Šta je novo?

Zasto neceeeeeee !!!

raven2005

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2005
Poena
350
Jedno pitanje, sad znam da je ovo bilo i da cete odma da mi date vodic za klokovanje hahaahha... ali mi treba objasnjenje bas za ove primere...

A64 Winchester+Asus K8N nece preko 2400mhz i kada se stavi preko clockgen-a prilikom boot-a samo zakuca ili resetuje komp... a kada se stavi posle boot-a onda radi... da nije mozda zbog toga sto nije nimalo podizan u bios-u... memorija je na 166mhz a HTT na 3x... e da jos jedno pitanje kod ove ploce CAS Latency da li treba da stoji na 3 posto kada se memorija spusti on automatski spusti na 2.5, da li da je vratim na 3?

cek ne razumem jedno kako stavljas preko clockgen-a a pre boot-a. Mora komp da se boot-uje da bi clockgen odradio svoje. A probaj da stavis memoriju na CAS 3 rucno i sva setovanja za memoriju da ti budu kao da je na 200 bez obzira sto obaras na 166 i sto HTT 3x moze i 4x bitno da ne prelazi mnogo preko 1000mhz. I pokusaj da blago dignes napon na procesoru, ili ako to ne upali i na chipsetu pa javi rezultate

Ma mislio sam kada dize sistem on se spuca kod clockgen-ovog bat-a... a ovo drugo cu probati sutra posto to nije moj komp... ja sam moj Venice na ASUS A8N-E nForce 4 ultra nasfirao na 2600 i radio bez problema na 2700 nije hteo da mi uradi Super PI nego se spucao... sve sam radio na BOX kuleru... mislim da je memorija... a kada spustim na 133 memoriju nece da prihvati klok iz win-a.

E da prvo jedna ispravka, Nije Winchester nego Newcasttle 3000+, uspelo je to za memoriju sto si rekao, kod njega je spustao cas i ostalo... ali mu je pravila problem posle graficka zato sto nije mogao da zakljuca na 66mhz nego je morao da podigne klok na 67 i onda radi ok svaki test (3dmark03,05) procesor mu radi na 2400mhz, a i kod mene isto nije hteo da ostavi PCI-E na 100 pa sam morao na 101 moj sam ostavio na 2500 za svaki dan, na 2600 isto radi ok ali zato na 2700 zablokira prilikom boot-a, kada treba da odradi clokgen... moracu da probam da ga sklonim izgleda pa da onda da probam... ali ok je i na 2500mhz... probacu na 2700 cisto za slikanje dok ne nabavim bolji kuler od BOX-a

Au ovo je katastrofa kada se klinci novajlije dohvate overklokovanja! 🙂
Ajde "Vranac" malo se edukuj okolo po forumu pa kada apsolviras da se ne mogu porediti tvoje Venice i ovo NewCastle jezgro, samo ce ti se reci zasto ne mozes preko 2.4 GHz sa tim procesorom! Sa tim procesorom su ti tih dosegnutih 2.4-2.5 GHz super rezultat i treba da si zadovoljan, a ne da kukas! Bice od tebe dobar overkloker (ipak si lepo digao ta dva procesora, ali samo malo jos teriju da proucis 😉)

Nedjo je napisao(la):
Au ovo je katastrofa kada se klinci novajlije dohvate overklokovanja! 🙂
Ajde "Vranac" malo se edukuj okolo po forumu pa kada apsolviras da se ne mogu porediti tvoje Venice i ovo NewCastle jezgro, samo ce ti se reci zasto ne mozes preko 2.4 GHz sa tim procesorom! Sa tim procesorom su ti tih dosegnutih 2.4-2.5 GHz super rezultat i treba da si zadovoljan, a ne da kukas! Bice od tebe dobar overkloker (ipak si lepo digao ta dva procesora, ali samo malo jos teriju da proucis 😉)
Znaci Newcastle je bolji od Venice jezgra,a kolika je razlika u ceni?

Kako god da si ti razumeo da je NewCastel bolji od Venicea?! Pa jesi li procitao gore da je covek nagurao Venice do 2.7, a da mu je sa NewCastelom problem da predje 2.4?

slazem se sa Nedjom narocito sa Athlonima 64 dosta se promenilo po pitanju overclocka nije samo dignes magistralu i divis se kako si dobar clocker. Nije vise to tako jednostavno da bi dobio vrhunske rezultate i ne bi bilo lose da malo vise imaju strpljenja i procitaju malo. Najlakse je da ti neko sve kaze sazetu verziju zar ne ? 🙂

Problem je što se sažeta verzija ne može razumeti bez određene škole, a u školu se kao što svi znate "mora ići".

Pa nisam rekao da hocu preko 2400 da ga teram... znam da je on uradjen u 130nm... tako da bez boljeg hladjenja nema dalje... LM uspeo sam da ga podignem Newcastle na 2400 ali ga spuca u igri...zato sto mu temperatura ode na 70 i vise stepeni... a ovaj moj venice sam spustio mnozioc na 8,5, magistralu na 300 i dobio 2550 a HTT je otisao na 900... vise bi odgovaralo da mi HTT ode na vise ... znaci to bi bilo nekih 8,5 x 318 = 2703 a HTT 950 ali mi se skuca kada ga opteretim 100%, da li je slucajno do napona... zato sto moja ploca ne ide preko 1,550v... ima ASUS A8N-E novi bios sam danas stavio i isto nema nista vise od 1,550v da li neko slucajno zna kako da podignem napon??? Temperatura mu ne ide preko 52 stepena kada je na 2700 ali radi mozda 3-4 minuta i onda se zakuca.... memoriju sam probao na 250 radila je bez problema tj. kingstonke su obe tako da bi trebale da izdrze i vise ali nisam probao... molim za pomoc za klok na 2700... mislim kada mu temperatura ne ide preko 52 stepena mora da je do nedostatka napona a ja ne mogu da ga podignem vise od 1,550 i sa novim biosom.

Nazad
Vrh Dno