Šta je novo?

Zasto Winamp 5?

• Začetnik teme Začetnik teme ZoNi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Evo, sad sam pronasao jos jedan dobar razlog za prelazak na Winamp 5.05 ili noviji: aacPlus striming!

Dakle, za slusanje Internet radio stanica, koje emituju svoj program u izvanrednom aacPlusu, potreban je Winamp 5.05+ (ili VLC, za bilo koji OS)

kao primer kako to zvuci, poslusajte malo radio stanice sa ove dve adrese (i obratite paznju da su aacPlus stanice obicno na samo 24kbps, sto je odlicno cak i za dial-up, a zvuk je bas dobar!):

http://www.sky.fm/
http://www.tuner2.com/

ima stvarno svasta 🙂

btw, vise o aacPlus: http://www.slate.com/id/2112548

Poslednja izmena:
Nemam tih problema... Uvek imam sve najnovije verzije programa. 😉

Zar neko jos koristi winamp pored Foobara? 😀

Zar neko jos koristi winamp pored Foobara?

Kako da ne, vidiš da je postao lider među programima za slušanje radija preko interneta :d

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
da ne skidam fujbar... kako se on snalazi sa ovim aacplus strimovima?

Nemam pojma, nisam nikada probao, ne slusam radio.

@Geek_master

Foobar2000 ??????????????

Kako se upravlja ovim cudom ?

Play ti služi za puštanje muzike, pause za pauzu, stop ti je da zaustaviš, next i previous kreću na sledeću odnosno prethodnu pesmu, strelica ti je open dugme, duplim klikom tik iznad playliste kreiraš novu, na foobar 2000/preferences su ti opcije...😀

Ako ti nešto konkretno treba, pitaj 🙂

Najveci razlog za prelazak je napokon upotrebljivi user interface bez nabadanja minijaturnih dugmica...

Razlog je jos kad instaliras winamp cujes da on stvarno razbija 🙂

poz,

Ma WMP 9/10 je sasvim dosta, a jos je i bolji od navedenih...

delimir je napisao(la):
Ma, iTunes keva 🙂

Potpisujem. Samo ne znam da li podrzava HE-AAC format (to je taj AACplus). Podrzava LC-AAC, to znam.
WMP je kanta 🙂
Foobar je odlican player, podrzava sve moguce i nemoguce formate, neprevazidjen je kod konverzije, a i kod masovnog tagovanja.
Ali ja koristim iTunes u 99% slucajeva

Proverio sam, rade aacplus streamovi bez problema u Foobaru, i to na modemu :S: Zvuk je stvarno odlican
iTunes nece da pusta aacplus

Wolverine je napisao(la):
WMP je kanta 🙂
Za audio reprodukciju naveca.Jedino je ok za audio diskove,ali ko njih vise slusa???

ma, nije poenta da li je WA bolji ili ne od fujbara... oba su sigurno sasvim ok... nego, fora je u tome sto sam ja fasciniran kvalitetom aacplusa na svega 24kbps!!! neverovatno dobar zvuk za tu "bitazu" 😉

nego, kad sam rekao da "sam pronasao jos jedan dobar razlog za prelazak na Winamp 5.05 ili noviji" - nisam bio dovoljno precizan! Mislio sam na prelazak sa WA 2.x (ili 3.x, ako je to neko i koristio!), a ne sa drugih plejera...

driver je napisao(la):
Najveci razlog za prelazak je napokon upotrebljivi user interface bez nabadanja minijaturnih dugmica...
hm... a ko je imao te minijaturne dugmice? :trust:

delimir je napisao(la):
Ma, iTunes keva 🙂
i to veoma buckasta keva 😛

mislim, taj plejer (!?) ima 33 mega-fakin-bajta!!! BRE! 😡

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
mislim, taj plejer (!?) ima 33 mega-fakin-bajta!!! BRE! 😡

Boli me uvo kada imam 2 giga 😀

Apgredjuj hardware umesto sto downgradeujes software.

Tako funckionisu stvari.

PS: Mislim Foobar, ma pali 🙂

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):

hehe... pa, ja imam 1 giga (a slobodno uvek oko 700MB), tako da mi to nije definitivno problem 🙂 jednostavno, ne volim previse taj bloatware (i ovaj Nero jedva trpim)... a i ne volim te Mac programe :-devil-:

i zamisli, u tih 0.03GB nisu uspeli da mu upakuju aac+ podrsku, a winamp je ima u svojih 1.5MB...

Da kojim slucajem imate jeftine zvucnike znali bi da cenite WMP, ni jedan player ne moze da izvuce bolji zvuk iz losih zvucnika od njega...

2. biblioteka je bar nekoliko puta bolja od 1. sledeceg.... i jos mnogo toga... (integrisano grebovanje u lossless format napr)

delimir je napisao(la):

Interesantno je kako apgrejduješ hardver, i onda neki bloatware na novom superbrzom hardveru radi isto ko stari plejer na starom hardveru 🙂

Mislim, eeeej, iTunes :S:

Ovo sam i ja primetio od vremena p133 sem nekih bithnih stavki koje tada nisu ni postojale vecina standardnih stvari radi isto ili slicno. Kako dodje neka nova verzija tako i dalje ostaje potrebno isto vremena za slicne stvari. Dodje ti da isntaliras win95osr2 i ostalo iz tog vremena pa da konacno vidim te ghz-e na delu...

Mare je napisao(la):
Da kojim slucajem imate jeftine zvucnike znali bi da cenite WMP, ni jedan player ne moze da izvuce bolji zvuk iz losih zvucnika od njega...

Pa apgrejduj zvucnike... 😀

Geek_master je napisao(la):
Pa apgrejduj zvucnike... 😀
Bih ja, mada i tada ne verujem da bi upgrade softvera bio potreban, ako tako dobro tera lose sigurno je jos bolje sa dobrim...

Mare je napisao(la):
Bih ja, mada i tada ne verujem da bi upgrade softvera bio potreban, ako tako dobro tera lose sigurno je jos bolje sa dobrim...

Slazem se u potpunosti, ja imam prilicno dobru karticu + 5.1 zvucnike i prezadovoljan sam sa novim WM Playerom! Winamp je odmah izbrisan sa diska...
:crash:

Mare je napisao(la):

Pa ako po tvojim recima popravlja zvuk na losim zvucnicima, onda mora da ga menja, a promena znaci da ga kvari na dobrim. Nikada nisi slusao powerslave na hi-fi opremi? 🙂

Nazad
Vrh Dno