Šta je novo?

Zamena za Thunderbird

Zare

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2003
Poena
630
Već neko vreme imam problem sa Thunderbirdom, stalno mi traži lozinku i neće da je prihvati i ako je tačna. Problem se pojavio iz čista mira, ništa nisam podešavao ili menjao. Probao sam sve moguće savete sa neta ali neće.
Izgleda da je došlo vreme da se rastajemo posle 15-tak godina pa me interesuje iz ličnog iskustva, šta instalirati?
Nema nekih preteranih zahteva, da radi kao što je radio Thunedrbird (dok je radio), naravno da skladišti mailove na hard disk i ako je muguće da može sa harda iz localnog direktorijma da čita mailove primljene sa Thunderbirda. Ako to može bilo bi dobro, ako ne, nije problem.

Koji mail servis? Kod mene radi bez problema.

pop3, gmail.
Imam snimljena podešavanja, sve je kako treba ali neće. Brisao i instalirao ponovo ali neće. Win 10 nov, instaliran pre mesec-dva, radilo sve normalno neko vreme i stalo.

Greska je: "Sending of password for user did not succeed. Mail server pop.gmail.com responded: Username and password not accepted."

Poslednja izmena:
Pa zar google nije iskljucio pop3 pristup skoro?

Ovo je deo rešenja, Password više ne treba da bude Normal već OAuth2. Probao sam i ranije ali nije hteo da se poveže na Google nalog. Iz nekog razloga je sada prošlo, mora da se postavi i za ingoing i outgoing server.

Sada radi ali je problem što svlači na komp hiljade mailova koje sam ranije već obrisao sa kompa a ostali su na serveru. To mi se nikada nije dešavalo. Uradim novu instalaciju, dam putanju do mailova na hardu i skine samo nove mailove. Ovo sada skida od 2006. godine...

Ima li nekog rešenja da ne brišem hiljade mailova koje sam već obrisao?

Meni je sve radilo normalno nakon što sam prebacio na OAuth2. Jedino ako si u međuvremenu opet uključivao POP3 podršku u GMail podešavanjima pa se resetovao flag za poslednji poslat email.

Pa zar google nije iskljucio pop3 pristup skoro?
Isključi oje samo mogućnost logovanja preko lozinke (Normal password) ako nije upaljen MFA. Za MFA naloge se koristi sada app password dok za one bez mora ići OAuth2.

Jedino ako si u međuvremenu opet uključivao POP3 podršku u GMail podešavanjima pa se resetovao flag za poslednji poslat email.
Jesam, svašta sam probao pa i to.

Rešio sam. Podesio sam pop3 da skida mailove od ovog trenutka.

Hvala svima.

Poslednja izmena:
Ja koristim IMAP i nema nikavih problema, imam svoj gmail nalog, zenin, cerkin, sve stize, kad obrisem neki mail na drugom kompu gde jeI isto IMAP automatski je obrisan taj mail na svim PC koji imaju taj google IMAP nalog

Vrh Dno