vip
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.10.2004
- Poena
- 309
E posto sam trazio savjet za prijatelja, evo sad jedan moj problem. U zadnjih 2 mjeseca dva puta sam imao isti problem. Imam dvije particije NTFS, sa instaliranim XP SP1 (odskora SP2). Oba puta se slucaj desio na particiji C. Prvi put sam bio na netu, zatim prekinuo vezu i ukljucio TV Fm karticu i tada dolazi do nekakvog segmentiranja, "raspadanja" grafike (kao u igri sa dosta bug-ova, ili kad overklokujete GPU pa pocne da brljavi). Ja gasim Tv, ali problemi ne nestaju i ja restartujem racunar i imam sta i da vidim. Particije vise nema, tj. particija c postoji, ali instalacioni program za OS je vidi samo kao tek formiranu cistu particiju u DOSu koju treba tek formatirati. Naravno ne mogu da podignem drugi OS, jer je MBR na c, ali napominjem da je on potpuno ocuvan sa svim fajlovima. NArvno reinstaliram je podesim boot.ini da mogu koristiti i D i pomislim da je mozda od neke nagle promjene napona moja boot tabela otisla u vjecna lovista. Medjuti, prije sedam dana opet slicni simptomi. Opet sam bio na netu i kada sam opet htio da se prikljucim modem pocinje da krci i susti dok bira brojeve, bez efekta, a zatim dolaze i ostali vec poznati simptomi. Ja prekidam jedan proces (softwer za a4 mis) i racunar se restartuje i opet sve isto. Od tada sam instalirao SP2 na obje particije. Napominjem da od hardvera nista nije bilo niti jeste overklokovano i sve radi na default. I sad opet ne znam je li u pitanju softverski ili hardver. problem. ? Opet vise lici na hard. , jer nisam jos vidio virus koji moze da uradi nesto slicno,a sa druge strane da li je moguce da od istog moze samo da strada jedna particija, a druga da ostane netaknuta. Konfiguracija
Amd XP2200+ Thorton
Asus A7v266c
256 MB DDRAM Kingstone
Maxtor 60 GB
GPU Ati 9200se
Lose napajanje 300w itd.
Amd XP2200+ Thorton
Asus A7v266c
256 MB DDRAM Kingstone
Maxtor 60 GB
GPU Ati 9200se
Lose napajanje 300w itd.