Šta je novo?

Zamrzavanje novog sistema - Windows 10

mimitza

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poena
330
Pozdrav dragi drugari.

Imam sledeci problem:
Kupila sam laptop Asus X553MA - XX397D u sptembru prosle godine (znaci star je 4 meseca) Kupljen je bez sistema. Kao preporuku dobila sam da podignem Win 8 na njemu. Naravno ja sam podigla Windows 10 - 64 bit (sa nekog torenta), skunula drivere sa asusovog sajta i sve je radilo do pre jedno 2 nedelje.
Laptop je poceo da se zamrzava, ostane na onom sta sam poslednje radila, i ne postoji drugo resenje da ga pokrenem, osim da ga ugasim na dugme i ponovo ga upalim. Desavalo se prvo na par dana, pa par puta dnevno, i kad je pocelo da se desava na svakih 15tak minuta, pomislila sam da nisam pokupila neki virus. Imam Pandu free verziju, cekirala sam sve i nije bio zarazen ni sa cim. Cak sam skinula i onaj 360 security koji takodje nije nasao nikakav virus. (naravno ne koristim 2 antivirusa ) Koristila sam takodje Ccleaner. Nije bilo pomoci. A ostalo nista nisam cackala po sistemu, a i nisam napredni korisnik. Problem nisam resila.
Odlucim ja ponovo da podignem sistem, misleci da nije do lose verzije Windowsa. Skinem Win 10 sa oficijelnog sajta, opet ubacim drajvere, i naravno odma po podizanju sistema, opet zamrzava . A i pojavila se jos jedna novina, a to je da kad pokrenem Photoshop portable dobijam obavestenje da mi je "low on memory" Zatvorim ja Photoshop, on kaze , zatvori Maxton Browser :( .... i tako...
Na lapu imam 2 browsera, Total Comander, Utorent, VLC, Foxit i Photoshop. Igrice nemam.

Stvarno ne znam sta da radim... Molim Vas ako moze neko da mi pomogne.

Procesor: Intel(R) Pentium(R) CPU N3540 @2.16 GHz
RAM :4.00 GB

Hvala, i veliki pozdrav,
Ivana

Poslednja izmena:
Pokreni opciju da resetujes sistem. Vraca ti sve kao kad si ga instalirala. Programe brise.
Od pocetka decemba sam naisao na mnogo problema sa raznim desktop i laptop masinama i win 10. Jednostavno nije utegnut dovoljno i puca precesto za moj ukus.

Stavi windows 7 ili windows 8.1 i ako i sa njma ne radi pravac servis na reklamaciju

Uz neki program ti je stigla neka extenzija, nema nikakvog smisla da
ti prijavljuje Maxton Browser tek tako.
Zakacilo ti se na browser i gruva negde u pozadini.
To da windows 10 izaziva freeze...ne.
Window 10 hoce da instalira pogresan drajver kod instalacije.
Pa da se desi plavi ekran kod podizanja sistema.
Ali to se resava u tren oka, na sisteme koje podizem
instaliram uvek drajvere sa oficijalnog sajta.
Bez obzira sta windows instalira, skidanje drajvera uvek sa oficijalnog sajta.

Mala digresija...Secam se da sam imao Asus-a One sa atomskim procesorom koji je imao slican problem.Problem je otklonjen tako sto sam flesovao najnoviji bios.

Resila sam problem , pa da podelim sa Vama, mozda jos bude neko u silucnoj situaciji.
Na kraju sam odnela lap top u servis, i zamenilili su mi Wifi karticu. Ona je pravila problem. I sad sve normalno radi.

Zaista neverovatno, šta sve ne ugrađuju u te laptopove.
Po tim simptomima nikada ne bi palo na pamet da posulnjam na wifi karticu.

Zanimljivo.
Dobro je da su ti to rešili.

Ne bi mi palo na pamet da je wifi problem. Ali negdje sam citao mislim bas na ovom forumu, da su wifi kartice problematicne u danasnjim laptopovima.

Ma nema vise onog kvaliteta kao ranije u to sam se uvjerio. Stvari postaju jeftinije ali sve i losije.

Koja ti je wifi kartica tu:

Wireless (5)

Version V2023.15.701.2015

Description Realtek Wireless Lan Driver and Application
File Size 34.23 MBytesupdate 2015/08/25
Download from Global
Version V10.0.0.324

Description Qualcomm Atheros Wireless Lan Driver and Application
File Size 43.71 MBytesupdate 2015/08/25
Download from Global
Version V7.35.290.0

Description Broadcom Wireless Lan Driver and Application