Šta je novo?

Zasto je Windows 7 bolji od Mac OSX Snow Leopard (i PC od Mac-a)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Bez želje da flejmujem, iskreno, koliko god se trudio ne kapiram poentu ovog članka PC vs Mac.
Mislim, gde je tu poređenje, ja ga ne vidim?????
Stvarno, iako sam Mac user (ko me zna, zna da nisam Apple funboy), definitivno mogu da kažem da je onaj kome je Microsoft dao da uradi ovu promotivnu foru potpuni retard i da bi trebali da porazmisle šta sve kače po svom sajtu.
Svaka čast kutijo na pronađenom;)

Haha...
Ne mogu verovati da bez argumenata tako nesto pise na MS sajtu!!!
A najbolji je 10-ti razlog.
lol

Sad sam pročitao svaki razlog posebno.
Id0ti!!!

Haha...
Ne mogu verovati da bez argumenata tako nesto pise na MS sajtu!!!
A najbolji je 10-ti razlog.
lol

Ukratko ko mnogo zna vec odlucio ovako ili onako ostaje samo masa retarda i oni se njima obracaju .
zato i ono Pick a color you love. Midnight blue, espresso, or pink
xaxaxax

And Macs can't connect to an Xbox 360.
- aha, znaci ja tripujem lan kabl izmedju xbox-a i macboock-a? :D kuuul :D

Direct TV connection.

Most Macs can't hook up to your TV unless you buy a converter dongle. Many PCs running Windows 7 are designed to connect directly to TVs, so you can watch movies and see photos on the big screen.

HAHAHAHAHAH! :D Znaci, sa win7 ne treba mi Tv karta? :D Vr'!

Working smoothly.

Things just don't work the same way on Macs if you're used to a PC. For example, the mouse works differently. And many of the shortcuts you're familiar with don't work the same way on a Mac.
A obrnuto? :D

Poslednja izmena:
Pa MS se ceska tamo gde ga svrbi.
Apple im nabija komplekse pa je ovo izgleda terapija.
Da nije tuzno bilo bi smesno.

Ovo kao kada bi vlasnik Juga navodio prednosti nad BMWom: Veci, komforniji, udobniji, stabilniji :d:d

Tachno je da zavisi iz kog ugla gledash :) Ubedljiva vecina ljudi na specijalizovanom IT forumu kao ovaj su videli samo Windows i nishta vishe, zato ovakva laz od reklame i postoji, i zato Microsoft moze da krade OS X mogucnosti i da to niko ne provali. Problem je samo shto vecini treba par decenija da provale da ima i bolje, sto puta dokazano, prvi primer automobili...

Poslednja izmena:
@drajver

Baš tako...

Pre malo više od dva meseca sam tri dana koristio mac (trebao sam da instaliram skajp i još neke sitnice), i realno ovo što kažu u MS reklami jeste istina za nas "dugogdišnje" korisnike prozora. Sve je kontra, nekompatibilno, suprotno... mada verujem da kada bi na meku bio prisiljen da radim duže vreme da bi se navikao na sve to.

Svaki ima svoje prednosti i mane (treba uzeti ono što ti treba), jedni kopiraju od drugih (i obrnuto)... al to je kapitalizam valjda.

Znači Microsoft je postao totalno očajan. Da ne pominjem da su im većina argumenata takođe očajni. Na dva mesta ponavljaju da njihov Office za PC ne čita Apple iWork fajlove, a nigde reči da iWork otvara i sejvuje njihove i da postoji Office za Mac (i da je najnovija verzija skoro ista kao i za PC). A sledeći najveći argument protiv Mac-a je što ste verovatno do sada koristili PC i sada morate da naučite da koristite Mac :zgran:, a uzgred sa znanjem o korišćenju PC-a ste se rodili i naravno njveća mana Mac-a je što morate da kupite Mac verzije softvera prilikom prelaska, što se isto može reći i u obrnutom slučaju.

