Šta je novo?

Zdrav./putna osiguranja - iskustva

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
Konkretna iskustva samo vezana za razna putna/zdravstvena osiguranja (za van Srbije) koja se mogu uzeti/dobiti kod nas.

Lista onih za koje ja znam:
- Generali (moze se kupiti zasebno, ili dobiti uz veci broj Intesinin i Unicredit kreditnih kartica besplatno). Zasebno je skupa koliko sam isprobao, uz kartice je prilicno dobra, pogotovu ako su kartice besplatne :)
- Piraeus nudi Takovo osiguranje ako se ne varam uz neke kartice, ali Takovo osiguranje trenutno nema dozvolu za rad :D Neka neko ispravi ako gresim!
- AS Osiguranje (ovo pominjem samo jer je moguce uzeti placanjem preko SMS-a MTS brojevima, pa je zgodno za KT korisnike). NAPOMENA: U slucaju da se koristi ovo osiguranje u inostranstvu, korisnik snosi troskove do 30EUR (dakle uzeti u obzir da je jeftino samo za prikaz u ambasadai/na granici :))
- Uniqa, OK cena za obicna putovanja (<1000din je bilo za 15 dana UK i Koreja kad sam uzimao), ali za ono treba vremena, i nosi se gomila papira.
- Koliko znam, i Wiener Städtische radi ta osiguranje, ali nimalo nisam upoznat sa njima.

E sad, da predjemo na konkretna iskutva.

Jedino iskustvo koje imam je sa Generali (vise nije Delta Generali, da ne buni nekoga) osiguranjem uz Intesin MC/Amex. U ambasadama i na granici prihvataju bez pitanja. Tu se zavrsava moje celokupno iskustvo, SRECOM.

Ako je neko imao iskustva za koriscenje ovih osiguranja, preko granice (dakle, i posle pasoske kontrole), javite! Posebno naglasak na koriscenje osiguranja za decu, ako su na zajednickom.

Heh, oni imaju iskustva sa prodajom, zabole ih dal si uspeo da naplatis ili da se lecis.

Ja sam imao iskustvo sa DDOR u Egiptu. Doktor naravno nije hteo da primi polisu, ali je ispisao racun. Taj racun je ddor refundirao.

Imas i ono Basler osiguranje, oni kao i DDOR takodje saradjuju sa CORIS-om, tako da verovatno isto prolaze napolju.

Isto za DDOR Novi Sad osiguranje. Otišao sam u Tursku, posle par dana mi se razbolelo dete, kasnije žena. Otišli smo kod lekara, koji ih je pregledao bez problema, dao neke "koktel" inekcije. Naravno uz polisu Dodatne lekove sam morao da kupim, ali ih je DDOR bez problema refundirao, veoma brzo uz fiskalni račun. Tako da je moja preporuka DOOR.

Što se tice naplate putno zdravstvenog osiguranja tu procenu rade doktori za osiguravajuće kuće I tu je stvar prilicno jasno ima li ili nema pokrića. Coris je samo posrednik koji obezbeđuje doktore/ordinacije u inostranstvu koji bi pružili pomoć ako se ukaže potreba. Ja sam uzimao SAVA osiguranje ali nisam imao potrebe da potežem. Ono što znam da smo kada smo uzeli polisu dobili uz nju detaljan info sa telefonskim brojevima I lokacijama, sa opisom gde se u kojem mestu se javljaš kom doktoru ako ti treba I on ti sve završava...radilo se o Halkidikiji I za svako mesto smo dobili brojeve oridancija koje 24 sat možemo zvati....kada u tom slučaju donesete račune iz tog sistema ordinacija šteta vam se nadoknađuje bez pitanja uz lekarski izveštaj...problem nastane kada vlasnici polisa kojima je potrebna medicinska asistencija, koja nije hitna, odlaze po ko zna kojim klinikama I posle traže refundaciju...to nije moguće osim u slučaju kada je akutno stanje, hitna pomoć, tada nije važno refundacija je iz bilo koje ustanove ali prehlade, ubodi ježa, dijareje, zubari I slično ide se tamo gde su vas uputili I kod doktora koji je u Coris- sistemu.

Poslednja izmena:
Takav info je zgodan, a pogotovu iz prve ruke isprobano.
Call centri nisu besplatni pozivi ni sa lokalnih brojeva?

Takav info je zgodan, a pogotovu iz prve ruke isprobano.
Call centri nisu besplatni pozivi ni sa lokalnih brojeva?

