Šta je novo?

Zemunci upomoć!

ivvan009

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2005
Poena
304
Živim u Štrosmajerovoj ulici u Zemunu, iza robne kuce u Glavnoj, odnosno preko puta doma vojske. Sa prozora gledam na Škodu, Reifeissen zgradu, i neke krovove zgrada u Glavnoj.

Kablovska tv Ikom nema mogucnosti za internet na toj lokaciji, ADSL takodje još nije zaživeo, jedino ostaje wireless ili da se nakačim na nekog ko ima net i ko mi je blizu.

Ali problem je što sam okružen ili višim zgradama ili drvećem. E sad ja na laptop-u preko wireless lan kartice primam neka dva signala "V1" i neki sa karakukama.
Nemam pojma kakvi su to signali niti kako da ih proverim.

Moguce je da bi mogao da uhvatim i signal Maksnet-a koji ima AP na krovu hotela Grand uz pomoc neke antene.

Sa kojom antenom da probam, sta , kako?
Da li uopste da probam, ako vec laptop ne vidi signal?
Da li neko zivi blizu i ko je upoznat sa wirelessom u tom delu?
Da li postoji neka druga alternativa?

Nazovi Maksnet, nek ti izmere signal pa onda vidi sta ti je ciniti.

Ima sbb wireless gore na soliteru mada nema vise od 800m vazdusnom linijom, probaj njih da ivatis, moj drugar je uzeo kod njih i prezadovoljan je. Sa nekom prosecnom antenom mogao bi njih da uhvatis..

Plus, ako zoves Zemunce u pomoc i napises da si u Strosmajerovoj, ne trebaju dalji opisi, svi znaju gde si :)
(sala, znam da je opis zbog opticke vidljivosti)

vidim da ti znas gde sam, pa pomogaj onda.... :)

2008. godina , a ja na dialup-u, ko da zivim na Marsu, ne moze kablovska, ne moze adsl, ne moze wireless, pa sta moze!?

Pomogao bih da umem, ali o wirelessu ne znam bas nista.
Ako je jedan od onih 5 solitera u pitanju, to bi mozda resilo problem...

vidim da ti znas gde sam, pa pomogaj onda.... :)

2008. godina , a ja na dialup-u, ko da zivim na Marsu, ne moze kablovska, ne moze adsl, ne moze wireless, pa sta moze!?

Koliko si tacno od hotela grand ?
Ako je blizu mozda moze Maksnet da razvuce kabal do tebe ?

Poslednja izmena:
Instaliraj NetworkStumbler i WirelessMon pa presekeniraj okolinu sa mesta gde bi mogao da montiras antenu.

oprema?

da , zvao sam Maksnet po ko zna koji put, ne dolaze da mere signal.
ostalo je da sam kupim opremu pa da probam.

ako imate neke savete za opremu, recite.
znaci udaljenost je 300m, a za opticku vidljivost nisam 100% siguran, ne mogu tacno da procenim od Reifeissenove zgrade, ali mislim da ne zaklanja, tj tacno vidim krajicak krova hotela grand pored nje, valjda je tu taj emiter.

kolko ja vidim trebace mi 50-ak evra za access point i jos toliko otprilike za antenu i kablove. koju opremu da uzmem i gde?
najblize sto sam video za sad je omnitek u gornjem Zemunu? kakvi su oni?

hvala svima koji su se ukljucili u ovu temu

da , zvao sam Maksnet po ko zna koji put, ne dolaze da mere signal.

Naravno da ne dolaze. Kakvo crno merenje signala na 300m. Signal se meri samo u slucaju da hoces da se vezes na AP za koji pretpostavljas da ga vidis ali se nalazi toliko daleko da ne mozes da ga vidis golim okom. Recimo 7-10km...sumaglica...itd.
Na 300m verovatno mozes da vidis predajnik ukoliko ti ne smeta ta Reifeissen zgrada. Pogledaj pazljivo...verovatno imaju omni antenu tamo ili sektorke. Omni je valjkastog oblika (stoji uspravno naravno) a sektorke su pravougaonog oblika (i one bi trebalo da stoje uspravno). Antene su najcesce bele boje. Ako ih ne vidis onda ***. trazi drugo resenje.

adsl

ortak u Stevana Markovica dobio juce ADSL, a ja zovem i pitam SezamPro da li su dobili prikljucke, a oni kazu nije jos niko dobio, javicu cim puste.
o cemu se radi?!

..jel ima neko da mi odgovori na prethodno pitanje, gde mogu da kupim WL opremu u Zemunu?

Opremu imas u Netiksu (radnja je na Crvenom Krstu). Ako ti je to daleko, imas radnju Nebo u YUBC centru.

shipka

a da povecam visinu sa koje hvatam signal?

kad bi imao nesto dugacko 2-3 metra sto bi mogao da fiksiram na krov, i kada bi stavio antenu na to preskacem zgradu ispred sigurno.

sta se tu obicno stavlja (neka sipka ili sl) i gde da nadjem to?

Vrh Dno