Šta je novo?

Završni rad - bitna stavka u CV-u programera ili ne?

marko.44

Flash Drive
Učlanjen(a)
29.09.2021
Poruke
7
Poena
1
Interesuje me da li je završni rad nešto na šta poslodavci u oblasti programiranja obraćaju pažnju ili gledaju na to kao na formalnost. Imam mogućnost da odaberem da radim završni rad iz programerskih, ali i par teorijskih predmeta na mom fakultetu. Teorijski su u vezi sa računarskim tehnologijama ali nisu usko povezani sa programiranjem. (bezbednost informacionih sistema i sl.) Da li je bolja ideja uzeti takvu lakšu varijantu da ne bih opterećivao redovne studije ili uzeti neki od programerskih predmeta i uraditi API, sajt, aplikaciju, bazu podataka ili nešto slično. Da li poslodavci obraćaju pažnju na sam završni rad i njegov kvalitet?
 

chevu1990

Flash Drive
Učlanjen(a)
10.06.2014
Poruke
110
Poena
28
Iz licnog iskustva, nijedan zavrsni rad nije uziman u obzir pri aplikaciji za radno mesto. Konkretno, kao neko ko povremeno intervjuise mladje/nove kolege, nikada nisam pitao za zavrsni rad. Najbitnije je znanje, zatim sta si radio prakticno i da se proceni voljni momenat, zelja za napretkom, posvecenost poslu. Tako da ne opterecuj se time, odradi neku varijantu koja ce tebi oduzeti najmanje zivaca :)
 

dzavi

Flash Drive
Učlanjen(a)
01.05.2015
Poruke
254
Poena
43
Ni na jednom konkursu me niko nije pitao za zavrsni rad. Super je ako tinposluzivda savladas neku oblast ali kao stavka za zaposlenje totalno nebitna.
 
Vrh Dno