Da li se ja to dobro sećam da je kod Epsona generalno veća sklonost zapušivanja dizni nego kod HP-a (reč je o tehničkom rešenju mlaznica)?Bata je napisao(la):Imash fintu sa nosenjem stampacha (u servis) na otpushavanje dizni
vlasta je napisao(la):Da li se ja to dobro sećam da je kod Epsona generalno veća sklonost zapušivanja dizni nego kod HP-a (reč je o tehničkom rešenju mlaznica)?
Imam u firmi jednog starijeg. Zapušile se dizne za dve boje. U servisu rekoše cenu uz napomenu da se očigledno ne isplati servis. Dizne nisu mogle da se otpuše. Koristimo ga za b/w štampu.Bata je napisao(la):I meni se tako chini. Kod oni starijih Epsona (ne znam za ove najnovije), se sushi mastilo u diznama chim se malo duze ne stampa i zapushuje dizne.
Da li se onda može reći da je za umerenog korisnika bezbednija kupovina HP ?mmarky je napisao(la):Problem jeste resen kod svih novijih i relativno novijih Epsona, ali je resen posebnim mastilom, znaci samo sa originalnim.
Ukoliko ti ne smeta blaga zrnatost otiska ja bih ti preporucio Canon. Oni takodje imaju termalnu glavu koja je odvojena od rezervoara sa bojom. Sve cetiri boje su u posebnom rezervoaru. Kad potrosis jednu boju kupis samo nju a ne da zamenjujes kompletan kertridz kao kod HP-a. Jedan rezervoar kosta oko 10 evra. Glava izdrzi oko 10 zamena rezervoara. Glava je rezervni deo koji se takodje menja. Jeste da Canon nema fotorealisticni otisak ali za prosecne korisnike ima ubedljivo najjeftiniji otisak. Novi modeli su poboljsali kvalitet stampe i kazu da je stampa teksta priblizna laseru.vlasta je napisao(la):Da li se onda može reći da je za umerenog korisnika bezbednija kupovina HP ?
Don50 je napisao(la):Zapusila mi se dizna na Esonu stylus color 400. Verovatno zbog upotrbe refill mastila (t.j. ne orginalnog mastila).
Da li neko zna neku fintu ili da ga bacam.![]()
Mica je napisao(la):Kad istrosis sve mogucnosti, pre nego sto odlucis da "bacis" stampac, napuni color cartridge (a mozes i crni) destilovanom vodom i uradi jedno deset, dvadeset pa i pedeset ciklusa ciscenja, u roku od para dana. Meni je tako uspelo da spasem jedno desetak sampaca, doduse vecinom iz starije generacije, Stylus photo, photo 700, zatim obican stylus 500, itd...
dbaja je napisao(la):NE, NIKAKO!
Ako ubacis vodu, 101% ce ti zardjati dizne (ako vec i nisu). Epson i ne koristi boje na bazi vode iz istog razloga (dok HP-u to ne bi smetalo).
Mnoge firme koje prodaju refile prodaju i fluid kojim napunis kertridz, pustis nekoliko sati da odstoji tako i onda izlupas 5-10 ciscenja a onda i jako "obojenu" stampu (uz isti fluid). Kada se lepo ocisti (nema praznina u mokrom papiru) onda izvadis taj kertridz i stavis drugi sa bojom.
Ali, svi ce ti reci (od tih sto prodaju refile) da vodu ne smes koristiti kod Epsona.
Mica je napisao(la):Prvo, napisao sam kada: ".....Kad istrosis sve mogucnosti, pre nego sto odlucis da "bacis" stampac....".
Drugo nece on da kiseli tu glavu u kaci s kupusom tri meseca, vec ce da uradi desetak ciscenja i eventualno da pusti da prenoci takav certridge u glavi. Sutradan se stavi originalni ili kvalitetno refilovani cartridge i nema problema.
Ja sam, kao sto rekoh, tako reinkarnirao jedno desetak epson stampaca po komsiluku, pa ti reci sta god hoces....
A te tecnosti za ciscenje umeju da kostaju koliko i pola obicnog stampaca.....
mmarky je napisao(la):Inace od "Smile Ink-a" ne ocekuj neku narocitu pomoc, nisu bas toliko strucni, u stvari nije problem u strucnosti vec u zelji da rade kako treba - nemaju je. Unixtili su mi i crni i kolor kertridz (za HP-a) kad sam im odneo na reciklazu. Od tada sam recikliram sve
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari