Šta je novo?

zasto 1 10 11 12 .. 2 21 22 23 a ne 1 2 3 4 5 6 .. 10 11 12

nesto iz programiranja znam, pa kada sam konvertovao numerik u karakter dobio sam isti problem tj. rezultat

Najlakse je da ubacis 0 ispred jednocifrenih fajlova. Mada opet ako imas fajl sa trocifrenim brojem u imenu onda stavis dve 0, a na dvocifrene stavis jednu. Pa ako slucajno imas i sa 4 onda dodajes jos po jednu i tako u nedogled...
Mislim da ne moze 1 2 3... 10 11... 20 21... ili bar nisam nasao, mada nisam ni trazio.

Koliko ja znam, taj problem mozes da resis jedino na nacin koji je opisao DusaN, a da ne bi gubio vreme skini neki programicic, npr. Rename4U.

ili na primer multi-rename tool iz total commandera :)

To je posledica LEKSIČKOG UREDJENJA

Poređenje reči ide od početka reči, a to je posledica C-a, tj. jezika u kojem je razvijan Windows.

U ovom slučaju nazivi fajlova se tretiraju kao alfanumerici i tako se i sortiraju. Sve je OK sa stanovišta sintakse.

Reč "100"
je uvek ispred "reči : "11", ...."19", "20" bez obzira na njihovu numeručku interpretaciju, zato što je drugi znak u njoj "0" MANJI od "1"... "9"

Ali ako se vodeće nule ne izostavljaju biće OK, to jest

"100" je iza "reči : "011", ...."019", "020".. "099", zato dopiši vodeće nule do najveće potrebne dužine za sortiranje.

Poređenje alfanumerika različite dužine je od uvek bio značajan problem, i različito se rešavao, zavisno od potreba konverzija.

ili rjhExtensions, koji se "ubaci" u desni_klik...

inace, taj problem se javlja iz istog razloga iz kojeg idu fajlovi ovim redom: a, ab, abc, b, bc, c, ce... dakle, kao kod decimalnih brojeva: 0,1 pa 0,11 pa 0,12 pa tek onda 0,2 i 0,21 (tj: prvo sve na PRVI broj, pa sve na DRUGI broj, a unutar tih grupa opet isto pravilo!)

ja to obicno resavam 3-cifrenim (ili vise!) brojevima (bas kao sto kaze DusaN)

Idi na donji link i pogledaj sekciju Windows Tips&Tricks.

Pogledaj broj 31.

Javi da li ti je pomoglo

Nazad
Vrh Dno