Anti Patriota
Čuven
- Učlanjen(a)
- 21.12.2002
- Poena
- 620
jel to nesto mnogo drugacija tehnologija od 10000?
Miroslav je napisao(la):ma ljudi, takve diskove niko ne uzima zbog kontrolera!!! protok pci magistrale je teoretskih 133mega. znate li koliko cpu trosi na to? dolazi do velikog opterecenja i sakacenja performansi tih diskova.
Ti diskovi se uzimaju za servere. Kad sklapas server uzimas plocu sa produzenim pci slotom, 64bitni pci. e tu kontroler i takav disk dodju do izrazaja.
Ja sam svojevremeno sklopio neki server, GA rackmount, dual Xeon, za 6 raid scsi diskova. To je... flesh
eh da, jos kad bi sve to bilo tako lepo kao sto si ti predstavio...Anti Patriota je napisao(la):...
miroslave znam ja da tebe brine kako to da radi sto bolje ... ali koliko se ja razumem, velikim brojem obrtaja dobijas u vremenu pristupa(a to se najvise oseti u radu), a raidom samo povecavas protok .. sto se tice protoka bez raida linearno je srazmeran obrtajima sledi da je "samo" oko dva puta veci protok na 15000 nego na 7200 ... to mu dodje malo preko 100mb po sec - sto uopste nije velika frka...
pa kad si nakacio 6 komada na raid onda ja sa 6 puta losijom masinom mogu da kacim 1 diskic od 15000 - prosto ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari