Šta je novo?

Zamucenost fonta (kao blur)

stevs986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
309
U pitanju je CRT monitor, podesavao sam sve moguce na njegovom meniju ali i dalje je isto... Popravlja li se to i sta moze da bude...???

Poslednja izmena:
Jesi li probao da isključiš cleartype ako je slučajno uključen?

Re:

Nije ukljucen, proverio sam... Imam utisak da je to manje kad tek startujem racunara kasnije kao da se pojaca tako da mislim da je u pitanju monitor jer je star 6 godina uz intezivno koriscenje... Moze li graficka da bude problem...?

na koliko ti stoji refresh rate? ako je slucajno na 60Hz pokusaj da povecas malo. ja sam imao na poslu neki philips-ov 17 crt i drzao sam ga na 75Hz i tada je slika bila ok,na 60Hz je bila mutna,bas tako slova su bila zamucena,kao blurovana.

Imao sam sličan problem sa nekim Philipsom (106c ili tako nešto) pre godinu dana. Monitor dva puta bio na popravci pod garancijom ali nisu uspeli da ga srede pa sam dobio keš nazad. Kod mene nije zamućenje u svim delovima ekrana bilo jednako.

Nisi napisao koji je monitor, ali pokušaj da se poigraš da opcijom Moar, ako postoji na tvom monitoru. Kod nekih monitora moguće je iz menija podešavati i fokus u određenim granicama. U svakom slučaju, vreme je da razmišljaš o LCD monitoru, ako si u mogućnosti.

Razdesen mu je fokus, zato se fontovi "mute". Kao kratkovidost/dalekovidost kod ljudi.

Ako imas opcije za fokus u meniju, poigraj se sa time. Takodje moze da pomogne i ovo sto je Sale rekao - Clear Moire (ili slican naziv). Ako nema nista od ovoga, onda mora hardverska intervencija. Monitor se otvori i sigurno postoji potenciometar kojim se moze regulisati fokus.

Ako ne znas sam, bolje ne diraj da ne bi izlomio masku/nesto pokvario, nego plati nekog iskusnijeg majstora... jedino ne znam koliko ce te kostati ta intervencija. Razmisli da li ti se isplati.

Nazad
Vrh Dno