Da info je vrlo detaljan ovaj kod SAVE jer ima I opis tipa, ordinacija na glavnom trgu pored pizzerije...itd dakle u fullu, mi svratili prvog dana u ordinaciju jer smo setajuci se proslo pored nje da se cisto informisemo posto imamo probleme sa alergijama pa hajde da se unapred onda raspitamo...I tamo doktorka prica srpski/24 sata rade...dakle sto se save tice nismo imali problema...

Zaboravio si Dunav osiguranje, koje je (mislim) i najjeftinije.

Dunav je u raspadu, pred privatizacijom, pun sps kadrova I ostalih udomljenih, tamo je sve moguce u ovom trenutku I da dobijete ono sto vam ne pripada ali I da izgubite ono sto vam pripada,...ja bih to zaobisao dok ne srede stvari u svom dvoristu...

Mislim da je Sava Osiguranje najjeftinije. Uzeto u decembru, nakon sto sam proverio sve moguce osiguravajuce kuce, Nemacka, pola godine 70 EUR. E sad koliko je dobro nemam pojma - nisam koristio.

Dunav je u raspadu, pred privatizacijom, pun sps kadrova I ostalih udomljenih, tamo je sve moguce u ovom trenutku I da dobijete ono sto vam ne pripada ali I da izgubite ono sto vam pripada,...ja bih to zaobisao dok ne srede stvari u svom dvoristu...

Pa nije takav postao preko noci, to se tokom godina namnozilo, kao i u svim ostalim javnim preduzecima - ali nisam ubedjen da je to uticalo na uslugu, tj. ne verujem da je usluga gora od drugih agencija. Pre nekoliko godina sam uz aranzman za letovanje kupio i osiguranje od otkaza kod njih, i sticajem okolnosti bio prinudjen da otkazem putovanje - sve su korektno isplatili, bez neke suvisne procedure ili odugovlacenja sa uplatom.

To nije jeftino, ako nema vece pokrice od Intesa/Generali-a, koje ispada 20EUR godisnje (trosak same kartice). Ja sam vise da ovde vidimo konkretna iskustva, na sta treba obratiti paznju vani kada se koristi. Kako je u kojoj zemlji, gde se dirketno prihvata (bez potrebe za refundacijom), itd.

Kako bre, moraju da imaju iskustva, jer imaju zive ljude na aranymanima koje prodaju, takodje vodici bi trebalo da imaju iskustva

Zaobidjimo taj deo, dajmo licna iskustva (eventualno iskustva blize rodbine/prijatelja direktno sa koriscenjem), bez prica onih koji to prodaju. Pogotovu ne nesto sto se "usput" prodaje u turistickim agencijama.

Pa nije takav postao preko noci, to se tokom godina namnozilo, kao i u svim ostalim javnim preduzecima - ali nisam ubedjen da je to uticalo na uslugu, tj. ne verujem da je usluga gora od drugih agencija. Pre nekoliko godina sam uz aranzman za letovanje kupio i osiguranje od otkaza kod njih, i sticajem okolnosti bio prinudjen da otkazem putovanje - sve su korektno isplatili, bez neke suvisne procedure ili odugovlacenja sa uplatom.

Naravno da se godinama namnozilo niko nije ni rekao da je preko noci...sto se tice usluge radi se o pristupu, konceptu...ja ne bih davao pare nekom ko je pun takvih kadrova...jednostavno verovatnoca od nepredvidjenih problema je veca sto ne znaci da ce im svaka usluga biti losa...a da se radi o smanjenju kvaliteta usluge kod Dunava to se ne moze osporiti bez obzira na tvoje iskustvo. Jednostavno polovina njihovih kadrova nije u toj firmi iz razloga jer su dobri u svom poslu...zato Dunav I propada...

a da se radi o smanjenju kvaliteta usluge kod Dunava to se ne moze osporiti bez obzira na tvoje iskustvo.

Ne tvrdim nista, evo sad sam racunao i to je bilo pre 4 godine, da se distanciram. To je u ovom raspadu od zemlje (umalo ne rekoh drzave) mnoooogo vremena za propadanje necega sto je i inace sklono padu.

Offtopic, drzimo se iskustva konkretnih, da znaju ljudi gde/sta/kako :)

Ovo je interesantna tema za Bench, zbog moguceg povezivanja sa Intesa/UC kartica, placanja preko SMS-a, ali vredi videi i druga iskustva i moguce troskove, da znaju sta se dobija/gubi.

Sava osiguranje def najeftinije, generali malo vise nude ali je duplo skuplje. Uniqu i winer uzimam preko neta ada kupujem na par dana kad idem negde nije ni ono lose ali sava najjeftinije ubedljivo.

Да ли неко можда има неки предлог по питању осигуравајуће куће за земље Карибика?
Идемо на Доминикану и гледам сада да узмем неко путно/здрав. осигурање.

Nazad
Vrh Dno