Šta je novo?

Zamena za Xonar DG

Miksat

Poštovan
Učlanjen(a)
03.03.2016
Poena
80
Ćao, koristim već neko vreme Superlux HD 681 Evo sa Xonar DG zvučnom karticom i muku mučim nikako ne mogu da namestim zvuk u igricama (warzone i csgo), pozicioniranje je očajno. Prešao sam privremeno dok ne stignu nove komponente na ploču bez drugog pcie slota i slušalice ubacujem u front panel. Pozicioniranje je mnogo bolje ali nije savršeno. Da li možete da mi preporučite neku drugu zvučnu karticu u cenovnom rangu xonar dg-a ili malo skuplju ako mislite da bi napravilo neku razliku. Slušalice koristim samo za gaming

Isprati temu

Ćao, koristim već neko vreme Superlux HD 681 Evo sa Xonar DG zvučnom karticom i muku mučim nikako ne mogu da namestim zvuk u igricama (warzone i csgo), pozicioniranje je očajno. Prešao sam privremeno dok ne stignu nove komponente na ploču bez drugog pcie slota i slušalice ubacujem u front panel. Pozicioniranje je mnogo bolje ali nije savršeno. Da li možete da mi preporučite neku drugu zvučnu karticu u cenovnom rangu xonar dg-a ili malo skuplju ako mislite da bi napravilo neku razliku. Slušalice koristim samo za gaming
Ne razumem šta tu ima da se podešava?
Ako mislis na onaj Asus Xonar softver, sve te emulacije surround/5.1 zvuka su promašaj po mom mišljenju, degradiraju zvuk i loše utiču na pozicioniranje.

2 godine sam koristio XDG i Presonus HD7, nisam primetio neke veće probleme sa pozicioniranjem u FPS igrama. FX DAC-X6 nudi malo bolje organizovan stejdž i malo preciznije pozicioniranje u igrama a najveća razlika je sa FiiO K5 Pro, samo što je pitanje da li se isplati doplatiti toliko samo zbog igranja. Ako je bitno i slušanje muzike (uz kvalitetne slušalice i zvučnike) onda se svakako isplati, isto važi i za Creative SBX G6.

Mislim na taj softver, 2-8 kanala, headphones, 2 speakers, 5 speakers, dolby 7.1 surround itd.
Da li se sećaš možda svojih podešavanja? Našao sam one unixonar drajvere i njih sam koristio

Ta podešavanja sam koristio kratko, i uz fabričke drajvere. Probao sam i UNi Xonar drajvere ali su mi delovali zbudženo i u slučaju DG karte nisam primetio nijednu prednost pa sam vratio fabričke.
Uglavnom, sve te surround i ostale emulacije degradiraju zvuk, možda mogu da budu zanimljive u početku, npr. za gledanje YT i filmova, ali su promašaj za slušanje muzike i igranje.

Probaj da ugasiš sve od tih opcija i emulacija, aktiviraj mod pojačala za slusašalice, 2 kanala, ugasi HF, pali/gasi GX mod (oba podešavanja u okviru DSP) pa proceni ima li razlike u igrama.
DG nije svemoguća karta ali nije ni loša za gaming, sasvim je dobra u tom smislu. Možda je i do samih 681 Evo slušalica, probaj da im ukloniš po jedan unutrašnji sloj sunđera, navodno tako zvuče detaljnije i malo bolje, verovatno i malo preciznije u smislu pozicioniranja.

Uzeo novi pc, na ploči b560m nemam pci slot za xonar dg... A uzeo sam za sad hyperx cloud stinger slušalice koje mi bolje rade na integruši nego superlux na xonaru. A i Superlux i xonar sam ns oglas stavio

Nazad
Vrh Dno