Šta je novo?

ZASTO Adobe flash player toliko ubija procesor/ram ??

Eh sad, ne moze sve da radi savrseno, mora nesto da fali :D ali to nije nikakav problem, lepo stisnes f11 i resena stvar :D

domcale, kako znash kad je flash pustio, a kad html5 ?

izgledaju mi drugachije plejeri i scroll dugme, i na HTML5 nema progress bar da ucitava, nego samo ide dugmence, napred nazad .. jel to to ?

Drugacije izgledaju play/pause dugme i bar za ucitavanj drugacije izgleda nego kada radi flash, a sad cu bas probati da uporedim razliku, cisto da budem siguran da je to to :). Inace, nemam potrebe da se prebacujem na HTML5 kada mi i flash radi dobro: ne gledam klipove veceg kvaliteta od 360p, a za vece nisam ni probao (nemam dovoljno brzu inet konekciju). Bas cu sad pustiti da se bufferuje neki 720p video, pustiti, pogledati zauzece gpu/cpu, vratiti se na flash i uraditi isto :)

Edit: nema razlike... nista, ostajem na flashu, nije vredno cimanja :D

Poslednja izmena:
Ne razumem. Samo windows forsira virtualnu memoriju kad ima realne. Na linuxu mozes i da ne napravis swap u kom slucaju koriscenje hard diska kao rama i ne postoji...
E sad u tom slucaju ako zafali rama, program jednostavno pukne, ali ako imas dosta rama (4GB+) to nije veliki problem u standardnom koriscenju kompa.

Ok pokazi mi neki od unix OS-ova Red Hat, Ubuntu, Debian sa ukljucenim htop-om da je kolona virt 0 kod svakog procesa a da je aktivnost samo u res koloni, naravno pricam o iskljucenom swap fajlu, ovde niko ne prica o swap fajlu ili page fajlu, to je treci nivo virtuelnosti, ovde pricam od drugom nivou.

odavno je u beti taj youtube html5, jos nema fullscreen-a i dosta sadrzaja ima samo u flashu...

nismo jos spremni, nismo !! :(

pa pazi - kolko ja do sad vidim -

flash se pali samo na klipovima sa reklamama, i sa caption-ima. jer drugacije ne bi mogao ni da ih pusti.

SVI ostali klipovi, naprimer - uslikamo se mi sa bencha kako se gadjamo jajima, i okaci neko od nas, bez naprednih funkcija, samo cist upload - e takve klipove YT bez problema pusta u HTML5

Problem kod flash player-a pre verzije 10.2 je u tome sto za dekodiranje video klipova koristi procesor , ali od poslednje verzije dekodiranje HD sadrzaja ide preko gpu-a.
E sad, video plejeri na interentu moraju biti posebno napravljeni za tu verziju flash player-a da bi se iskoristila gpu opcija.

Ne lupajte glavu previshe, flash je tak dobar jer ga pravi vrhunski tim programera sa uputstvima od menadzera svetske klase. Kad bi izbacili menadzere videli bi sta moze...
Ovako, cutite i kupujte jace procesore :)

Napravljen je flash 64bit za Win64 i radi, nije final ali radi.

Ja uporedo koristim sada i ff 64bit i 32bit stim da cekam jos javu 64bit i tada bi moglo da pocne odbacivanje 32bit browsera. Napokon upotreba preko 1gb memorije.

Inace nepotrebno je unisntalirati falsh zbog jednog jedinog fajla NPSWF32.dll to je ono sto zanima sve, to je flash player za non IE verzije.

U firefoxu je nekada problem kad se koriste portabl verzije ili multiple profile verzije tada se upotrebljava lokalni "plugin" folder za storovanje playera poput flash-a, macromedia-e ili slicnih.
Ulaskom u about:plugins
mozemo pogledati trenutno stanje verzije i lokaciju svih pluginova u firefoxu.
Da bi videli kompletne path-ove potrebno je u about:config promeniti privremeno ovaj value.
preference "plugin.expose_full_path"
Modify value na true.

Takodje postoje trikovi za unloadovanje plugin-container.exe kad se zavrsi sa reprodukcijom flasha.

Postoji java X64. Ja je koristim na Minefield tj. od juce na Nightly browser-u. Link

e ja ljudi moram da vam kazem kakvo komplet nenormalno reshenje sam nashao za flash player.

ja se solidno razumem u OC kompjutera, e al ovo nema nekog posbnog smisla. naime - aplikacije bi trebalo da rade isto bez obzira dal je procesor na 35 ili 55 stepeni, dok god je upaljen, jel tako ?

e, uzmem i nervozan sto mi zakucava sve zivo, otvorim kuciste i skapiram da je oko kulera uzasno prljavo. pre toga proverio, vidim - CPU na 59 stepeni. i sad, posto je dizajn ovog AMD stock kulera za phenom-e jako retardiran, pola centimetra praznog prostora izmedju aluminijuma i ventilatora, kao da je specijalno napravljeno tako da se tu uglavi prasina, ja odatle izvadim oko 100 grama crnog. i odsrafim sve, ocistim tako da ga dovedem u stanje novog bukvalno, i vratim, i povecam za 10% rpm na kuleru.

palim pc - temperatura CPU-a nakon podizanja sistema 34c. flash player - besprekoran. YT od 1080p radi ne secka, sve radi ko svajcarski sat. temperatura CPU-a u najvecem load-u oko 38-39c. osvanuo flash player.

da me ubijete ako ovo ima ikakve veze sa vezom ...

Jedino logično objašnjenje je da se CPU pregrevao i obarao brzinu (tzv. thermal throttling), kada si ga očistio nema više pregrevanja, nema usporavanja i sve radi kako treba. Pitanje je samo zašto se to dešavalo na temperaturi koja i nije tako visoka.

pa i meni je bilo cudno. ujedno, to grejanje mi je reshilo problem sa MUP.sys naime - svaki veci load ram memorije (a izgleda je bio CPU u pitanju) mi ugasi komp. i to mi je bilo cudno jer ploca ima auto shut down opciju tek na 65 stepeni, pa +5 svako sledece, a nije bio ni ukljucen auto shut down.

sada se ni to keshanje na mup.sys ne deshava, a i maksimalna temperatura dok maltretiram CPU je 40 stepeni. pritom mi je i otkljucano 4to jezgro na Athlon X3 435 pa posto je iz prve serije, masina ga vidi kao P2 X4 na 3.2Ghz ... prokleti stock kuleri. moram da kupim nesto valjano za AM3 slot, ovo je mnogo retardiran kuler.

Probao ovaj HTML5 sve se bar duplo brze ucitava na youtube nego dok je islo preko flasha.

Nazad
Vrh Dno