Šta je novo?

zeleo bih....ali...

djumex

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
309
e ovako....kad sam kupovao racunar...sto je bilo letos......rece mi ortak koji mi je i preporucio makinu...(doduse ogranicio sam ga budzetom pa nije mogao mnogo da odluta:) ) ......"uzmi ovo...moze lepo da se klokne....gro'ta da se to ne uradi"...?!?!?!.....posto on nije neki strucnjak za taj posao...nego jedan drugi moj drugar....a njega necu da smaram dok ne budem bio siguran da to moze da se izvede (covek je busy)..... pa evo pitam vas....da li moze i sta mi je jos eventualno potrebno od hardvera da se to kvalitetno izvede.........ne bih hteo da upropastim savrseno dobar racunar,ne?.........poz svima i hvala :)

iskreno, ja bi prvo gledao da kupim malo jace napajanje i naravno da imas dobro provetreno kuciste, sto bi znacilo par 12cm ventisa.

evo azurirao sam "Moju Masinu".....skoro sam pazario Hyper TX i 120mm fan napred...i jedan 90mm nazad........doduse nije nesto oborilo temepraturu.....vrti se oko 40 idle......kad ga poteram ne vise od 50........

ajde ajde overklokeri....pomagajte...:D

Prosto....
Povecaj FSB (magistrala procesora) na 166MHz, memoriju na 667MHz, napone ne diraj, jer je retko kojem primerku tvog procesora potrebna veca voltaza od osnovne....
Posto je magistrala tvog procesora 133MHz, neces ni imati problema sa memorijom, tj. nece otici previsoko...
Instaliraj 3DMark 05, skini Prime95 pusti da radi blend, pusti da vrti celu noc, ako ne prijavi gresku, extra :wave:

P.S. Nadam se da znas da udjes u bios....

Radi li ili je crk'o :smash: pa se ne javljas?

e ovako....kad sam kupovao racunar...sto je bilo letos......rece mi ortak koji mi je i preporucio makinu...(doduse ogranicio sam ga budzetom pa nije mogao mnogo da odluta:) ) ......"uzmi ovo...moze lepo da se klokne....gro'ta da se to ne uradi"...?!?!?!.....posto on nije neki strucnjak za taj posao...nego jedan drugi moj drugar....a njega necu da smaram dok ne budem bio siguran da to moze da se izvede (covek je busy)..... pa evo pitam vas....da li moze i sta mi je jos eventualno potrebno od hardvera da se to kvalitetno izvede.........ne bih hteo da upropastim savrseno dobar racunar,ne?.........poz svima i hvala :)

covek je pitao sta mu je potrebno da promeni od hardvera (ako je potrebno) za o`cl. a ne kako se to radi :eyebrows:

Poslednja izmena:
sorry ljudi...bio sam busy juce.....stoske ;)[email protected] bih se ja usudio da sam oc makinu....uradice to ovaj moj drugar....samo sam hteo da neko pogleda ovu moju konfiguraciju i uputi me malo..... ako treba nesto da nadogradim od hardvera....i tako :) .....da ne zovem lika a on da mi kaze ...aaaa pa nece to moci sad....treba ti ovo ovo i to...znas? ;)

Poslednja izmena:
Samo bih zeleo da napomenem, iako to nema bas neke veze sa temom, da GeForce kartice serije 6 i 7 nisu FX. Mnogi ih reklamiraju kao FX7600GS, FX7600GT. Sto je cisto neznanje, a ne marketing!

P0z :wave:

ok...hvala.....ispravio....nisam znao......pisalo na garanciji a ja samo prepisao......ok .....:d

sorry ljudi...bio sam busy juce.....stoske ;)[email protected] bih se ja usudio da sam oc makinu....uradice to ovaj moj drugar....samo sam hteo da neko pogleda ovu moju konfiguraciju i uputi me malo..... ako treba nesto da nadogradim od hardvera....i tako :) .....da ne zovem lika a on da mi kaze ...aaaa pa nece to moci sad....treba ti ovo ovo i to...znas? ;)

Od hardvera...pa uzeo si ventove...to je jako bitno, jer je dobar protok vazduha veoma vazan...

ok...hvala.....ispravio....nisam znao......pisalo na garanciji a ja samo prepisao......ok .....:d

gledaj, ako si u mogucnosti, da kupis neko malo jace napajane i onda si miran.

pa neka je sa srecom :D

Licno mislim da nema potrebe, to je ipak chieftec koji nije kinezcina, a mislim da ima i dva raila tako da mu je za njegovu konfu sasvim dovoljno...

ali Pentium D805 je veliki potrosac, jos clockovan...

da....napajanje me brine.....odlican je ovaj chieftec....samo vidim da skoro svi koji oc racunar imaju napajanja od 500W pa i vise.......nije neka enormana investicija....verovatno mogu da zamenim ovo moje i doplatim za jace napajanje,kod ovih kod kojih sam pazario makinu...valjda?!
jedino me brine ova ploca moja......citam po forumu iskustva i asus p5b ili neka gigabyte...su navodno odlicne za oc....a obe su skoro duplo skuplje od ove moje koja ne kosta ni 80evra......mislim da cu morati to da zamenim...sta vi mislite?......pa posle da imam i podlogu za neki C2D ...ako bog da para :D

prvo vidi kakav clock ces da dobijes sa tom plocom, pa ako ti bude zadovoljavajuce, nemoj da je menjas.

ali Pentium D805 je veliki potrosac, jos clockovan...

Slazem se ali on nema pored svega toga 2 optike 2 hard-a i jos gomilu nekih drugih gluposti... ima 7300GT koji nije potrosac itd... tako da i dalje stojim iza toga da smatram da mu ne treba bolje napajanje. Ipak nije to najobicnije kungfu napajanje, pa da tih 350w bude 200

prvo vidi kakav clock ces da dobijes sa tom plocom, pa ako ti bude zadovoljavajuce, nemoj da je menjas.

Sa ovim se u potpunosti slazem....

Vrh Dno