Šta je novo?

Zasto mi telefon stalno vrti samo edge :(

Ljubavnik1

Cenjen
Učlanjen(a)
11.01.2014
Poena
159
Imam jedan problem, presao sam od telenora u mts ( samo zbog box paketa ) i sad imam na raspolaganju 1gb " brzog interneta " kojeg ne mogu da koristim po punoj brzini 3g iz ne znam ni ja kog razloga. Kad sam imao telenor karticu i bio njihov korisnik imao sam odlican net na telefonu i 3g,H,E...dok sada kod mts-a imam samo E-edge. To nije internet to je zlo da ja cekam po 5min da mi ucita google. Telefon koji koristim Lg p880 4xHD.
Molim za pomoc i ako ima neko resenje jer stvarno ne znam o cemu se ovde radi ?

Možda ti mts nema 3g baznu stanicu u tvom mestu kao što je slučaj kod mene.

Pitaš druge ljude iz tvog mesta da li imaju 3G signal?

U pitanju je selo koje se zove Deliblato, opstina Kovina. U Kovinu sam bio juce i tamo mi radi 3g....Jel ima neka mapa da se vidi dal pokriva 3g moje selo ? ( lepse od Pariza :p )

Pa jednostavno,tamo nemas 3G signal.Da ga ima,bilo bi ga i na tvom telefonu.

I koja je onda svrha ovih 1.5gb sto imam ? da idem za Bg pa tamo da koristim net :) Telenor je majka mara, on pokriva sve sa 3g mrezom.

Nemoj te da zezate dečka kad ima zajban nick :-D

Posto je android.

U aplikaciji za telefon kucas *#*#4636#*#*

Otvorice ti se meni ... izaberi Phone information, i idi dole dok ne nadjes Set Preferred network type, i tu izaberi WCDMA only.

Ovim mozes da proveris da li postoji bilo kakav signal 3G mreze tu kod tebe. Ako ne postoji, dok god je ovo podesavanje setovano na WCDMA only bices nedostupan ako si van zone 3G pokrivenosti.

Da bi se vratio na automatko 3G/GSM biranje mreze, mozes da ides u podesavanja mreze, i tamo imas da biras mod, ili da iz iste ove liste izaberes:
WCDMA Preferred.

PAZNJA! MENJANJEM OVIH PODESAVANJA ILI BILO CEGA DRUGOG U OVOM MENIJU NA TELEFONU MOZES OSTATI NEDOSTUPAN! Sve sto radis je na sopstvenu odgovornost.

*Poglavicas hvala na savetu, probao sam to da bude samo WCDMA i tada nemam uopste signala, cim vratim odmah dodje signal...

^ kao što neprekidno pišemo ovde, pre izbora provajdera TESTIRATI lokaciju gde će se telefon/ modem najviše koristiti.

Sada je to-to. Imaš Edge na žalost.

verovali vi meni ili ne u mnogim selima ispod save i dunava ima samo signal 2G mreze :S:

i to bukvalno zavisi od bazne stanice na koju se telefon kaci

e sad neka sela koja imaju srecu da su u blizini tri ili vise baznih stanica mozda negde njihovi stanovnici i uhvate 3G signal

ostali koji imaju samo jednu uglavnom za to selo pisi propalo :S:

valjda ce od sledece godine kada polako po vecim mestima budu pustali 4G signal da sva sada ne pokrivena podrucija 3G signalom zavrse

zasada tako je kako je

i one karte pokrivenosti koje operateri objavljuju na svom sajtu treba uzeti samo informativno

Poslednja izmena:
Ja kod hotela jugoslavije u stanu, vatam GRPS samo, cak ne ni edge, kad ga forsiram samo 3g, onda mi je ili na jednoj crtici ili nema domet uopste. U pitanju je telekom.

Trebao si da sew raspitas o pokrivenosti pre nego sto si promenio provajdlera,valjda si imao nekoga sa mts.

Ja sam u centru BG-a i MTS je užas živi. Ali ***, ne može i jare i pare. 500 din mesečno vs 2000 u lelenoru. Bio sam korisnik i lelenora, i vip-a i mts-a i mts je ubedljivo najgori po svim pitanjima osim cene...
Edge? Sasvim zadovoljavajuće......

^ Hotel Jugoslavija, centar BG - signal je odlican, vasa mikrolokacija je "dead zone", najcesce zbog armature betonskih zidova (skoro faradejev kavez). MTS ima vise BS od drugih u BG, trebalo je da testirate svoju lokaciju unapred.

Da se ne bi nervirao, rećiću ti da je po selima u Nemačkoj potpuno isto, tj samo 2G.

Mnoge stvari vezano za mobilnu telefoniju bolje rade ovde nego u super razvijenim zemljama. Prvo to oko pokrivenosti u zabacenim delovima zemlje, nacina placanja dopuna za prepaid, a takodje i oko korisnickog servisa.

Mnoge stvari vezano za mobilnu telefoniju bolje rade ovde nego u super razvijenim zemljama. Prvo to oko pokrivenosti u zabacenim delovima zemlje, nacina placanja dopuna za prepaid, a takodje i oko korisnickog servisa.

znas onu staru:" na tarabu pise p***a, al kad liznes ostane treska na jeziku." ;)

Прави израз је ... у туђега татка поголема п**** ... а чим овде нешто није савршено, онда иде ... ау ужас а код оних тамо је боље.

Da, uglavnom je sve bolje preko pa i usluge mobilne telefonije. Mi samo možemo da budemo srećni ukoliko se po kvalitetu nekog segmenta društva približimo zapadnim standardima.

Nazad
Vrh Dno