Šta je novo?

zastita sifrom

vucko83

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
620
Tek sa poceo da se zanimam za pravljenje web prezentacija i uzeo sam da u front page-u napravim svoju prvu.Imam problem jer zelim da je
zastitim sifrom tj. da kad se dodje na nju mora da se upise sifra da bi nastavio dalje.Opcija secuirity u tools je stalo zatamljena tj. napravim formular za upis sifre i ne znam kako dalje.

Da bi to mogao da uradis, treba koristis neku vrstu server-side script-a. To je kod koji se izvrsava na serveru i pomocu koga se generise stranica koja se salje klijentu. Raspitaj se kod svog provajdera da li, i koji, script jezik podrzavaju. To su kod nas uglavnom PHP, i nesto redje ASP.

Opcija u FrontPage-u, koju si spomenuo, ce raditi samo ako je na web server instaliran FrontPage Server Extensions (mislim da se tako zove, ali nisam 100% siguran), a koliko je meni poznato, to kod nas ni jedan provajder nema.

Moglo bi se uraditi i JavaScript-om na klijentu, ali je to nepouzdano, jer svako moze da vidi sifru ako pogleda source stranice.

Ako si vec poceo da se zanimas web prezentacijama, najbolje bi bilo da pocnes sa Dreamweaverom.

a ako ti se svižaju i flash animacije nabavi i swish 2.0 u njemu je lakše raditi nego u makromediinom flash-u, a nije na odmet da nadješ i svift 3d...poydrav

Ako već hoćeš da se baviš webom, moj ti je savet da pre nego uzmeš bilo koji program, posetiš w3c i poskidaš specifikacije za HTML, XHTML, XML, UML i slično, pa onda počneš sa radom...

...A ako vec hoces da se bavis webom i zastitis passwordom svoju stranu, trebao bi i da na svom racunaru instaliras Apache Server, MySql, php, verovatno i da dobro naucis Javu i Java Script, a ne bi ti falilo ni malo Visal Basica, kao i da proucis princip rada directX -a 8.1...

Man`te vise da zbunjujete coveka.:p

Ako zelis da sto lakse i bez komplikovanja zastitis passwordom neke strane na svom site-u, najbrze resenje ti je da se uclanis (besplatno) na www.bravenet.com (ili neki slican site) i iskoristis njihovu "Password Gate" uslugu. A posle natenane proucavaj sve ovo sto su ti preporucili...

Nazad
Vrh Dno