Šta je novo?

Zasto nece ATA133

Pise fino
Features

Formatted Capacity = 80GB
Ultra ATA-133 Compatible
Fluid Dynamic Bearing Spindle Motor Technology
High Speed Dual Digital Signal Processor (DSP) Based Architecture
ATA S.M.A.R.T. Compliant
ATA Security Mode Feature Set
ATA Host Protected Area Feature Set
ATA Automatic Acoustic Management Feature Set
ATA 48-bit Address Feature Set
ATA Device Configuration Overlay Feature Set
Multi-Burst On-The-Fly Error Correction
NoiseGuard™
SilentSeek™

s naglaskom na Ultra ATA-133 Compatible i ATA-7
tako da je vervatno do nesto do drajvera

Ako nemas XP SP1 ili noviji ATA133 (udma 6) OS ne moze da prepozna. Da li je u pitanju SP1 ili SP2 ? Ako nije eto ti odgovora.

Ma ja sam ga se odrek'o... Odneo sam ga kod druga kod koga sam ja instalirao Windows sa SP1 sa mog cd-a, prikljucim ga i njegov Maxtor radi na udma6, a moj i tamo na udma5... Sad ce za neki dan on da donese HD kod mene, pa ako radi na 133 tuzicu Samsung :p

Pa zar ne rade samo Maxtori na 133?
Uostalom i nema neke razlike.

Nikad to nisam ni gledao, a i stvarno ne mogu da se pozalim. Sluzi me kako treba. Cisto sam hteo da proverim da li ja negde gresim... Danas sam pogledao kod druga koji ima WD (oznaka "nesto"JB, platio ga znatno vise nego ja moj Samsung) i on radi na udma5 tako da je moguce da samo Maxtori rade na udma6. Kad moze WD da radi na 5, moze i Samsung... :d

deco! DECO!!! ajde nemo' da se pobijete!:d

slushaj 'vamo: ATA133 ( odn. Ultra DMA 6) je Maxtorov standard koji SAMO ONI koriste, a podrzzavaju ga sve K7 ploche
HDD-vi ostalih proizvodjacha su SVI ATA100 ( Ultra DMA 5) i tako se i prijavljuju
i taj WD "JB-neshto" ( inache PATA verzija WD HDD-a,)) je isti, osim shto je skuplji jer je kvalitetniji od Samsunga:p ( to ne znachi da je Samsung losh, prim.aut.;))

i ne morate da brinete, razlike u performansama izmedju ATA133 I ATA100 drive-ova su zanemarljive u svakodnevnom radu..
pa, zar nije najbrzzi ne-SCSI disk BASH ATA100 WD Raptor @ 10000rpm?!:D

a pominjali su ti ljudi iznad ovo, samo ti zapeo "ne radi, pa ne radi"
tako ti i treba kad neccesh da Googlash, mali Perice:d:d:d

pozdrav:)

H.U.D. je napisao(la):
deco! DECO!!! ajde nemo' da se pobijete!:d

slushaj 'vamo: ATA133 ( odn. Ultra DMA 6) je Maxtorov standard koji SAMO ONI koriste, a podrzzavaju ga sve K7 ploche
HDD-vi ostalih proizvodjacha su SVI ATA100 ( Ultra DMA 5) i tako se i prijavljuju
i taj WD "JB-neshto" ( inache PATA verzija WD HDD-a,)) je isti, osim shto je skuplji jer je kvalitetniji od Samsunga:p ( to ne znachi da je Samsung losh, prim.aut.;))

i ne morate da brinete, razlike u performansama izmedju ATA133 I ATA100 drive-ova su zanemarljive u svakodnevnom radu..
pa, zar nije najbrzzi ne-SCSI disk BASH ATA100 WD Raptor @ 10000rpm?!:D

a pominjali su ti ljudi iznad ovo, samo ti zapeo "ne radi, pa ne radi"
tako ti i treba kad neccesh da Googlash, mali Perice:d:d:d

pozdrav:)

Ovo gore navedeno je sve tacno osim ..."HDD-vi ostalih proizvodjacha su SVI ATA100"....
Ja sam imao dva potpuno ista diska (mislim isti model)WD WD800JD i jedan je bio ATA 100 a drugi ATA 133.Razlika je bila u firmveru.

Poslednja izmena:
ja samo znam da je ATA133 Maxtorova tehnologija...
ne verujem da su im tek tako dali da je koriste..

pretpostavljam da je taj firmware delo "nezavisnih struchnjaka", odn. mod, kakav se mozze nacci i za druge vrste HW-a

pozdrav

H.U.D. je napisao(la):
ja samo znam da je ATA133 Maxtorova tehnologija...
ne verujem da su im tek tako dali da je koriste..

pretpostavljam da je taj firmware delo "nezavisnih struchnjaka", odn. mod, kakav se mozze nacci i za druge vrste HW-a

pozdrav

Ne,ne,nije bilo delo "nezavisnih struchnjaka",sve je bilo original "fabricki".
Evo i slika da vidis kako to izgleda.
A,inace koliko ja znam prilicno je komplikovana zamena firmvera na Hdd-ima za razliku od drugog HW (graficka,CD,DVD itd).

Prilozi

• ATA 5 ili 6.JPG
    ATA 5 ili 6.JPG
    77.9 KB · Pregleda: 106
sille je napisao(la):
Ne,ne,nije bilo delo "nezavisnih struchnjaka",sve je bilo original "fabricki".
Evo i slika da vidis kako to izgleda.
A,inace koliko ja znam prilicno je komplikovana zamena firmvera na Hdd-ima za razliku od drugog HW (graficka,CD,DVD itd).
Pa nije bas toliko komplikovano zameniti ga koliko je komplikovano doci do njega i pri tom da to bas bude kompatibilan ;)

Sto se ATA133 tice, nije tacno da samo Maxtor pravi ATA133 diskove i cak se desava kao sto je vec pomenuto da ista serija ima nekoliko verzija firmware-a tako da su neki primerci ATA100, a neki ATA133 i to zvanicno, a ne neki hack FW ili slicno :D

Vrh Dno