Šta je novo?

Zanimljivost - odnos prema WinXP

silverglider

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
30.07.2000
Poena
770
Ovo postujem kao zanimljivost na koju sam naleteo, ne da bih se sarkasticno rugao XPu (da presretnem komentare :D)

Elem, PC World je uradio anketu medju korisnicima da prokomentarisu novi windows XP i ovakvi su rezultati:

- Dobar / vrlo dobar : 29%
- Osrednje / zadovoljavajuci : 26%
- Lose : 16%
- XP me ne interesuje u ovom trenutku : 35%

Ispada da nismo mi jedini koji nisu "totalno odusevljeni i euforicni" povodom nove verzije. I da ne bude da je to zbog naseg loseg hardvera - ovo su rezultati "spolja".

Ja ne kapiram zasto se uopste i digla tolika prasina oko XPa. OK, jeste nesto novo, malcice interesantnije, ali moje skromno misljenje je da nije nista revolucionaran. Mene je od XPa odvojila masa patcheva, zakrpi i ostalih gluposti koje moram da poskidam sa neta jos uvek nedovoljna kompatibilnost sa SW, a posto ne stojim bas dobro sa nervima, zaobisao sam ga.
Po ko zna koji put WIN98 rula:D

Pozdrav Silverglider-u:D :wave; (D)

Nemam nameru da se ovo pretvori u svadju izmedju pro xp i anti xp-ovaca. Samo sam hteo da izlozim svoje iskustvo i da kazem da otkad sam ga instalirao (cim se pojavio) nisam imao potrebu za reinstaliranjem sistema sto sam pre pod win98 cesto radio jer je cesto usporavao posle mesec dva koriscenja a bilo je dosta zaostalih fajlova. Naravno da xp ima mana ali mi se svidja njegova stabilnost, par puta su mi pucali programi (mojom greskom) ali nikad nisam morao da restartujem windows. Corel Draw 10 se pod win98 ucitavao 20 sec a u win xp 10 sec sa istim hardverom.

Treba imati u vidu da kod nas XP ima izuzetno povoljnu cenu ;)

Nisam ni ja imao nameru, Lazo, da se ovde opet raspravlja za ili protiv.

Takodje, iskustva slicna i suprotna tvojim smo ovde culi xy puta; hteo sam da postujem misljenje "ne-odavde", dakle, kakvo je misljenje i drugih (kad smo vec pominjali los hardver, losu strucnost i sl).

winXP = win2k + 5k bugova + winblinds sa temom koju je dizajnirao Steve Wonder :))))

Sta je ljudi pa XP je prodao vise od 17 miliona (legalnih) primeraka sto je 200% vise od 98 a 300% vise od Me!!! Ma dobar je samo mu dajte sansu... see my www for xp news :)

Kiwy je napisao(la):
Sta je ljudi pa XP je prodao vise od 17 miliona (legalnih) primeraka sto je 200% vise od 98 a 300% vise od Me!!! Ma dobar je samo mu dajte sansu... see my www for xp news :)

neshto nisam video vesti iz Redmonda gde se hvale sa tolikom cifrom... mozes li postovati neki zvanicni link iz Microsofta o tome...
hvala

Marsovac je napisao(la):
neshto nisam video vesti iz Redmonda gde se hvale sa tolikom cifrom... mozes li postovati neki zvanicni link iz Microsofta o tome...
hvala
Ja dobijan za moj sajt sa moreover.com sve vesti u vezi sa xp koje se pojave na net-u pa sam naisao na mislim NY Times article koji je to lepo rekao...nema razloga da sumnjamo zar ne?

Kiwy je napisao(la):

e ovo je "kljuch" :)
zashto niko ne pomene win2k kao konkurenciju XPu, nego 98 i tamo neki ME (bwaaahhahaahahhaha) ?

e stvarno

Pa ne sad ovo je stvarno smeshno..
Svi su do juche furali 98icu i ME a o NT-u nisu hteli ni da razmishljaju..a ono sad svi nafurali XP pa ovo pa ono..
smeshno!!

driver je napisao(la):
e ovo je "kljuch" :)
zashto niko ne pomene win2k kao konkurenciju XPu, nego 98 i tamo neki ME (bwaaahhahaahahhaha) ?
Drajveru sa svim postovanjem XP nije konkurencija 2K i NT4 nego za 98 i Me...
a i sigurno da je XP prodat u 500% vise primeraka nego 2K :)

Pa neznam o čemu se priča uopše ovde!?

Anketa koju je postovao Silverglider nije uopšte toliko loša po XP.

Imamo 55% koji su se primili na XP i 35% neopredeljenih.

Praxa pokazuje da se dobar deo na kraju ipak opredeli jer ne vole da "rade ono" uz vetar (ili vole da su mainstream)... Ako ih sada ne interesuje, zainteresovaće ih za mesec-dva (ne znam da li se tu računaju i alternativni operativni sistemi).

Kiwy je napisao(la):
Drajveru sa svim postovanjem XP nije konkurencija 2K i NT4 nego za 98 i Me...
a i sigurno da je XP prodat u 500% vise primeraka nego 2K :)

ne razumem....
a mozda i razumem :)

pretpostavljam da si ti od onih koji misle da je win2k nedovoljno kompatibilan sa igrama ? ne mogu da verujem kako se na M$-ovu reklamu naseda.....

Vozacu bol mene uvce za igre nego lepo su rekli da je XP natavak 98 i Me...

XP je nastavak svega, tj trebao bi dve odvojene serije Win9x i Nt-baziranu da spoji u jednu. Pa da se onda tu, kao, napravi razlika izmedju Home, Pro, ... podverzije. Sto se tice strukture, XP jeste nastavljen na NT-kernel liniji, koju je i Win2k pratio.

E, sad, posto sam ja pocetnu vest postovao kao zanimljivost, a ne kao shibicu u benzin, zatvoricu thread pre nego sto odemo u dublje "analize".

Vrh Dno