Šta je novo?

Zamenio sam staru graficku novom i...

Sallee

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
Posto je doslo vreme da promenim pc (kao i monitor) uzeo sam nov monitor stari je imao rezoluciju 1280x1024 novi ima 1920x1080... Probam WOT sa novom rezolucijom kartica sapphire 5750 kad ono fps isti kao i na manjoj pomenutoj rezoluciji, to mi nije logicno?? Nema razlike...
Poceli da pristizu neki delovi stigla graficka power color radeon r9 270x pcs, izvadim staru graficku, ubacim novu instaliram najnoviju verziju drajvera ati katalist... probam ponovo WOT fps isti kao i sa 5750...??
Sta je razlog tome posto je r9 270x bar duplo bolja od 5750?
koristim W7 32 bit

Poslednja izmena:
Ako je taj procesor iz moja masina to je normalno slab je on za tu grafiku.

I ja sam to razmisljao ali da bas nema nikakve razlike to mi je cudno
a i ovo mi nije normalno da sa starom grafickom kada sam presao na mnogo vecu rezoluciju fps ostane isti ocekivao sam umesto 40fps da bude 10 do 20...

Poslednja izmena:
Cudno je optimizovan taj WoT koliko sam skontao. (ne igram)

Procesor ne moze da iskoristi u potpunosti 270X. Pitanje da li bi iskoristio i 260X...
Ako ti je u planu da menjas platformu, idi makar na i3, cini mi se da je neko ranije pisao da WoT radi cak i bolje nego na AMD FX procesorima.

hvala na odgovoru
probao sam malopre procesor radi na 70% tokom igre
da na intel idem sigurno ali bih sacekao malo zbog devil canyon jer kazu da ce se manje grejati a mozda i broadwell procesore

Poslednja izmena:
To nije nista cudno. Kada je mala rezolucija procesor se muci vise nego na vecoj rezoluciji, kada je bitnije grafika. Razlog tome nisam uspeo da pronadjem, ali granica za takvo ponasanje je 1280x1024. Kada se ode preko grafika i ma veci primat od procesora. Moj i5-4670K je uvek 100% na 1280x1024, dok je grafika R9 280X bila uvek oko 60%, ali kada sam iskljuci Vs, onda je fps otisao sa 75 const. na 135FPS.

Nisam skontao ovo kada sam iskljuci Vs, sta je Vs?

V-Sync ti zakucano drzi, ako je graficka dovoljno jaka, broj frejmova kao sto je osvezavanje tog monitora na toj rezoluciji (75Hz), sprecavaljuci prelamanje "slike".
Meni je uvek bilo bolje da igram na zakucanih 60 frejmova (jer mi monitor na max.rez. ide na 60Hz), nego da igram recimo na 90 frejmova i da se nerviram kada prilikom naglog menjanja pravca (kretanja u igri) vidim preklapanje/polufrejmove ili kako vec da ih nazovem...

hvala na odgovoru
probao sam malopre procesor radi na 70% tokom igre
da na intel idem sigurno ali bih sacekao malo zbog devil canyon jer kazu da ce se manje grejati a mozda i broadwell procesore

Videcemo kakve ce im cene biti. Mada, ako ne planiras K model za overclock, onda ti nije ni bitno.

Poslednja izmena:
I WoT trazi nenormalno jako jedno jezgro procesora. Ja kada sam spustio frekvenciju mog i5 sa 4,2GHz na 3,8GHz, izgubio sam 30FPS i to jos sa grafom R9 280X. I da V-Sync drzi FPS na frekvenciji monitora kao sto je kolega napisao. Za WoT je najbitniji procesor, a najmanje grafika, ali do odredjene granice da bi mogao da izvuces Ultra podesavanja sa 60FPS u 1080p rez. Za to ti treba 6950 ili ekvivalenta.

Poslednja izmena:
Za WOT, intel.
Uzmes pentium na 3.3ghz ili jos bolje ako imas para i3-4350 na 3.6ghz i uzivas. Treba ti grafika oko 150e da bi igrao ultra 1080p. Znaci R9-270 ili 750ti i slicne mada mogu i jeftinije karte.
Eventualno mozes da izvuces par stotina mhz ako kloknes memoriju preko fsba.
MIslim da je to ok best buy

Igrica je ogranicena sa CPU strane jer je singlethread.
Naravno mozes da uzmes i5( i7 za wot je bacanje para) k verziju i da klokujes zestoko. Mada to su vec veoma skupe egzibicije i generalno nepotrebne.

Moj glas ide za i3 (ne bi pentium nego ipak i3 da budes miran par godina) i neku jeftinu plocu i solidan 1600mhz ram.

Posto je doslo vreme da promenim pc (kao i monitor) uzeo sam nov monitor stari je imao rezoluciju 1280x1024 novi ima 1920x1080... Probam WOT sa novom rezolucijom kartica sapphire 5750 kad ono fps isti kao i na manjoj pomenutoj rezoluciji, to mi nije logicno?? Nema razlike...
Poceli da pristizu neki delovi stigla graficka power color radeon r9 270x pcs, izvadim staru graficku, ubacim novu instaliram najnoviju verziju drajvera ati katalist... probam ponovo WOT fps isti kao i sa 5750...??
Sta je razlog tome posto je r9 270x bar duplo bolja od 5750?
koristim W7 32 bit

WoT voli jake procesore, i mnogo bolje radi na Intel procesorima nego na AMD-ovim.

Ja sam na 3570k procesoru sa Intel HD4000 grafikom izvlačio stabilnih 50fps (sa sniženim detaljima) na 1680x1080 rezoluciji, pa ti vidi onda koliko je igra željna dobrog procesora.

Vrh Dno