo završili oko zen-a, pa pričamo o PSP-u. Za ekran si u pravu, ali da li stvarno misliš da ću filmove da rekompresujem. Pa mrzi me da ih narežem i bekapujem, ne da ih još rekompresujem... I koliko će koštati PSP kod nas? Ajd da napravimo opkladu. Ja kažem 380 evra, minimum!

rekompresija se radi u 2 klika sa odredjenim programima, imash sve da podesish, od rezolucije ekrana, pa do toga koji procesor koristi pda, na kolko mhz, i koju karticu posedujesh.

da da... sve u dva klika. zvucis kao marketing menadzer ili neko ko provodi 20 sati dnevno pred kompom... :) Meni je bre dosta kompa, alo... :)

Jesi probao nekada smartmovie na symbianu? Mislim, ako ti je to komplikovano onda je za tebe 3410 sa ubacenim srpskim menijem.

Lonelycatgames? Ma jesam, bilo je zanimljivo, ali smori... Ne kazem da je komplikovano, samo smara. Jedva i ovako stignem da pogledam film, ako moram da rezem da ga gledam na divix plejeru, odmah se smorim (tipa, ako se nesto testira) - zamisli jos da moram da rekompresujem...!

Vrh Dno