Poslednja izmena:
Na dva mesta ponavljaju da njihov Office za PC ne čita Apple iWork fajlove, a nigde reči da iWork otvara i sejvuje njihove i da postoji Office za Mac (i da je najnovija verzija skoro ista kao i za PC).
da, prvo su celu planetu zarobili sa njihovim property Office formatom a sada to koriste kao argument kako je to jedna od prednosti Windowsa... :wall:

da ne quotujem ponovo Douglas Adamsa... ,) link

A sledeći najveći argument protiv Mac-a je što ste verovatno do sada koristili PC i sada morate da naučite da koristite Mac :zgran:, a uzgred sa znanjem o korišćenju PC-a ste se rodili.

pa jedna od "kazni" za Microsoft, kada je 90tih bio osudjen za zloupotrebu monopolske pozicije, je bilo i to da treba da pokloni licence za Windows i Office vladinim ustanovama i skolskim ustanovama (u vrednosti od bla, bla miliona dolara...)! :wall: :crash::wall:

Znači Microsoft je postao totalno očajan. Da ne pominjem da su im većina argumenata takođe očajni.

Microsoft danas jeste ocajan u smislu da korisnici stvarno prelaze na Mac.

ono sto javidim kao problem je da je Microsoft bio jednako ocajan i 80tih i 90tih u smislu losih proizvoda. samo sto tada valjda nije postojao internet pa nisu ni mogle da se tako lako cuju i probiju "alternative".

Poslednja izmena:
Bez zelje da ovo postane flejmerska tema, postavljam ovaj link:

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/compare/pc-vs-mac.aspx

Koji..... mozak je ovo pisao?!

Kad si već otvorio temu bilo bi interesantno da napišeš koji sistem od dva pomenuta više koristiš i zašto? Naravno ako nađeš vremena.

Ja Mac OSX još uvek nisam koristio tako da nisam kompetentan da pišem na tu temu. Ali bih svakako hteo da čujem mišljenje nekoga ko svakodnevno radi sa oba sistema.

Ma taj pad je samo rezultat silnog bacanja iPhone 4 antene po medijima i blogovima, a Kovač je hteo da kaže da prodaja Mac računara raste (ne tako brzo kao PC ali raste) kao i uvek.

@drajver

Baš tako...

Pre malo više od dva meseca sam tri dana koristio mac (trebao sam da instaliram skajp i još neke sitnice), i realno ovo što kažu u MS reklami jeste istina za nas "dugogdišnje" korisnike prozora. Sve je kontra, nekompatibilno, suprotno... mada verujem da kada bi na meku bio prisiljen da radim duže vreme da bi se navikao na sve to.

Svaki ima svoje prednosti i mane (treba uzeti ono što ti treba), jedni kopiraju od drugih (i obrnuto)... al to je kapitalizam valjda.

Slazem se, samo tu fali jedan sastojak u toj prichi a to je da znash kako OS moze da radi, odnosno da imash sa chime da uporedish, odmah bi se zapitao shta ovi iz Microsofta rade. Ja sam duze koristio neke druge sisteme nego Windows (na kome sam bio 12 godina, zato shto sam morao), tako da znam kako OS moze da radi. Popravlja se on, ali sve dok im je prva stvar chuvanje monopola, nemoguce je da napreduju previshe. Da bi Windows bio dobar mora da bace sve shto su radili do sada i da ga naprave od nule, bash kao shto je Apple uradio sa OS X, i to je glavni razlog zashto je taj sistem moderniji i zashto tako brzo napreduje i shiri trzishte, iako kod Applea ne postoji ni hardver srednje klase. To je druga pricha koja pokazuje koliko Apple nema veze sa Microsoftom, njima samo da je do profita po svaku cenu, sto puta su mogli da krenu sa dno hardverom za jeftine pare, unishtili bi sve ove generichke kineze, ali oni razmishljaju na drugi nachin, a to je drzanje standarda i ulaganje u buducnost, i pogledaj u poslednjih 10 godina, isplatilo im se...

