Šta je novo?

Zeleni i Brao procesori

bole

Čuven
Učlanjen(a)
03.03.2002
Poena
604
Radi se o sledećem. Imao sam prilike da probam AMd XP 1600+ i AMD XP 1800+ procesore čija je jedina vidna razlika bila u boji pločice. Naime bilo ih sa zelenom i braon pločicom. Brao procesori su se grejali i do 15 stepena više u odnosu na zelene. Ista ploča, isti kuler, samo druga boja procesora. Da li neko ima prestavu o čemu se radi. Svi L kontakti su OK

Reč je orazličitim pakovanjima procesora. Braon je keramičko, a zeleno je organsko. Organsko pakovanje je bolje i skuplje.

magick je napisao(la):
Reč je orazličitim pakovanjima procesora. Braon je keramičko, a zeleno je organsko. Organsko pakovanje je bolje i skuplje.

Da li si siguran?
Kod durona "braon" je keramika (neka vrsta), kod XP-a, razlika je samo u boji materijala...

magick je napisao(la):

organska (meni najvise lici na plastiku) su i braon i zeleno, razlika je samo u boji

bole:
ima stariji thread o toj temi, mislim da se zove nekako zelena agoia chudo ili sl, potrazi sa search
:wave;

magick je napisao(la):

Uf...Vreme keramike je odavno prošlo :) i svi Athlon XP procesori su u organskom pakovanju (plastika).Athlon XP nije bio izrađivan sa keramičkim pakovanjem. Da li je braon ili zelen zavisi od datuma proizvodnje. Recimo da su svi noviji proizvedeni sa zelenim pločicama. Moj primerak Athlon XP 1600+ AGOIA4 je braon, a drug ima isto so samo zeleno - isto se klokuju.

Boja ne igra nikakvu ulogu u klokovanju, bitno je jezgro i njegov stepping i datum proizvodnje. Opste ustanovljeno pravilo je da su najbolji overklokeri iz AGOIA i AROIA Y serija iz 13. nedelje 2002.

Da ali niko nije rekao zasto se jedan vise zagrevao od drugog (+15)?

kUdtiHaEX je napisao(la):
Da ali niko nije rekao zasto se jedan vise zagrevao od drugog (+15)?

Vrlo prosto, losija izrada jezgra, samim tim i vece zagrevanje.

delimir je napisao(la):
... XP procesori su u organskom pakovanju (plastika)...

Kako, bre, plastika organsko pakovanje ? Zar ne bese plastika polimer ? :D

silverglider je napisao(la):
Kako, bre, plastika organsko pakovanje ? Zar ne bese plastika polimer ? :D

Pa plastike su uglavnom polimeri derivata organskih jedinjenja (npr. PVC polivinil hlorid) pa otud ono organic.

AMD provalio ono sto intel koristi od 200mmx:D

Ma ako je to organsko, onda sam ja Dzontra Volta :D

silverglider je napisao(la):
Ma ako je to organsko, onda sam ja Dzontra Volta :D
Pa nije organsko u smislu da je biljnog ili zivotinjskog porekla, vec pripada klasi organskih jedinjenja odnosno tacnije receno ugljenikovih jedinjenja.

Alexandar je napisao(la):
Pa nije organsko u smislu da je biljnog ili zivotinjskog porekla, vec pripada klasi organskih jedinjenja odnosno tacnije receno ugljenikovih jedinjenja.

A u koju grupu pripada ? U alkidne, poliesterske, fenolne, karbamidne, malaminske ili akrilne ? :D

Ma znam, zaje...m se - studirao sam TMF pre FONa, tako da znam sta je organsko jedinjenje; sprdao sam se samo sa izborom kvalifikacije pakovanja - od svega sta je bilo na raspolaganju (plasticno, sinteticko, pa cak i polimerno) izabrana je kvalifikacija "organsko pakovanje" - kao kada bi rekao da su ljudi DNA ili CO jedinke :D (mora da zazvuci onako, nesvakidasnje)

Vrh Dno