Šta je novo?

Zastita autorskog prava

Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
609
Narode pitanje je prosto kako (posto do sada to nisam radio), da zastitim svoje autorsko pravo na cd i dvd diskovima da ne mogu da se kopitaju imate li neki program u vidu ili slicno.

Delija je napisao(la):
I koja je vajda od njih?
SVE se kad tad probije. :d
Slazem se ;)
Danas ne jedem nista jer cu sutra opet biti gladan i ne vidim svrhu jela :D

Gledaj na to ovako: sto je zastita bolja, a cena proizvoda niza, to je manja sansa da ce se neko uopste truditi da razbija zastitu, pa jos ako proizvod nije atraktivan za siroki krug ljudi...
S druge strane, iako postoje razbijene mnoge poznate verzije, opet postoji veeeeliki broj klijenata koji se i pored toga odlucuje da ipak kupi legalnu verziju iz raznoraznih razloga :eyebrows:
Na to dodatno utice i vreme koje prodje od izlaska proizvoda do pojavljivanja njegove razbijene verzije i sve verzije koje se nabave pre toga su legalne ;)

Pretpostavljam da se u ovom slucaju misli na neku jeftiniju/jednostavniju zastitu koja mozda ne idealna (takve ni ne postoje) je ipak bolja nego nikakva :)

Kopi-proteksni ne sluze za postavljanje neke nemoguce zastite, jer se svaka moze razbiti. Oni sluze cisto da onemoguce svakog klinca sa rezacem da duplicira tvoje delo po komsiluku. Na ovu filozofiju se oslanjaju sve izdavacke kuce koje izdaju igre na zapadu.

Ja zelim neki program za protekciju od kopiranja CD iDVD diskova. da i drugi mogu da ih citaju ali da ne mogu da ih kopiraju.
Sto je najgore i ja dobro znam kako se skida protekcija ali bar da pokusam da ih zastitim da ne kazem da nisam pokusao valjda ce da upali u neki broj slucaja.

Ako je nesto dobro na tom CD-u, nazalost, nema sanse. :(

Kazem ti to kao sapatnik. :)

BTW, postoje zastite koje su nemoguce za provaljivanje, ali se koriste za profesionalne alatke, npr. za programiranje PLC kontrolera, FPGA cipova... i slicnih stvarcica, al' to su paketi od par stotina hiljada dolara. Bukvalno. Tako da...

Znam ali meni treba najjednostavniji jeftin program nije toliko vredno ali ne zelim da mi se na ulici nadje kopija a da ja nisam ni pokusao da ga zastitim.

Usput treba mi protekcija za DVD a ne za CD. Na ovom sajtu imaju samo CD protekciju ali ne i dvd.

Jel' pravis protekciju samo od presnimavanja CD-a ili je imas i u samom programu?

Zaboravih da napomenem da se za primene koje sam pomenuo obavezno koristi hard-lock zastita.

Ma treba mi protekcija za film to je kao neka vrsta skole na dvd-u. kao film meni treba da zastitim dvd film da zastitim film kao sadrzaj da moze da se gleda na plajeru ili dvd-rom-u ali da ne moze da se kopira.

Slusaj ako znas da probijas to znaci i da znas da pravis zastite.

To mi treba kao leba. :D

Veruj mi i najprostija zastita protiv kopiranja mi vrsi posao.Molim vas da mi pomognete da prestanem da radim OVO :wall: .

Kada si toliko pametan sa probijanjem napravi izuzetak i za promenu probaj da zastitis nesto.

DVD nije interesantan za odrasle ali ne bi zeleo da svaki klinac moze da kopira pa zato jos jednom molim za pomoc od velikog mi je znacaja.

Mislim da DVD Encore ili slican program ima mogucnost generisanja zastite za DVD filmove...

Kazi mi nesto vise o tom programu kako stiti i gde mogu da ga nadjem na netu.

E znate sta mi je palo na pamet u windows media playeru ima opcija za protekciju muzike ali koliko se ja secam ta posle muzika moze da se slusa samo na tom kompijuteru na kome je narezana.

E sad meni bi nesto trebalo slicno.

Da prolikom narezivanja postavim zastitu od kopiranja ali da taj disk bude citljiv i na drugim kompjuterima ili DVD playerima, a da ne moze da se kopira tj. da ne moze svaki klinac. A ko bas hoce da kopira skolski program i da skida zastitu ko ga _ _ _ _ neka skida i nek se obogati.
Mnogo bi bilo lepo kada bi NERO imao takvu opciju ili neki drugi program za narezivanje.
E narode svarno mi je bitno pomozeti mi sad bicu stvarno zahvalan I vrtatiti uslugu koliko je u mojoj moci.

