Šta je novo?

ZEEON X-71W

pukibgd

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2002
Poena
609
Video sam da ima u ponudi ovaj tablet..za vise nego pristojnu cenu ima odlicne performanse.:
Ima li neko iskustva sa ovim tabletom.

Opis:
• Tablet PC 7inch
• OS Android 4.1 Jelly Bean
• Ekran: kapacitivni 5 tačaka, 1024x600
• CPU Cortex A9 1 GHz
• Grafički koprocesor MALi 400
• RAM 512MB
• Interna FLASH memorija 4GB
• Podržava eksternu mikro SD karticu do 32GB
• Podržava određene modele eksternih USB 3G modema domaćih operatera
• USB OTG - povezivanje na PC, kao i podrška za USB flash memorije, tastaturu, miša
• Prednja kamera 0.3MP
• Komunikacija: WiFi

Slab rab, mala memorija, loša kamera. Da li se to baš može nazvati odličnim performansama?

Moze. Ovo su ne odlicne nego Fenomenalne perfomanse ako imas 7.500 dinara u dzepu i neces ili ne mozes da izdvojis vise za tablet.

Pa to kazem...za 7.500 din, u toj klasi mislim da je konkurentan...vivax, prestigio za veci novac nudi slicne performanse ali losiji ekran (rezoluciju).. ali nisam imao prilike da ga isprobam..ne znam kakav je kvalitet izrade

Svi ti kinezi , posebno ovi iz klase najjeftinijih su manje vise isti. Ja sam koristio nekoliko razlicitih modela pod raznim imenima , i osnovna stvar je u tome da ne mozes sad da kazes e taj je dobar, jer u istoj seriji, koju uvoznik donese iz Kine, mozes da dobijes i odlican primerak i nikakav. Zato nije lose kupovati u onim radnjama koje nude mogucnost zamene u roku od nekoliko dana, pa isprobas , vidis da li si dobio dobar primerak, kome sve radi kako treba, od ekrana na dodir do wi-fi-a na primer.

A za ovu cenu stvarno nema ni jedan sa ovom rezolucijom, kome je to bitan faktor u odlucivanju. Vivax ima slabiji model sa manjom rezolucijom , standardom za ovu klasu 800 X 480 ali vise flesha 8 GB dok je procesor od istog proizvodjaca ali iz starije generacije, slabiji je, ali je i jeftiniji jos 1.000 din, pa sve ima svoje. Pa kome sta vise treba. Vivax bi imao prednost ipak sto je ozbiljna firma, koja postoji dugo godina i koja ima pravi servis , za razliku od uvoznika iz Malog mokrog luka ,( nije ovaj Zeeon to je samo saljiv primer, za Zeeon se uopste ne zna ko je uvoznik, ni ko ga pravi ) i to mu je ustvari i najveca prednost u moru slicnih ili istih.

Meni niej bitan tablet da bi igrao igrice..vec da mogu da ubacim par knjiga i casopisa i iste da citam sa zadovoljstvom na odmoru i u sl. vreme! Zato mi je ekran najbitnija stavka!

Negde sam pročitao da mu je baterija od 2500mAh ...

Pazario sam ga pre par nedelja i mogu ti reci da je skorz ok. Baterija moze da istera oko 4 sata youtube, sto i nije talo lose. Osvetljenje je prilicno smanjeno, na 40%, verovatno je zato autonomija solidno duza. 🙂 Ekran ima odlicne uglove gledanja i solidno reaguje na touch. Wireless signal mu i nije bas sjajan, ali u krugu od 7m od rutera hvata, tako da ne racunaj na surf ispred zgrade ili tako nesto. 🙂 Skajp call i ostalo mi nisam maltretirao. Kupio sam iz njega jako lepu "fabricku futrolu". Uvoznik je inace iz Novog Sada. BTW da, baterija jeste 2500mAh i puni se oko 4 sata. Ako te zanimaju jos neki utisci slobodno pitaj. 🙂 Pozdrav! 🙂

Od pre neki dan i ja sam u posedu ovog tableta. Kao sto kaze "scooter85" bas je skroz Ok. Radi za sve pare. Sto se tice proizvodjaca jedva saznadoh ko ga proizvodi. Za nas nepoznata ali u Kini vrlo poznata sa silnim sertifikatima poznatih, kao sto su Alcatel Lucent Shanghai Bell Co., Ltd., Fiberhome, ZTE, Samsung, LG, Hisense, Potevio...I sta reci, vozi Misko dok radi. Inace je vrlo dobra izrada, dosta cvrst, nigde ne skripi. Dobar odziv ekrana a sto se tice androida koji je u njemu sve je poznato ver. JB 4.1.1. O tome ne treba trositi reci. Link ka Y.L.S. je jedino ovaj.
http://www.znno.com/Shenzhen-Y-L-S-Technology-Co-Ltd

Poslednja izmena:
Nov firmware na oficijelnom sajtu. (gore)
Firmware za zeeON X-71 tablet ver. 20130701 (nova verzija sa Recovery opcijom)

Da, naravno da radi, ima WIFI, prednju kameru i dolazi preinstaliran sa tabletom.

Nazad
Vrh Dno