Šta je novo?

ZASTO Adobe flash player toliko ubija procesor/ram ??

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
dajte ljudi, ako ima neko reshenje, jer cu majke mi otici da bacim bombu na adobe.

dakle - mogu na svom kompu da pustim fullHD video, sa najbolesnijim framerate-om, mogu da igram igre sve zive moguce, mogu da radim sta ocu - al ne mogu da pustim YT klip od 720p a da ceo komp ne poshizi.

moja konfa:

Phenom2 x4 3.2Ghz
4GB ram DDR2 @1600 Geil (2x2)
4850 radeon

i, dzabe. opet mi flash player koci, u sledecim varijantama:

1. youtube secka, ponekad i na 480p klipovima. vide se spike-ovi u task manager-u, procesor umire da pusti obican glupi video

2. flash sadrzaj mi uspori browser, bilo Operu ili FF koje koristim oba, toliko da ne smem bukvalno da otvorim 10 tabova sa flash-om. ako recimo citam vesti na B92, i po navici otvorim 30ak tabova - zakuca mi browser tako da moram da restartujem.

3. pojedinacna malo samo komplikovanija flash igra, cini da mogu da je odigram - al posle toga komp mora da se "osvesti" kao da sam upravo renderovo 40 gigabajta video zapisa. jedno 3 minute "ozivljavanja"

i koji je moj onaj Plugin container ? jel su toliko retardirani ovi iz adobe-a da ne umeju da stave jednu liniju koda da se taj shit ugasi kad obavi svoju funkciju, a ne da bleji u prazno i dalje, ponekad uzimajuci i po 200 megabajta rama ?

jel zna neko kako da se napravi ili podesi, da ovaj flash player radi normalno ? nemoguce mi je da se na kompu najnormalnije potera neka igra od 6GB, sa sve nenormalnim detaljima, a da ne mogu da odigram "Who has the biggest brain" na fejsbuku vise od tri spojene partije a da ne moram da restartujem firefox .. ?

Promeni browser,ie9 ili chrome.Zbog toga sam i ja zabatalio ff ;)

CLICK
TrollFace.png

Poslednja izmena:
iskljucivanje HW Acceleration ne pomaze. secka mi i u Chrome i u FF. IE9 koristim samo za e-banking. secka mi i na laptopu sa X3100 integrisanom i na ATI 6870. i to mi uvek secne kada je neki brzi pokret u klipu.

Kupi pravi procesor umesto tog niskobudzetnog skupa tranzistora i radice bolje :D

laptop je all Intel - pa i dalje secka :p

Kupi pravi procesor umesto tog niskobudzetnog skupa tranzistora i radice bolje :D

hahahah :D

@Igoritza
probaj chrome, idi u about:plugins, iskljuci sistemski flash plugin, koristi onaj built in, doduse ne znam dal ima ikakve veze koji koristi :p

Sa konfom iz potpisa na win7 x86 opušteno puštam i 1080p na YT tako da je ovde problem definitivno u softveru.

mogu pustim 3 klipa 1080 p i nema frke..xD
sto rece adam nije do hardwera..;)

Ok ne mogu 3, mogu 2 ide kako treba, sa tri dva seckaju jedan radi..
al zasto kad rama ima jos dosta, proc radi na 13 % , hdd ne radi nista, i grafa na 10 % ?
niko nista ne radi a secka ? :/

dajte ljudi, ako ima neko reshenje, jer cu majke mi otici da bacim bombu na adobe.

dakle - mogu na svom kompu da pustim fullHD video, sa najbolesnijim framerate-om, mogu da igram igre sve zive moguce, mogu da radim sta ocu - al ne mogu da pustim YT klip od 720p a da ceo komp ne poshizi.

moja konfa:

Phenom2 x4 3.2Ghz
4GB ram DDR2 @1600 Geil (2x2)
4850 radeon

i, dzabe. opet mi flash player koci

Na toj masini bi flash trebao da ti leti. Se secas kako je flash radio odma posle instalacije windowsa? Da li se mozda nesto desilo sa softwareom pa je poceo flash losije da radi?

Ja sa mojim kršom puštam 1080p bez seckanja.
Glupo pitanje, da li koristiš najnoviju verziju fleša?

update-ujem ga redovno, u nadi da ce adobe da "zakrpi" shta god da je povod ovako retardiranog ponashanja.

sto se tice funkcionisanja flash-a, uvek mi je tako blesavio. radi se o tome da kad recimo - ugasim plugincontainer.exe i restartujem browser - on radi dobro narednih 5-6 minuta. i onda po starom. secka, koci.

meni sve ovo deluje kao da oni imaju neki "memory leak" i dok recimo imas upaljen flesh, kao da taj flesh keshuje sve zivo sto si otvorio do beskonachnosti, bez obzira dal je aktivno u aplikaciji, dok ga ne ugasis.

primera radi - ako skinem FLV od 1080p i pustim ga u bilo kom media player-u ili flv player-u - to radi ko sat, bez greshke. ako ga pustim u browser-u - ode mas' u propas, seckanje, kocenje ... e to mi nije jasno!

zanimljivo, rekao da probam ovo sto je spock1 predlozio, odradio uninstall i da ga ponovo instaliram - dobijem ovo:

Your Google Chrome browser already includes Adobe® Flash® Player built-in. Google Chrome will automatically update when new versions of Flash Player are available.

EDIT:

kada odete na http://www.adobe.com/software/flash/about/ mozete da vidite verzije Flasha koji postoje.

