Šta je novo?

Zasto sve igrice blokiraju?

cunga_lunga

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2002
Poena
619
Imam:

Intel Pentium 4 1.7 GHz (nije celeron)
256 Mb DDR
GeForce MX440 64 Mb DDR
Windows XP!

Sve, ali bas sve igrice moraju da mi blokiraju, zasto :confused: ? Npr.:

GTA Vice City - iskljucivo na prelasku iz jednog dela grada u drugi
NBA 2003 - kada duze vreme drzim pauzu
Callin McRae 3 - posle 10 sekindi igranja grafika skroz pobrljavi, pa zatim zakoci
Rainbow Six 3 - kada mu se cefne blokira
Spllinter Cell - prvi put sam presao bez problema, a kada sam ponovo instalirao igru, cim pocnem da igram posla minut, dva blokira (i na windows-u 98 takodje)

Sve ukazuje na grafi(c)ku. Ne znam koji su mi drajveri, da li je moguce da su oni u pitanju? Sta trebam da radim?
thanks people :!:

Jel ima ta graficka neko ime? Ako je neki orao vrlo verovatno da je ona...

cyberdude je napisao(la):
vidim da nisi precizirao da li imaš sp1 ili ne, ako ne onda brzo instalacija istog !!!

Sp1 mu nece pomoci.

Tachno, nece mu pomoci ni Sp1, a bogami ni Eagle sigurno nije problem, jer to je valjda kompatibilna karta sa ostalim vidijama :)
Problem je sigurno u nekim matorim driverima...

Meni se desavala da posle visecvasovnog igranja Vice City Igra blokira pri prelasku iz jednog dela grada u drugi sto to?
Imam Intel Celeron 1,7 Ghz
Gigabyte GA-8IR533
Inno3D Tornado G-Force 2 MX 400 64 MB
256 MB DDR
Windows 98

Sad sam sigurna da je graficka, jer kad se blokirao na nekoj igrici uspeo sam da izadjem u windows gde mi je prijavio kresku za graficku, u pitanju je neki dll fajl, pa se nadam da su drajveri u pitanju.
Inace mislim na je u pitanju Eagle!

Koji su najnoviji drajveri, gde mogu da ih skinem?

Thanks people

Meni to lici na pregrevanje memorije na video kartici.
Ako vec nisi, pokusaj da drzis otvoreno kuciste.
Drajvere mozes da skines i sa Benchmark download strane
Pozdrav

Pazi sad,
isti problem
win2k + sp3, drajveri juce skinuti i za sound (live 5.1) i za graficku (ASUS gf4 mx440)

Kucaju bukvalno sve igre...
Krene da brlja sa teksturama, npr. trava postane siva, pa crna, itd. i na kraju iskoci u win i kaze -> sorry important error occured.... :) :(

U svakom slucaju ne bi trebalo da se pregreva, imam 4 dodatna coolera CM... a kuciste je chiftec scorpio midi (dakle dovoljno veliko....)

Sta bi moglo da bude?
E, da isto mi se desavalo i sa GF2 MX400...

ja imam slichni problem....
imam AMD XP 1800+, 256 ddr TwinMos, Epox 8rda+ i Eagle GeForce 2 mx400 ddr 64 MB kao i OS Win XP + sp1 .... Neke igrice nece da mi rade .. recimo MAfia i Need For Speed Porsche Unleashed se ukoche pri startovanju igrice.. znaci cim se loaduju ukoce se .... Dok recimo Generals dobro radi i ne kochi se .. do chega je to??? Do wina ili ... ?? imam drivere 42.01 ....

Ja kada sam svojevremeno imao AMD masinu XP mi je mnoooogo bolje radio bez instalacije 4in1...

ma nisu via driveri jer je chipset nForce2

The Truth is Out There :mrgreen: :happy:

Montirao sam jedan kuler koj duva pravo u graficku, josh cu sad i da smanjim brzinu...

Ali osecam da opet nece raditi....

evo resih problem:
instalirao sam neku zakrpu za 4in1 koja dolazi na cd za graficku..... :) :(

Takodje mozete da probate i sveziju instalaciju DirectX-a. Ja sam konkretno imao takav problem novi driveri ali starija verzija Directx-a,naravno i ja sam mislio da je graficka,memorija i sl medjutim kada sam stavio DX sve je radilo super.Sto se tice VIA 4in1 od prvog dana koriscenja XP-a (cak i onih beta verzija) ja sam stavljao ove drivere,meni nisu pravili probleme a ipak su oni iz 2003 a Win iz 2001 ... mada nista nemora da bude tako... cudni su kompjuteri sprave :)

poz.Bane ,)

Vrh Dno