Šta je novo?

Zapažanje u vezi Sky Vision-a i Xvid kodeka

IcecreamMan

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2004
Poena
304
Pri reprodukciji Xvid snimaka, slika na tv-u je bila potpuno crna,
film se nazirao iza ispisa preostalog vremena. Slika bi se pojavila kada se
uključi zoom opcija, naravno uvecana 2 puta.

Ovaj problem je nestao nakon povezivanja playera sa TV-om pomocu SCART
kabla.

Kakva su vaša iskustva?

Probaj da pustiš neki drugi film. :bottle:

Probaj da promenis player npr |>>
Moja iskustva su da gledam sve zivo na tvu vec 2 godine..

I da, tvout puno bolje radi na ati nego na nvidia, elaboriracu kad me ne bude mrzelo...
uglavnom daj malo vise detalja ako mislis da ti neko pomogne...

danijel00 je napisao(la):
Probaj da promenis player npr |>>
Moja iskustva su da gledam sve zivo na tvu vec 2 godine..

I da, tvout puno bolje radi na ati nego na nvidia, elaboriracu kad me ne bude mrzelo...
uglavnom daj malo vise detalja ako mislis da ti neko pomogne...

Skyvision je eksterni hardverski DVD player i nema nikakve veze sa tv outom bilo koje video karte.

@IceCreamMan:

Da li je Xvid možda kompresovan sa Qpel-om? Nađi negde program GSpot i proveri tvoj XviD film.

Hvala na odgovorima!!!
Istrazivanjem problema utvrdio sam sledece:
Doticni Xvid snimak radi kako treba, kada se setuje americki tv sistem (secam),
kako jos nisam povezao 5.1 trust system nemogu da utvrdim da li je koriscen AC3 kodek, posto player sam postavi setovanje na 5.1 sistem po ubacivanju diska.
Interesantno je da nakon toga kada pustim Divx snimak, ostaju setovanja americkog tv sistema i 5.1 zvuka, sto uzrokuje desinhronizaciju slike i zvuka!!! Slika nakon par minuta malo kasni za zvukom, pa je potrebno rucno vratiti setovanje na domaci tv sistem i stereo zvuk!!!

Nakon pocetnog perioda upoznavanja sa SkyVision-om, moram priznati da je ODLICAN.
Mogli bi malo vise da se potrude oko uputstva, ali definitivno najbolje resenje za oslobadjanje racunara od funkcije video-playera !!!

ja sam ga zato i kupio. Ne mora sistem da radi svaki put kad hocu da gledam film, slika je ipak bolja od bilo kog TV-out-a + radi totalno beshumno. Tu su DVD-RW-ovi za bacanje filmova, privremeno...

IcecreamMan je napisao(la):
Hvala na odgovorima!!!
Istrazivanjem problema utvrdio sam sledece:
Doticni Xvid snimak radi kako treba, kada se setuje americki tv sistem (secam)...

Secam je sistem koji se koristi u Francuskoj i josh par zemalja, nikako u Americi. Tamo je NTSC (ljudi koji se bave tv tehnologijom, zezaju se da je to skracenica od Never The Same Color).

Poslednja izmena:
Bruno Toldi je napisao(la):
Secam je sistem koji se koristi u Francuskoj i josh par zemalja, nikako u Americi. Tamo je NTSC (ljudi koji se bave tv tehnologijom, zezaju se da je to skracenica od Never The Same Color).

Hvala na ispravci, zapamticu za sledeci put !!!

Imam NEO i opisani problem se javlja kad je nesrecno izabrana rezolucija filma. Znaci, sve sto nema x osu (horizontalu) duzu od y (vertikalu) nece da radi (osim sa zoom-om). Odnos mora da bude najmanje 4/3=1.33333..... Ako je odnos manji broj, ne valja. E sad, biranjem NTSC-a koji ima manje vertikalnih linija od PAL-a, izgleda da se slika uklopila u navedene granice.

Nazad
Vrh Dno