luci
Slavan
- Učlanjen(a)
- 05.12.2005
- Poena
- 319
Lan,nije u domenu, 1 masina server 2003,10 masina XP,ovako server routhira ulazni net na mrezni adapter koji ,prosledjuje net ostalim racunarima na mrezi ,istog mreznog opsega,zanima me kako u 2003 mogu da zastitim recimo racunar A koji ima protok 512kb od racunara B protok 64kb,ako B sa MAC changerom klonira mrezni adapter racunara A i pritom dobije paket od 512 tj. ono sto njemu ne pripada?
Zanima me postji li neko dodeljivanje neta kroz lan sa nekim nalogom koji bi korisnik morao da potvrdi ne vezano za MAC adresu mrezne karte tako da neko i ako klonira MAC Adress ne moze da ima net dok ne potvrdi lozinku i pass od tog usera,ne znam da li sam bio bas jasan ako nekom nije bas jasno neka pita pojasnicu mu,pozzzz?
Zanima me postji li neko dodeljivanje neta kroz lan sa nekim nalogom koji bi korisnik morao da potvrdi ne vezano za MAC adresu mrezne karte tako da neko i ako klonira MAC Adress ne moze da ima net dok ne potvrdi lozinku i pass od tog usera,ne znam da li sam bio bas jasan ako nekom nije bas jasno neka pita pojasnicu mu,pozzzz?