Ford Prefect
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 29.07.2010
- Poena
- 169
Imam nedoumicu... našao sam već i rešenje problema, ali me zanima da li neko zna definitivan uzrok, a i ako neko ima sličan problem kako može da reši problem.
Moja je pretpostavka da su kondenzatori počeli da crkavaju.
Počelo mi je random resetovanje računara pre otprilike 3 - 4 nedelje, i u sve manjim vremenskim razmacima dok nije došlo do toga da se komp ne može normalno upaliti.
Matična ploča je M4A785D-M PRO sa neintegrisanom grafičkom karticom sve radi OK, ali sa integrisanom se random restartuje. Proverio sam logove razloga za restart, i stoji da je Hypertransport u pitanju. Podigao sam napon na 1.25V (da li za hypertransport ili za ceo bridge ne sećam se) i nema nikakvih problema već par dana, ali ih očekujem u skorije vreme (kondenzatori da još malo propadnu).
Probao reistalaciju, ne pomaže.
jedno rešenje je dedicated grafička karta,
drugo rešenje je podizanje napona na north bridge-u.
Neka sugestija?
Moja je pretpostavka da su kondenzatori počeli da crkavaju.
Počelo mi je random resetovanje računara pre otprilike 3 - 4 nedelje, i u sve manjim vremenskim razmacima dok nije došlo do toga da se komp ne može normalno upaliti.
Matična ploča je M4A785D-M PRO sa neintegrisanom grafičkom karticom sve radi OK, ali sa integrisanom se random restartuje. Proverio sam logove razloga za restart, i stoji da je Hypertransport u pitanju. Podigao sam napon na 1.25V (da li za hypertransport ili za ceo bridge ne sećam se) i nema nikakvih problema već par dana, ali ih očekujem u skorije vreme (kondenzatori da još malo propadnu).
Probao reistalaciju, ne pomaže.
jedno rešenje je dedicated grafička karta,
drugo rešenje je podizanje napona na north bridge-u.
Neka sugestija?