Šta je novo?

Zasticeni folder - kako da ga otvorim?

• Začetnik teme Začetnik teme gileip
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gileip

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
660
Na racunaru sam imao Windows Xp originalnu verziju koja je koriscena par godina i morala se ponovo instalirati! Instalirao sam ponovo XP i sad počinju problemi! Dokumenta sam cuvao na d particiji u folderu koji je predstavljao moja dokumenta, ali je imao drugo ime! Sva dokumenta su bila private, da drugi korisnici ne bi mogli da ih gledaju! Sad kad sam ponovo instalirao win xp prilaz dokumentima je nemogu, accsses denied? Kako da otkljucam dokumenta? Mozda nije najbolje objasnjeno, ali ko moze neka pomogne! Hvala!

ovo ne govorim sa 100% sigurnosti:
OS cuva u sebi kljuceve za sifrovanje i desifrovanje (ako si koristio standardni winXP Security) Tako da samo user koji je sifrovao direktorijum moze kad se uloguje u win da ih gleda i ni jedan drugi..to se sve cuva negde u nekoj tabele/registriju/negde "bezbedno" u sistenu/ (koji korisnik ima sta sifrovano i kljuceve potrebne za automatsko desifrovanje...)

nakon reinstalacije dolazi do brisanje te tabele koliko ja znam i ne bih rekao da je jednostavno (ako je uopste i moguce) otvoriti taj direktorijum... jer u suprtonom bi i smisao sifrovanja-"zakljucavanja" bio prilicno besmislen...ako bi svako mogao relativno jednostavno da ih pregleda

mislim da su podaci bez tih kljuceva koji su postojali pre reinstalacije sistema trajno nedostupni...
🙁

Hvala uspeo sam uz pomoć 2 linka!

Nazad
Vrh Dno