Šta je novo?

Zemun, Pregrevica 104, najblizi AP za wireless?

darkop

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2003
Poena
609
Posto od ADSL-a nista, jedino resenje mi je wireless.Nalazim se u Pregrevici 104, oko 150 metara nize od Instituta za fiziku (gradi se i neka nova zgrada u blizini).Da li mozda neko zna koji mi je najblizi AP, tj. gde je i kog provajdera?Trenutno mi je najbolji izbor Maxnet koji ima AP u Ohridskoj, sto je oko 1100m od mene.Da li zna neko nesto blize?
Inace u Maxnetu mi je lik rekao da je jedan komsija na oko 50m vec godinu dana njihov korisnik, i da sve sljaka ok.Jedino sto se on, navodno, otvorio za prilicno kvalitetnu opremu, verovatno i skupu.U pitanju je neki Senao uredjaj (118C?) i grid antena 24db.
Ako nemam nista blize, moze i neki savet za opremu za ovu udaljenost.
Hvala svima unapred.
Darko

Poslednja izmena:
Evo ti jedna varijanta koja je meni upalila sto se tice skupoce opreme (koja kolko tolko sljaka dobro). Na buvljaku (najlon Novi Sad) pre jedno 2 godine ti naletim na cigu koji je prodavao Grid Andrew 24dbi antenu sa sve prikljuckom onim female. Ciga je to prodavao kao antenu za TV, ni sam nije znao za sta to zapravo sluzi :p. Kupim ti ja to od njega za 300 dinara :) Posle toga kupim jos par meteri kabla za pigtail sa sve prikljucima i od druga uzmem D-Link matoru karticu PCI DWL 520+ (samo 11 mbit B standard) koja je u to vreme bila super jer nije bilo puno mreza sa G standardnom. I tako ti ja zapravo platim najvise samo kabel i nakacim se na AP koji je bio negde na 700 meteri od mene sa oko 90% signal strength i oko 98% signal quality sto mislim da je sasvim lepo (vukao sam i po 4 mibta u lokalu).

Ako mozes tako nesto da izvedes (ponajvise onaj deo sa antenom) onda ces super proci :p

PS. U medjuvremenu se preselih u zgradu na prvi sprat sa nikakvom vidljivoscu i teram SBB cable, tako da antena stoji na terasi i povremeno se nakacim na komsiju koji ima wireless ruter tu na 10 metara od mene i podelim malo njegov net kada mi istekne flat na SBB :p

Poslednja izmena:
PS. U medjuvremenu se preselih u zgradu na prvi sprat sa nikakvom vidljivoscu i teram SBB cable, tako da antena stoji na terasi i povremeno se nakacim na komsiju koji ima wireless ruter tu na 10 metara od mene i podelim malo njegov net kada mi istekne flat na SBB :p

Treba ti 24 dB antena da se povežeš sa komšijom na 10m? :zgran:
Gde ti živiš, u Černobilu? :D

Ma ne znam sta da radim sa tom antenom, pa da ne stoji u podrumu za dzh, a mozda mi opet zatreba jednog dana. Stoji bezveze na terasi nije nigde ni uperena a vata :) Kad otkacim antenu i drzhim samo kabel u ruci i dalje imam signal od nekih 60% - 70% :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno