Šta je novo?

Zasto mi ne da da prekopiram disk!!!!!

neci

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2004
Poena
309
Ovo sto cu da vas pitam je velika glupost, ali za mene je jedan od vecih problema...
Kad pozelim da presnimim neki film sa CD - dvix (naravno ne svaki, desi se) na hard disk, negde na pocetku ili kad stigne do 50 i kusur %, moj dragi racunar mi izbaci jednu "crvenu porukicu" koja ima sledeci sadrzaj:
"Cannot __________: data error (cyclic redundancy check)"
i poludim... Cak ne mogu ni u Nero-u da napravim image. Nista ne dozvoljava!
Recite mi koji je lek za ovo, jer mi se to desava, relativno cesto...
Recite mi zasto se to desava?

Hvalaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Pozdrav

Poslednja izmena:
Stvar licnog izbora cime ces kreirati CD/DVD images, ali preporuka je da to bude Alcohol 120%. Nisi naveo koji opticki uredjaj koristis (CD/DVD, reader, writer) niti koja marka CD-a predominantno prijavljuje gresku.
Koliko su stari CD-ovi? Da li ima prasine na njima, kako fizicki izgledaju?

Imam tech rezac (obican) i LG citac i nema veze sa kog kopiram, isto se desava. Takodje ne zavisi koji je disk... Ne znam da li ce ti znaciti ako kazem da su u poslednjoj turi bili razliciti (no name, princo, verbatim...). Mislim da je fora kod rezanja, ali zelim da znam sta ne bi trebalo da se radi kad se ta greska desava.
Hvala

CRC (cyclic redundancy check) je hardware-ski problem. Pitanje iz prethodnog post-a i par novih. Kakav je fizicki integritet medija? Da li je IDE kabel montiran adekvatno? RAM nema errors?

Ne dozvoljava zato sto je ili CD ostecen ili imas jako los citac pa ne moze lepo da vidi losije rezane diskove. Predpostavljam da je vecina tih CDova rezana na 52x.
Po meni imas dve opcije:

1. BadCpyPro ce "iskopirati" CD ali ce popuniti nulama ostecene delove. Znaci dobijas film sa greskama... Koje ce delimicno sanirati DivxFix.

2. Odnesi te diskove kod nekog drugara koji ima NOV i DOBAR rezac:
a) Ako se kod njega to lepo i bez problema kopira = kupi isti model :D
b) Ako uspori kopiranje (javi da mu treba 48min ili vise) prerezi taj CD. Ali ovaj put na max 24x. Moze i sporije ;)

Svojevremeno sam i ja imao problema sa CRC, ali diskovi su bili osteceni i to je to. Jedan sam uspeo da iskopiram uz pomoc Virtual CD-a {sestice}, dok ga ni nero ni sam win nisu mogli kopirati. Spaljen u VCD-u i sve je bilo ok, mislim na sliku i zvuk...

Zasto novu ako ova valja? Mozda je samo do diskova, neka ide i proveri jos kod nekog. Pa ne kupuje se rezac tak tako.

Vrh Dno