Platform Browser Player version
Windows Internet Explorer (and other browsers that support Internet Explorer ActiveX controls and plug-ins) 10.2.153.1
Windows Firefox, Mozilla, Netscape, Opera (and other plugin-based browsers) 10.2.153.1
Macintosh - OS X Firefox, Opera, Safari 10.2.153.1
Linux Mozilla, Firefox, SeaMonkey 10.2.153.1
Windows, Linux Chrome 10.2.154.25
Macintosh - OS X Chrome 10.2.154.25
Solaris Mozilla 10.2.153.1

ispada da Chrome ima drugu verziju Flasha od ostalih...

Poslednja izmena:
Flash je najgori program koji postoji ! Em zabada jako cesto em zdere RAM ko gladan ker!

a taman da ti tamo odgovorim da pogledas ovde :)
probaj ovaj unistall

zamisli. ovo ispada da je google u dogovoru sa adobe-om, i to na taj nachin da ispada da ovi ostali nezavisni mogu samo da se sagnu, jer ne postoji alternativa za flash.

Probaj reinstall, evo meni radi bolje. Mada videcemo kroz 2,3h koliko ce RAM-a pozdrati.
Adobe je postao smrad, nikad ne bi stavio Flash na komp da imam drugu opciju.
Hvala bogu pa na Mac-u ne moram da koristim to ******.

A ne mogu ili nece da naprave flash player x64. :(

Napravljen je flash 64bit za Win64 i radi, nije final ali radi.

Ja uporedo koristim sada i ff 64bit i 32bit stim da cekam jos javu 64bit i tada bi moglo da pocne odbacivanje 32bit browsera. Napokon upotreba preko 1gb memorije.

Inace nepotrebno je unisntalirati falsh zbog jednog jedinog fajla NPSWF32.dll to je ono sto zanima sve, to je flash player za non IE verzije.

U firefoxu je nekada problem kad se koriste portabl verzije ili multiple profile verzije tada se upotrebljava lokalni "plugin" folder za storovanje playera poput flash-a, macromedia-e ili slicnih.
Ulaskom u about:plugins
mozemo pogledati trenutno stanje verzije i lokaciju svih pluginova u firefoxu.
Da bi videli kompletne path-ove potrebno je u about:config promeniti privremeno ovaj value.
preference "plugin.expose_full_path"
Modify value na true.

Takodje postoje trikovi za unloadovanje plugin-container.exe kad se zavrsi sa reprodukcijom flasha.

bili bi zahvalni za te trikove ;)

jel ima neki program sto operise "ispod zita" da uklanja plugincontainer ? u prevodu, da ne moram da ga instaliram, i da ga palim i gasim, nego da bude bukvalno addon za flash player ?

EDIT: jel ima neka home made alternativa flash-u, za windows, i pritom radi ?

Poslednja izmena:
Kompletno uklanjanje putem ovih vrednosti
dom.ipc.plugins.enabled;false
dom.ipc.plugins.enabled.npctrl.dll;false
dom.ipc.plugins.enabled.npqtplugin.dll;false
dom.ipc.plugins.enabled.npswf32.dll;false
dom.ipc.plugins.enabled.nptest.dll;false

ukoliko se dom.ipc.plugins.enabled; stavi na true a ostali na flase opet ce plugin-container.exe biti upotrebljavan samo za externe plugine koji su nekompatibilni sa unutrasnim engine-om ff-a.

Inace ovaj vid upotrebe plugina je upravo upotrebljen zbog enormnog leakovanja flash playera i zbog izuzetno nestabilnog engine-a. Tako da kad flash okine ne okida i ff vec samo plugin, a ukoliko izlikuje extremno nece leakovati u koru ff procesa vec u svom externom koru.

Posto znamo da u 32bit okruzenju mozemo imati maksimalno 1gb +(1gb virtuala) sto znaci da ako flash leakuje na 340mb ostaje vam samo 660mb za ff sto je izuzetno malo.

Cist primer su Opera i Chrome najveci mem leakeri ikada napravljeni, koji nemaju externe plugin-container-e.
Analizom unutrasnjosti mem imprinta recimo opera ostavljena dugo sa 50 tabova sa zescom upotrebom youtube hd-a, pravi upravo uzasne rezultate.

Opera je jednostavno napravljena za casual usere, sa jako malim zahtevima.
Za usere sa potrebom od 100-500 aktivnih tabova ostaje jedino firefox.

Na zalost opsti je trend da se firefox upropasti, i da se napravi samo casual browserom, svesno je ceo tim namerno napravio jako los garbage collector, koji u vers 4 naprosto uzasno radi.

Ja se licno nadam da ce doci dan kad ce se zavrsiti era virtual memorije koja nas proganja jos iz proslosti, te da ce nekad doci neki OS bez prokletog virtuala.

Ja se licno nadam da ce doci dan kad ce se zavrsiti era virtual memorije koja nas proganja jos iz proslosti, te da ce nekad doci neki OS bez prokletog virtuala.

Ne razumem. Samo windows forsira virtualnu memoriju kad ima realne. Na linuxu mozes i da ne napravis swap u kom slucaju koriscenje hard diska kao rama i ne postoji...
E sad u tom slucaju ako zafali rama, program jednostavno pukne, ali ako imas dosta rama (4GB+) to nije veliki problem u standardnom koriscenju kompa.

Nazad
Vrh Dno