Šta je novo?

Zauzet prostor a fajl obrisan!?

Lomnica_city

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
380
Ne znam gde da pitam, pa otvorih novu temu, ako ima slicno nek prebaci ko zna...

Naime, prebacivao sam nesto na eksterni HDD, sa laptopa da rasteretim sadasnji HDD (na bivsi njegov HDD u rack-u), i zafali mi prostora, pogledam sta mi ne treba, i nadjem 1 program koji koristim u 3 instalacije, arhivisan, raspakovan ta verzija i raspakovan naredna verzija...

Obrisem arhivu, i pojavi se tih 1,4GB dodatnog prostora, a onda uzmem da obrisem drugu verziju koja iz nekog razloga ima ceo GB vise od ove, jer mi realno ne treba, i iskoci mi upozorenje da neki folder u ovom ne moze da obrise, kliknem Try again, i kao obrisa...
ALI proverim ja sad opet stanje slobodnog prostora, i nema dodatnih 2,4GB koje je zauzimao program, pogledam u korpi - nema, obrisem korpu za svaki slucaj - nista, obrisem iz Disc clean up-a sve (samo recycle bin jer je kao sto napisah HDD rack) - nista!?

Sta se pa sad to zaglavilo i gde da mi ne da slobodan prostor iako sam obrisao folder sa svime u njemu, nigde se vise ne vidi (ni medju skrivenim), i kako da to "odglavim", iskljucivanje i ponovno povezivanje HD-a nije uspelo, na Disc Check ne reaguje jer ne moze da ga proveri dok je u radu (a kako da ga iskljucim u pm kad je eksterni i nece ga Windows 7 videti posle)!?

Instaliraj Total Commander, uključi da vidiš skrivene fajlove, alt+enter dobićeš veličinu svakog foldera, fajlovi su verovatno u kanti. Meni se to desilo par puta, ali dosta davno, jer već duže vreme brišem sa Shift+Del.

Zasto mislis da ce ih on videti a ne vidi ih Windows kad ukljucim "show hidden files"? Cupanje i ponovno ukljucivanje je uspelo da pokrene Disc Check, nego sam stiklirao obe opcije i evo vise od sat radi, na oko 70% je i preko 300 fajlova obradio, ima ovo do jutra da radi, zaj... sam se!

Uradio sam kako si napisao, i ladno jeste bilo tako, u Recycle bin je bilo 2,95GB neobrisanog materijala, ne samo nedostajucih 2,43GB mislim da je tacno bilo, sad je sve OK...

Neki fajlovi se salju u folder $RECYCLE.BIN skriveni folder dakle ne brisu se odmah , zato posle brisanja uvek odradi "empty recycle bin"

Vrh Dno