@chupo92:

Dobro, ***, onda je ovaj rast na grafiku od početka godine uzrokovan iPad i iPhone 4 hajpovima koji su sada vać prestali i moguće da je otuda taj pad.

Nemoj mi reći da ne veruješ da iPad i iPhone ne utiči ni malo na Mac tržište.

Poslednja izmena:
@G@W

evo jedan detalj posto mi je pre minut bio upaljen VirtualBox sa XPom - kad kopiras fajlove i izadje neki Alert (npr. sa upozorenjem da kopirani fajl vec postoji...) u XPu ne mozes da pomeris pozadinski prozor explorera i dok u Mac OS Xu mozes (da bi video spisak fajlova). ovakvih sitnica ima milion.

elem, chupo... okacio si link sa statistikom ko koliko surfuje sa kod OSa. to nema veza sa realnom prodajom racunara. Mac masina je u poslednjem kvartalu prodato vise nego ikad.
imas negde tacnu statistiku ali od kada je Apple presao na x86 tako mu prodaja Mac masina konstantno raste i to brze od ostatka PC industrije - u jenom trenutku je prodaja PCja stagnirala dok je Apple i dalje belezio rast.

http://www.appleinsider.com/article..._77_on_record_sales_of_3_47_million_macs.html

evo, kazu da im je rast prodaje Mac masina 33% godisnje...

Kad si već otvorio temu bilo bi interesantno da napišeš koji sistem od dva pomenuta više koristiš i zašto? Naravno ako nađeš vremena.

Ja Mac OSX još uvek nisam koristio tako da nisam kompetentan da pišem na tu temu. Ali bih svakako hteo da čujem mišljenje nekoga ko svakodnevno radi sa oba sistema.

Ne secam se kad sam poslednji put upalio win7 particiju ... Sve imam na OSx-u. Sad i vizuelizacije radim kroz Maya-u.

Bah, pre je Apple Windows računare zvao PC, pa je sad i Microsoft krenuo da ih svojata kao svoje čedo. I jedni i drugi prodajete PC, samo je OS drugačiji. Ali ****ga, lakše se peca u mutnom, zašto bi iko hteo da edukuje svoje kupce.

Slazem se, samo tu fali jedan sastojak u toj prichi a to je da znash kako OS moze da radi, odnosno da imash sa chime da uporedish, odmah bi se zapitao shta ovi iz Microsofta rade. Ja sam duze koristio neke druge sisteme nego Windows (na kome sam bio 12 godina, zato shto sam morao), tako da znam kako OS moze da radi. Popravlja se on, ali sve dok im je prva stvar chuvanje monopola, nemoguce je da napreduju previshe. Da bi Windows bio dobar mora da bace sve shto su radili do sada i da ga naprave od nule, bash kao shto je Apple uradio sa OS X, i to je glavni razlog zashto je taj sistem moderniji i zashto tako brzo napreduje i shiri trzishte, iako kod Applea ne postoji ni hardver srednje klase. To je druga pricha koja pokazuje koliko Apple nema veze sa Microsoftom, njima samo da je do profita po svaku cenu, sto puta su mogli da krenu sa dno hardverom za jeftine pare, unishtili bi sve ove generichke kineze, ali oni razmishljaju na drugi nachin, a to je drzanje standarda i ulaganje u buducnost, i pogledaj u poslednjih 10 godina, isplatilo im se...

Apple ima "vrh" hardver? Za pare koje daš za Mac, uvek možeš da sastaviš kvalitetniji i brži PC! Oni i dalje uvaljuju prosek za velike pare.

