Šta je novo?

Zelena energija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Denis7120

Zapažen
Učlanjen(a)
01.02.2024
Poena
2
Pozdrav forumaši. Nedavno sam stavio solarne panele i sada tako nešto razmišljam. U toku sunčanog dana koristim besplatnu el.energiju, e sad problem se javlja prilikom oblačnog dela dana i kada padne noć. Padne mi na pamet vetrogenerator. Sada me interesuje kako to svojeručno da napravim. Kakav mi treba el.motor da mogu proizvesti npr. 1kwh struje to sam uzeo okvirno? Za neka dalja pitanja, sugestije i diskusije sam otvoren. Hvala svima koji odvoje vreme i pomognu.

Nemas baterije za skladištenje viska električne energije?

Ne mozes da koristis baterije ako si prosumer, EPS to ne dozvoljava.

Ne dozvoljava, ali ne mogu nikako da dodju da mi stave dvosmerno brojilo, a ne da će posle u kontrole?

Jasno je meni sta kazes, jesu spori i smotani, i mene ceka to sve, subvencija "dobijena" na papiru jos 12.10.23. i jos nista niko ne javlja, ode mi jos jedna sezona i sunce uzalud.
Baterije ne dozvoljavaju da tvoj inverter ne pusti neku struju u mrezu kad oni ugase zbog radova, moze neko da nastrada a tada ce da te obidju sigurno.

I baterijski sistem se može setovati da ne gura ništa u mrežu ako nema napajanja sa strane distribucijie.

Moze ali ne dozvoljavaju. Jedan od razloga je i da ne bi punio baterije nocu na nizu tarifu.

Čak sam i o tome čitao. Ne možeš ih zeznuti šta god da uradiš.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno