Šta je novo?

zasto zvuk pucketa na integrisanim zvucnim?

Anti Patriota

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2002
Poena
620
znaci pucketa zvuk ... ranije nije toga bilo ali ove nove kao fora 6to kanalne integrisane karte nisu ni za k.

ortaku na abit a7v333 takodje je imao slican problem
resio je kupovinom live, osim toga kaze da su mu se i performanse osetno poboljsale
dok kod mene na msi kt3 ultra nema toga

Anti Patriota je napisao(la):
znaci pucketa zvuk ... ranije nije toga bilo ali ove nove kao fora 6to kanalne integrisane karte nisu ni za k.

Promeni drajvere, koristi MS mixer za zvuk i kako su skoro besplatne te zvucne i nisu tako lose.
Meni je CMI8379 pucketao na XP dok na W2000 i linuxu nema nikakvih problema.

Ako ti drajver dozvoljava hardwersku akceleraciju zvucne sve ukljuci na max.

e miky to sam teo da znam znaci kao sto sam pretpostavio- ima nesto i u softveru ...
ma chaintech je imao najbolji zvuk ... prvi put da mi je zasmetao nekvalitet zvuka je bilo bas na msi kt3v a posle na gigabajtu 7va ...
inace koristim win98se probacu malo da doteram drajvere inace windows mi je najstarija komponenta u racunaru - nije reinstaliran godinu i po ...
p0z

Zasto osluskujete kad mozete da izmerite ?

Ima dobrih programa za analizu karakteristika zvucne kartice. Recimo RightMark Audio Analyzer ver 3.3

Meni je AC97 pravio sra**a u WIN98 (pucketa,...) i bio sam je isključio u qpio Cristal. Posle kad sam bacio 2000 AC97 je radio super, kada snimim muziku na kasetu tek onda čujem pucketanje. Pre par nedelja sam qpio LIVE tako da mi je AC97 opet isključena. Šta misliš kakav je zvuk sa LIVEa? :D
LIVE zakon :rocket:

Aj' da ne otvaram novi thread.
Imam integrisanu zvucnu (a7v333 ploca) i LIVE!. Ranije sam mogao i jednu i drugu da tream pod bilo kojim WIN-om, a sada mogu samo u 2000. Kod ostalih mi ili ne rade obe ili ne mogu da koristim Creative-ov Surround koji mi treba zbog 5.1 zvucnika. Prijavljuje mi neku gresku sa MPC42.dll fajlom (nisam siguran za ime).
Provalio sam da ima neke veze sa onim CMI mixer-om jer kad njega instaliram ponekad mi nestane onaj zvucnik (WIN mixer), a ponekad se desava da se sistem blokira kada terba da se ucita CMI-ov mixer.

Jel postoje neki drajveri koji idu bez tog mixera?
Ili neko drugo resenje za ovaj problem?

Ja imam integrisanu Creative labs na GA-7VRX. Imao sam problem sa pucketanjem u pojedinim igrama u WIN 98 SE dok je u XP to bilo OK. Novi drajveri su resili problem. Tesko je naci odgovarajuci drajver za integrisanu zvucnu jer postoji drugi za svaki tip south bridgea. Na nekim plocama zavisno od revizije istog modela stoje cak i zvucni cipovi razlicitih firmi.
Sve u svemu treba izdvojiti jos koju kintu i jedan PCI slot za hardversku zvucnu karticu.

Vrh Dno