Bah, pre je Apple Windows računare zvao PC, pa je sad i Microsoft krenuo da ih svojata kao svoje čedo. I jedni i drugi prodajete PC, samo je OS drugačiji. Ali ****ga, lakše se peca u mutnom, zašto bi iko hteo da edukuje svoje kupce.
Niko i ne edukuje potrošaće, boli i jedne i druge uvo, sve dok kupuju njihove proizvode.
Ali Microsoft je sa ovim člankom prevazišao i samog Stiv Jobes-a sa njegovim evangelističkim nastupima na svakom predstavljanju Apple-ovog novog proizvoda.
Jednostavno, ovo danas je potrošačko društvo koje se prilično zahuktalo, prodaja je sve veća, ali su i apetiti menadžmenta takođe postali nezajažljivi.
Zato i imate primer otpuštanja glavnog inženjera za razvoj iPhone 4, ***a, čovek sjbao stvar sa antenom i šut. Tako to ide, bez pardona, pogotovo od strane nekog kao što je Stive.
Apple ili Microsoft, svejedno, isti su, sa jednom bitnom razlikom, Apple-ovi proizvodi su ZA MENE mnogo bolji i korisniji (doduše i skuplji, ali pristajem na tu žrtvu).

Apple ima "vrh" hardver? Za pare koje daš za Mac, uvek možeš da sastaviš kvalitetniji i brži PC! Oni i dalje uvaljuju prosek za velike pare.
Apple ima zaokružen proizvod!!
Po milioniti put, ne poredite babe i žabe - Microsoft prodaje software, Apple KOMPLETAN sistem - hardware + software
I Apple-ov sistem bolje radi (i uvek će), zato što je zaokružen proizvod, a to ima svoju cenu koju su mnogi spremni da plate.
Nije sve u mišićima, ima nešto i u tehnici.

Malo je nerealno reci "ovo je kao poredjenja juga i bmw-a". Ipak win7 nije "jugo". Realno je reci da su os x i win 7 kao bmw i audi. Znaci i jedan i drugi su dobri, samo se nekom svidja "rucica menjaca" na jednom, a nekom "farovi" na drugom. Jer, NEK NEKO REALNO KAZE STA TO ZNACAJNO MOZE (uopste i/ili lepse i brze) JEDAN OD NJIH STO NE MOZE DRUGI! Dakle ne stajem na stranu nijednom, ali dajte prestanite sa preterivanjima...

Apple ima zaokružen proizvod!!
Po milioniti put, ne poredite babe i žabe - Microsoft prodaje software, Apple KOMPLETAN sistem - hardware + software
I Apple-ov sistem bolje radi (i uvek će), zato što je zaokružen proizvod, a to ima svoju cenu koju su mnogi spremni da plate.
Nije sve u mišićima, ima nešto i u tehnici.

Potpuno pogrešno. Sve u Mac-u je isto kao i u drugim PC računarima, isti čipovi, ista štampa, sve sasvim isto uz poneku začkoljicu da ne bude kompatibilno, kako ne bi mogao da stavljaš jeftine PC delove u Mac kada nešto otkaže. Kvalitet Mac-ova je danas u dijapazonu od osrednjeg do slabog, nisu nikakva retkost defektni ekrani, defektna napajanja, defektne baterije. Od svega što su Mac-ovi nekad bili ostao je zajedničko sa današnjim samo atraktivni spoljašnji izgled i paprena cena (doduše mrvicu manje paprena nego pre).

Svi se mi (sem par Apple elitista koji kupuju Apple iz istog razloga zbog kog bogate babetine kupuju džipove) potajno nadamo da će Apple konačno da pruži licencu drugima da proizvode hardver i razvijati samo Mac OS, pa da konačno dobijemo ekvivalent bitke na Endoru, ali nema pojma to da se desi jer sve dok su ljudi spremni da preplaćuju Mac računare, Apple će da sedi tu gde je i bude zadovoljan.

Potpuno pogrešno. Sve u Mac-u je isto kao i u drugim PC računarima, isti čipovi, ista štampa...

Koliko ja znam Mac-ovi imaju veoma custom štampane ploče u odnosu na ATX PC, i recimo grafičke kartice za iMac su dosta manje od istih ATX PC (a i MacPro) kartica.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno