ivvan009
Slavan
- Učlanjen(a)
- 04.10.2005
- Poena
- 304
Živim u Štrosmajerovoj ulici u Zemunu, iza robne kuce u Glavnoj, odnosno preko puta doma vojske. Sa prozora gledam na Škodu, Reifeissen zgradu, i neke krovove zgrada u Glavnoj.
Kablovska tv Ikom nema mogucnosti za internet na toj lokaciji, ADSL takodje još nije zaživeo, jedino ostaje wireless ili da se nakačim na nekog ko ima net i ko mi je blizu.
Ali problem je što sam okružen ili višim zgradama ili drvećem. E sad ja na laptop-u preko wireless lan kartice primam neka dva signala "V1" i neki sa karakukama.
Nemam pojma kakvi su to signali niti kako da ih proverim.
Moguce je da bi mogao da uhvatim i signal Maksnet-a koji ima AP na krovu hotela Grand uz pomoc neke antene.
Sa kojom antenom da probam, sta , kako?
Da li uopste da probam, ako vec laptop ne vidi signal?
Da li neko zivi blizu i ko je upoznat sa wirelessom u tom delu?
Da li postoji neka druga alternativa?
Kablovska tv Ikom nema mogucnosti za internet na toj lokaciji, ADSL takodje još nije zaživeo, jedino ostaje wireless ili da se nakačim na nekog ko ima net i ko mi je blizu.
Ali problem je što sam okružen ili višim zgradama ili drvećem. E sad ja na laptop-u preko wireless lan kartice primam neka dva signala "V1" i neki sa karakukama.
Nemam pojma kakvi su to signali niti kako da ih proverim.
Moguce je da bi mogao da uhvatim i signal Maksnet-a koji ima AP na krovu hotela Grand uz pomoc neke antene.
Sa kojom antenom da probam, sta , kako?
Da li uopste da probam, ako vec laptop ne vidi signal?
Da li neko zivi blizu i ko je upoznat sa wirelessom u tom delu?
Da li postoji neka druga alternativa?