Šta je novo?

Zelim ocenu laptopova:ACER, Toshiba, IBM

Ned

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
304
Sta je od ovog najbolje:
1) ACER Aspire 5601AWLMi
2) Toshiba Satellite M100-221
3) IBM THINKPAD R60e UQ14TCD.
Cene su veoma slicne.Pa sam u nedoumici sta da kupim.
Da li je dobra investicija za neki 64-bitni procesor u ovo vreme (Core2Duo)?
Interesuje me koja od Intel grafickih karti je bolja ( 2) ili 3) ) i
koliko one mogu dobro da izadju sa Vistom OS?
Da li se mogu ekvivalentirati sa nekom grafickom za desktop racunare?
Sta je fazon sa deljenom memorijom graficke karte?
Studiram ETF pa mi stoga treba laptop koji ce mi omoguciti rad u programskim
jezicima, softverskim alatima, ali nekada i u zahtevnijim programima i rad u dva
operativna sistema(WIN i Linux).
Zato trazim savet. Neka moja pitanaja su diskutovana na ovom forumu ali ipak
zelim sve odgovore na jednom mestu.

Poslednja izmena:
U svakom slučaju IBM R60e.
Može se kupiti i docking station za njega, dok za ostale nema u ponudi.
Za malu razliku u ceni možeš kupiti i "punokrvni" R60.

Zdravo,
posedujem TOSHIBU M100, sluzi mi iskljucivo kao prenosni racunar za sastanke i prezentacije. Zato sam ga i odabrao jer ima 14" - inch monitor koji je idealan za te stvari. Mada moram reci da pored nekako jeftine izrade (ACER jos jeftiniji) i curenja svetlosti iz uglova dobra kupovina.
Zbog malog ekrana visoke rezolucije mislim da je naporan za neki duzi rad. (treba da se i podese boje posto su po default-u uzasne)

Prijatelj ima IBM i stvarno je vrhunski kvalitet, ali moram priznati da je monitor jos losiji od TOSHIBE kod koje mislim da je to najlosiji deo hardvera. (pogledaj sam, posto kako stoje stvari svi laptopovi imaju po mojim TFT standardima uzasno lose monitore - bar u cenovnom rangu do 1600EUR)

Sto se tice grafike to ne moze da se poredi ni sa jednom desktop, jer su realno uzasne. (recimo kao ATI 9200SE) Navodno je TOSHIBA vista capable ali ja ne verujem da ce to uopste raditi kako treba. Ne igram igre ali sam probao NEED FOR SPEED most wanted i bilo je veoma smesno. Mozda nije losa kupovina neki laptop sa ne integrisanom grafikom jer nekako imam osecaj da ga grafika nekako usporava.

Mislim da ove price sa DOU CORE procesorima je totalna glupost u realnom radu moj desk AMD 1700Mhz radi isto.
Tako da ubaci u obzir i AMD x2 koji je navodno nevidjeno sporiji (po testu) od Intela a u realnom radu ne verujem da nesto moze da bude sporije od ovog T2300.

Programeri sa kojima radim koriste HPx6110, TOSHIBU losiju od m100, HPnx9420(najbolja kupovina po meni) i IBM R50 niko se nikada nije bunio. Znaci sta god da uzmes od tvojih navedenih opcija neces pogresiti, posto si ti ipak naveo bolje modele osim HPnx9420.

Toliko nadam se da sam ti bar malo pomogao da odlucis.

Vrh Dno