Šta je novo?

zasto tesko pocinje rezanje

Sone

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2003
Poena
604
imam LG CD RW GCE 8320B 32/10/40 i kad treba da narezem npr audio cd
treba da molim Boga da krene inace upropasti disk . Cini mi se da zapne oko nekakvog Lead In (mozda). Kad krene onda posao uradi do kraja.
Da li mi se cini ali izgleda da posebno ne voli TraxData diskove.
Sta je u pitanju?

Trax Data su Ritek ;)

Rezacu updateuj firmware.

Prilozi

• Ista_nijansa.gif
    Ista_nijansa.gif
    36.9 KB · Pregleda: 241
Poslednja izmena:
jaksa je napisao(la):
Trax Data su Ritek ;)

Rezacu updateuj firmware.
Sta to znaci, da su dobri ili losi?
Ja cesto idem u Hrvatsku i tamo sam njih i uzimao jer su dosta povoljni a nikad nisam imao problema sa njima. Tamo na primer nisam uspeo skoro nigde da vidim Verbatim i svi se kunu u Traxdata-u
Pozdrav

Znaci da su dobri.

Mladen je napisao(la):
Sta to znaci, da su dobri ili losi?
Ja cesto idem u Hrvatsku i tamo sam njih i uzimao jer su dosta povoljni a nikad nisam imao problema sa njima. Tamo na primer nisam uspeo skoro nigde da vidim Verbatim i svi se kunu u Traxdata-u
Pozdrav

Naravno da se kunu kad su u svetu Ritek, Ricoh, Yuden i jos neki ako ne bolji (kad bih to eksplicitno rekao bilo bi svacega :)) a ono sigurno cenjenija imena od verbatima.

OptiPlex je napisao(la):
Naravno da se kunu kad su u svetu Ritek, Ricoh, Yuden i jos neki ako ne bolji (kad bih to eksplicitno rekao bilo bi svacega :)) a ono sigurno cenjenija imena od verbatima.

Ti kao da si zaboravio da je pre par godina Philips oduzeo licencu Riteku za pravljenje CD-R diskova? Tada je Ritek (a i TraxData zajedno sa njim :)) bio očajan disk, najgori na tržištu.
Ako sada prave dobre DVD-ove ne znači da su im i CD-ovi dobri :)

Heinz je napisao(la):
Ti kao da si zaboravio da je pre par godina Philips oduzeo licencu Riteku za pravljenje CD-R diskova? Tada je Ritek (a i TraxData zajedno sa njim :)) bio očajan disk, najgori na tržištu.
Ako sada prave dobre DVD-ove ne znači da su im i CD-ovi dobri :)

Ti se secas stvari od pre par godina ? :) Znas kako, svojevremeno je AMD sa K6 procesorima bio ocajan, nvidijine karte su imale sliku da se ispovracas a ploce sa Sis cipsetima za Intela su bile dobre za gadjanje ljudi koji te nerviraju :D

Svi proizvodjaci imaju svoje bolje i gore serije. Osim toga ie traxdata su osecam iz one iste fabrike iz koje dolaze Verbatim Datalife, PrimeDisc, Soni, TDK i slicni diskovi koje vec svi iole iskusniji prepoznaju po karakteristicnoj muljavo-zutoj podlozi, nepostojanju bilo kog media code-a i slicnoj ceni od 18-20 dinara.

A nisam imao pojma da je Filips uzeo licencu Riteku.

OptiPlex je napisao(la):
Svi proizvodjaci imaju svoje bolje i gore serije. Osim toga ie traxdata su osecam iz one iste fabrike iz koje dolaze Verbatim Datalife, PrimeDisc, Soni, TDK i slicni diskovi koje vec svi iole iskusniji prepoznaju po karakteristicnoj muljavo-zutoj podlozi, nepostojanju bilo kog media code-a i slicnoj ceni od 18-20 dinara.

A kako objašnjavaš pojavu belog Verbatima DataLife (onaj najgori :)) koji je u stavri TaiyoYuden? :D Neko je lepo opremio štampariju, nema šta, samo umesto Pastel štampa DataLife :d

OptiPlex je napisao(la):
A nisam imao pojma da je Filips uzeo licencu Riteku.

To je bilo pre 2-3 godine, posle su mu vratili. To sam spomenuo samo zbog toga da ni Ritek nije cvećka :)

Heinz je napisao(la):
A kako objašnjavaš pojavu belog Verbatima DataLife (onaj najgori :)) koji je u stavri TaiyoYuden? :D Neko je lepo opremio štampariju, nema šta, samo umesto Pastel štampa DataLife :d

Ma gde je to Taiyo Yuden ? Ja sam video ama bas svaku marku koja kod nas ima da se nadje da ima tu seriju diskova, koji svi izgledaju isto i imaju istu pozadinu, isto se identifikuju, samo im je stampa drugacija. Koji crni Taiyo, to se pravi ko zna gde i ta fabrika koja to pravi ulaze ne u razvoj pogona za pravljenje diskova vec u masine za stampu pa stampa imena kao sto su Taiyo, Sony, Verbatim, PrimeDisc, TDK, TraxData i slicno :d. Apsolutno me niko ne moze ubediti u suprotno, previse sam tih sugavih diskova video sa istom podlogom a razlicitom stampom da bih verovao da iza njih stoji iko od vecih imena. Cisto sumnjam da bi Taiyo pravio sugave diskove i onda na njih lepio sva moguca i nemoguca svetska imena. To se bre pravi u Bugarskoj :p ili Indiji ili negde slicno...

OptiPlex je napisao(la):
Cisto sumnjam da bi Taiyo pravio sugave diskove i onda na njih lepio sva moguca i nemoguca svetska imena. To se bre pravi u Bugarskoj :p ili Indiji ili negde slicno...

Ne znam gde se pravi, ali ljudi koji koriste Verbatim Pastel kažu da su to ipak najbolji diskovi koji postoje kod nas. E sad, kako se i običan DataLife pojavio u TY varijanti ne bih znao :)

Verbatim Pasteli i jesu najbolji diskovi kod nas. A to su diskovi koje Taiyo smatra losijima pa ih daje Verbatimu. Zato i kazem da mi je neverovatno da bi Taiyo i slicne kompanije pravile takve diskove, to se kao sto rekoh pravi negde u Bugarskoj ili Indiji i onda se salje na razlicite masine radi utiskivanja razlicite stampe.
Znas kao ono iz Simpsonovih - Duff, Duff Light i Duff extra - 3 sorte piva, a sve izlaze iz jedne iste cevke i pakuju se u razlicite kutije tj. konzerve :d

Nazad
Vrh Dno