Ovako, ako mozes da na'vatas nekog iskusnijeg programera da ti 'hakne' neki kodek, promeni FourCC kod u .avi filmu, namesti da se kodek ne registruje nego da ga iskoristi samo odredjeni EXE koji ce sluziti i kao player (a u isti implementira nekakvu zastitu), onda si na konju :d

Fina ideja ali nemam mogucnost. Ja bih pre neki programcic posto stvarno ne znam da programiram i ne znam nikog da mi to odradi.

Slusajte ljudi nemoguce da ne postoji nekakav free programcic za jednostavnu zastitu pri narezivanju diska. Daj pitajte nekog Programera koga znate.

Daj jako si naporan...
prvo zastita autorskog prava niej zastita od kopiranja, vec registrovanje tebe kao autora i ako ga neko onda kopira mozes da ga gonis zbog krsenja istih... naravno podrazumevamo da stvarno jesi autor i da si prilikom izrade tog dela koristio legalan softver itd, legalni win itd
drugo da postoji jednostavan i mocan nacin da se spreci dalje kopiranje diskova, zar ne mislis onda da bi mi malo teze dolazili do piratskih naslova?!
dakle sve sto moze da se napravi moze i da se razvali... koliko ja kontam tebi treba jednostavna zastita od fizickog kopiranja, a da ti pri tom ti mozes da rezes diskove. i to jos za dvd. koliko je meni poznato tako nesto NE postoji. a ja sam programer |>

Izvini ako sam naporan i pogodio si bravo i hvala na odgovoru. Da se ne mucim vise.

Valjda nece svi da kopiraju gupice valjda neko i oridjinale.

Samo da dodam i tebi da treba i ti bi bio naporan a sto se legalnosti tice koriscen je legalan softver i jesam autor kada izadje moci ces da kupis i da vidis moj lik na ekranu sto ja mislim da je dovoljan dokaz da sam ja autor.

Jupi |>

Verujem ja tebi, ali ti samo ukazujem na semanticke greske...
a drugo jesi poceo ovde da napadas ljude, a zaista mislim da niko ne zna jednostavno resenje, jer bi ti vec rekli. Mozda bi mogao da pazaris neku komercijalnu zastitu, ali bi to tek bilo skupo, i ko sto mozes da primetis po kolicini softvera na ulicama jako se lako daju razvaliti...
neke jednostavne varijante sto su se dale jednostavno isprogramirati sa cdom, sa dvdom bas ne rade jer dvd citaci bas ne vole multisession i to je razlog zasto nema free zastita za dvd
posto je u pitanju video materijal, onda ti je jedina nada da pokusas nesto ko sto su ti vec napisali, ali ni ja ne bih znao da napisem player, pa verovatno neces ni ti. uglavnom, jedina zastita kojoj se mozes nadati u ovoj drzavi je savest tvojih kupaca. ako napravis dobar proizvod, prodavace se...

opet si dao linkove za zastite cd-ova...
i vazi BAS ono sto sam rekao: naime cd-ove je dosta lako zastiti od "klinaca" tako sto napravis vise trackova, od cega onaj sa podacima npr bude sakriven... za dvd je malo drugacija situacija, tj koliko sam ja video ni jedan od ovih utila (free) ne radi na dvd...

hehe

Delija je napisao(la):
Nekoj samo da zaboravis da ni klinci vise nisu sto su nekad bili. :D
HEHE HAHA, Znam pricaj mi nesto o tome secam se kada sam ja pocinjao :D . Ovi novi klinci kakav Anstajn nije im ni do kolena. :d

Narode uistinu Hvala sto ste se potrudili Izgleda da cu ipak morati nesto da platim ili da napravim tj da prebacim skolu na nekoliko CD-a. pa da zastitim.

Izvinite ako sam bio naporan nece se ponoviti :angel:

E a kako se skida ta zashtita....???
Lik koji mi nabavlja discove stavlja tu zashtitu i to jako smara!!!

Ma te zastite sto ih stavljaju nasi pirati su trivijalne i cesto se svode na upisivanje "nedozvoljenog" TOC-a... znaci treba ti nesto sto cita diskove u RAW modu i ne pravi pitanja oko procitanog sadrzaja... pokusaj sa Alkoholom, CloneCD-om (tu moras sam da napravis odgovarajuci preset) ili sa starim CDRWin-om , koji je i dalje odlican sa ovakve stvari.

Nemoj brate, nemoj danas!!

IGORTERMINATOR je napisao(la):
Samo da dodam i tebi da treba i ti bi bio naporan a sto se legalnosti tice koriscen je legalan softver i jesam autor kada izadje moci ces da kupis i da vidis moj lik na ekranu sto ja mislim da je dovoljan dokaz da sam ja autor.
Molim te, nemoj da vidim samo tvoj lik na ekranu. I to sto se snimas sa nekim klinkama a onda režes drugarima za male pare nije lepo. Ja znam da je situacija teska ali postoji i drugi način zarade.
Tvoj veliki Brat iz malog grada :))

Vrh Dno