Alexajlo je napisao(la):Rezac je podesen na Multi-Word DMA Mode 2.
Koristim Nero 5.5.10 i CloneCD.DS9 je napisao(la):Koji sw koristis za rezanje
Heinz je napisao(la):...
Ne znam da li ima veze i ne sećam se tačno, ali zar ne bi trebalo da je za dotičnog Teac-a Ultra DMA Mode 2?
Po vremenu snimanja.Za pun disk mu je potrebno oko 4min i 30-ak sekundi. Postavljen je kao master na secondary IDE kanalu, dok je na istom kanalu kao Slave postavljen Teac-ov citac 40X (takodje je postavljen automatski na Multi-Word DMA Mode 2).DS9 je napisao(la):Mislim da je Heinz u pravu, s tim sto npr. ja zbog ploce moram da drzim tog teac-a u PIO modu, i takav ne moze da reze vise od (oko) 16x .
E sad, kako znas da ne mozes da snimas vise od 16x. Jel` se u spisku brzina koje mozes da odaberes (npr. u nero) ne pojavljuje nista vise od 16x, ili si na osnovu vremena za koje se snima disk dosao do brzine 16x.
Btw, jel` ti se rezac nalazi kao master na secondary IDE kanalu. Tako preporucuje teac, a takodje i da na tom kanalu bude jedini uredjaj (da nema slave-a) ukoliko je moguce. Ako ti je rezac primary slave, onda mislim da ces resiti stvari ako ga odvojis od glavnog hd-a.
Alexajlo je napisao(la):dok je na istom kanalu kao Slave postavljen Teac-ov citac 40X (takodje je postavljen automatski na Multi-Word DMA Mode 2).
Definitivno je to u pitanju, barem dok ne promenis plocu ili ne nabavis neki PCI ATA66/100 kontrolerAlexajlo je napisao(la):...
Ne vredi ovo je izgleda maximum za moju plocu (Multi-Word DMA Mode 2). Onda verovatno ima veze sa protokom podataka.
Alexajlo je napisao(la):Posedujem Teac-ov rezac 540e, i do sada mi nije poslo za rukom da narezem disk brzinom vecom od 16X. Rezac je podesen na Multi-Word DMA Mode 2. Postoji li neka "caka".
UDMA2 (UltraATA33) podrzavaju TX/LX/BX, pa cak nezvanicno i neke VX ploce i u principu bi trebalo da moze da radi...studiovpc je napisao(la):...
Koju plocu imas ako imas neku sa B stariju sa BX cipsetom onda nema sanse da predjes na UDMA Mode 2
Crni je napisao(la):...
UDMA2 (UltraATA33) podrzavaju TX/LX/BX, pa cak nezvanicno i neke VX ploce i u principu bi trebalo da moze da radi...
Alexajlo je napisao(la):Hvala svima na odgovorima. Probao sam rezac kod druga na P4, i radi brze. Inace ploca je PCChips 810LMR sa Duron-om na 700 Mhz. Firmware rezaca je F (tako je i kupljen) na prednjoj masci je plavim slovima ispisan logo i oznaka brzine, 40X
Mislio i napisao DURON.Tako je "napakovan".HVALA ti na savetu.studiovpc je napisao(la):...
cekaj bre malo PC CHIPS 810LMR sa Duronom kako duron kad sam naziv ploce ukazuje da se radi o staroj Intel ploci sa integrisanom grafickom i muzickom koliko vidim mozda si mislio na Celeron, ali posto je to ozloglaseni PC CHIPS menjaj odmah.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari