Šta je novo?

Zamrzavanje racunara

Branislav1984

Poštovan
Učlanjen(a)
04.10.2014
Poena
54
Pozdrav svima. Imao sam duže vremena problema sa lap topom gasio se, u servisu nisu bili sigurni sta je tacno, bio je star i da skratim pricu ubedi mene brat da kupim komponente i da sami sastavimo komp

I kupismo:
intel i5 4440
asus h81m-d
asus r7 260x 1 gb
kingston ddr3 8gb 1866mhz (nije bila druga u radnji, ova ploca ne podrzava ovu brzinu ali je ista cena itd) ...
napajanje lc 600w

Hard disk sam imao neki stari sata 3. Kad smo sve instalirali posle neka dva sata slika se samrzne,dakle nije crni ili plavi ekran, slika je tu - blokira racunar. U kucistu svi ventilatori rade normalno tj ima struje ... samo se hard ugasio. Ok, skapiramo mi kao los je hard. Narucim ja neki silicon power ssd od 120 gb ... i desi se ista stvar. Zamrzne sve itd ... tako se vec zezamo danima zamenili smo memorije sve isto ... instalirali najnovije drivera sa asus sajta isto, uradili gomilu testova za komponente sve ok. Mozda je napajanje, ali je novo, mozda je i ploca falicna nesto ... a mozda je softverski problem .. Posto dozivljam vec 7 dana nervne slomove zamolio bih vas da ako iko zna sta bi moglo da bude ... neka kaze ... prihvatam sve mogucnosti ..losa struja (testirali smo napon - odlican) crna magija moguce ... uzecu od kosmije neko pile, isprskacu kucu krvlju nije problem ... ali ovo je potpuni rebus ... update uradjen ... ne znam ali zaista ne znam ... pomagajte :rupa::rupa::rupa:

... da i instalirali smo i drugi windows nista ... ista stvar se desi

Koji je model HDD-a?

Ako imaš mogućnosti probaj sa drugim HDD-om...ja sam imao na obe Asus ploče različitih čipsetova takvih problema sa Samsung HDD-om...Moožda Silicon ima iste čipove ili nešto tako.

Ubacio nov bios.... prvo je izgleda pukao driver za graficku ... pa sam ubacio ... onda se posle nekih 15 min ponovo zakocio ... inace se zamrzne posle restarta posle nekih sat ili dva

Poslednja izmena:
Za početak skloni grafičku - i promeni sata kabl i napojni kabl na HDD-u.
Pa probaj tako.
Time eliminišeš da je možda grafička nekompatibilna u potpuno sa pločom (novi BIOS obično reši problem), i da je neki od kablova oštećen.

Za početak skloni grafičku - i promeni sata kabl i napojni kabl na HDD-u.
Pa probaj tako.
Time eliminišeš da je možda grafička nekompatibilna u potpuno sa pločom (novi BIOS obično reši problem), i da je neki od kablova oštećen.
Bios je ubacen nov ... sata kablove sam promenio .... ubaci cu 8-icu da vidim da li je problem do sistema pa javlja sta je ... uzas

Windows 8 ubacen, ubaceni novi driveri, nov bios, zabo tatalno i posle restartovanja nece da se podigne ... vracam ga na 7-icu

Jesi probao bez graficke? Odnosno da koristis integrisanu?

Uboli smo hard disk na sata 6 ulaz na ploci ... jel moguce da je to izazivalo gasenje harda i freeze sistema?

Jesi probao bez graficke? Odnosno da koristis integrisanu?

Nisam ... to mi nekako nije logicno ... sistem se zamrzne i samo se hard ugasi i sve ostalo radi .... ostane upaljeno .... radili smo sto stres testove za graficku itd, procesor, memoriju sve je super ispalo ... ali ok to mi je sledeci korak

Svasta moze da bude , drajveri 1 , drajveri 2 , drajveri 3.

Skini neki live Linux pa na usb ili cd, podigni sistem pa vidi da li je do drajvera.

Svasta moze da bude , drajveri 1 , drajveri 2 , drajveri 3.

Idem logikom da svaki put kad se smrzne sistem ugasi hard a sve ostalo radi ... i kod prvog i kod drugog harda je bio uboden na sata 6 .... *** kad smo *****i ... e sad da to nema nikakve veze, da je stvar brzine samo sto nisu stavili sve sata 6 ulaze ... a vidim kablovi nisu isti ... mi smo uboli sa sata 3 kablom na sata 6 ulaz hard diskove, prvi put obican hdd drugi put ssd ... i oba puta isti bag ... samrzne se sistem .... sve radi samo se hard ugasi ... ok ako radi muzika i ona stane jer je i sistem stao, videcu jos vratio sam 7-icu .... zasad radi ok

Instaliraj programcic BlueScreenView , i kada se zamrzne posle lepo vidis preko BlueScreenView-a o cemu se radi .

za sad je sve u redu ... valjda ce tako i da ostane ... nikad nije proslo vise od dva sata a da se nije zamrznuo ... evo sad prodje vec 4 sata i sve je ok. Ili ima neki bag kad se to uradi ili ako sam bas toliki baksuz konektor na novoj ploci nije bio u redu. Valjda ce da ostane ovako, javljam ako bude promene :D

Meni se slično zamrzava sistem na laptopu. Win 8.1 na Patriot SSD-u.

Nešto sam čitao po netu da je najčešće krivica do SSD-a, mada hoće da bude i do drajvera za grafičku (najčešće intel integruša).
Savet od strane Microsofta je da se ažurira firmware SSD-a.

Meni se slično zamrzava sistem na laptopu. Win 8.1 na Patriot SSD-u.

Nešto sam čitao po netu da je najčešće krivica do SSD-a, mada hoće da bude i do drajvera za grafičku (najčešće intel integruša).
Savet od strane Microsofta je da se ažurira firmware SSD-a.

Problem je sto se to meni desavalo i na obicnom sata3. SSD sam kupio jer sam mislio da taj stari hard zeza nesto. SSD smo podesili prema uputstvu http://pcpractic.rs/strana/ssd-podesavanje ... nije do harda, gradfičku sam upravo zamenio sa nekom drugom pa testiramo ali definitivno nemam predstavu sta moze da bude a ono sto me najvise izludjuje jer sto je sve novo ...:crash::crash::crash:

Jesi li probao da disk zakacis na neki Drugi SATA port sem sestog?

...taj sesti je mozda na nekom egzoticnom kontroleru za koji win nema drajvere ...ili ste ga "odlomili"...

Nazad
Vrh Dno