Šta je novo?

Zamena za Netlimiter/Netbalancer?

dzonihsv

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2007
Poena
725
Netlimiter mi je iz čista mira počeo da trokira/blokira komp na svaka 4 minuta. Guglao, guglao... i rešenja nema. Svi kukaju i rešavaju problem uninstalom Netlimiter-a. Netbalancer radi korektno, međutim, pošto ga koristim za ograničavanje protoka tokom određenog vremenskog perioda, kada treba da prestane sa ograničavanjem, on nastavlja po svome - ograničeno.

E sad, da l' ima neki treći program vredan pažnje (gugl je pun gluposti, hoću koliko-toliko proverenu aplikaciju)? Ili ću biti osuđen da jurim neki build Netlimitera koji ne pravi gore navedeni problem.

Hvala unapred.

Ne verujem da ima nesto bolje od pomenuta dva.

Tog odgovora sam se i plašio. Čekam još (na odgovore). Možda je neko provalio neki ok program. :)

Hvala na odgovoru.

A da probas neku stariju verziju programa da vidis jel ce ti i ona pravi iste probleme?

To i napisah gore. Potražiću neki stariji build ako ne bude zamenskih programa. A zašto to ne radim odmah? Jer, tokom guglanja rešenja, to rešenje su pokušavali i drugi i samo na jednom mestu sam video da je lik napisao da je sredio sa starijom verzijom. Naravno, nije napisao koja verzija, koji build Netlimitera...

Hvala u svakom slučaju.

Pa dok cekas da ti neko ponudi zamensko resenje ti dotle poskidaj starije verzije programa pa isprobaj koja verzija radi a koja ti pravi problem. Jer dok cekas resenje imas fore da isprobas neke druge verzije pa vidis na cemu si.

Nisam stigao (a neću imati vremena ni danas) da isprobavam build-ove, tako da... sutra/prekosutra ima da se zezam sa time. :)

Kao što seizmos reče, nema bolje zamene za ova dva. Probao sam više njih (tekst dole) i gotovo svaki ima neku boljku.

Da krenem od Netlimiter-a. Probao sam verziju 2.0.10 i 2.0.11 - brljave sa scheduler-om. Neće da radi kad mu ja kažem, već kad se sam smisli. Mada, zvanično verzija 2 ne radi na 7-ici, pa šta da se radi. Onda sam probao verzije 3.0.10 i 3.0.11 - isto ono gore napisano zamrzavanje. Bilo je reči (skontao guglanjem) da se izgasi netlimiter firewall ali ne pomaže ni to. Inače, zamrzavanje je povezano sa uTorrent-om i Netlimiter-om kad su upaljeni u isto vreme. Probao sam i uTorrent 2.2.1 verziju i opet isto. Tu sam i otpisao Netlimiter, nema meni spasa sa njim.

cFosSpeed - vnogo od programa. Navodno ima QoS, limiterer, scheduler i sve i svašta... ali kad ga pokreneš, shvatiš da prodaju patku. Ima nešto, ali ništa korisno. Batalio.

Traffic Shaper XP - već sam bio malo očajan i reko' daj da probam i ovo čudo (rekoše neki na Guglu da može raditi i na 7-ici). Radi na 7-ici ok, ali scheduler ne. Batalio.

NetBalancer - kao što gore napisah, imao sam problema sa njim. Međutim, instalirao sam 6.0.1 i za sad nema tih problema (radi sve što mu kažem bez zamrzavanja). Međutim, kad se sistem vrati iz standby-ja, Netbalancer ne reaguje. Moram izgasiti i ponovo upaliti program. Ovo, istini za volju, se ne dešava baš uvek, ali od 10 standby sesije, u jedno 4 se program zamrzne.

Probao sam još par ne vrednih pomena (sr*nja najveća).

Kad saberem sve, netbalancer će morati da završi posao. A ujedno, koliko sam primetio, razlika u odnosu na PRO verziju istoimenog programa jeste to što možeš samo 3 procesa u isto vreme da ubaciš u limiter/scheduler. Meni to odgovara, tako da...

Dzoni, nemas neki malo bolji ruter pa da konfigurises prioritete po svojim potrebama za sve racunare u mrezi ?

Imam TP-Link WR340G i Linksys WRT54GC (trenutno njega koristim jer je hardware-ski duplo jači od TPLinka).

Sve što meni treba jeste scheduler koji će tad i tad da limitira brzinu tom i tom programu. NetBalancer zaista radi sve što mi treba, samo eto što mu service zabode, pa mora restart.

Jednu stvar nisam uradio. Nisam guglao u vezi ovog problema. Možda je neko provalio u čemu je stvar i rešio problem. Moram kasnije malo da se zezam sa tim.

Poslednja izmena:
Da li si skinuo novu verziju NetBalancera? Pre neki dan je izašla verzija 6.2.4.

Probao sam verziju pre te. Beše 6.2.2 i pravila mi je problem da scheduler drži konekciju ograničenom i kad prestane zabrana ograničavanja.

Hvala na predlogu, svakako probavam i tu novu verziju čim stignem.

Uzeo sam od provajdera TPLink 740N. Ima osnovno hardware-sko limitiranje brzine i koristiće za sad. Kad se smislim da isprobam koji dd-wrt build funkcioniše lepo na ovom ruteru, dobiću i ostale stvarčice za zezanciju. :)

To je samo za v1 i v2 (a da radi). Na v4 ima tih lan problema, a povezan sam preko kompa sa bratovim kompom (prebacujemo igre/filmove kad zatreba).

Gledao sam tamo na forumu koji su dobri build-ovi za v4. Jedini za kojeg kažu da iole valja je build 19519, ali i on pravi probleme (zapucava i restartuje ruter, ubija wifi...).

Hvala u svakom slučaju.

Poslednja izmena:
A da iskopaš negde p3 i staviš pfense ili sličan linux os?

Da l ise isplati tako nešto u svakodnevnom kućnom radu. Potrošnja truje, glomaznost, verovatno bučan kuler na p3, zagrevanje prostorije, maltretiranje sa podešavanjima za pfense itd

Pa mozda da nadje neki stariji laptop pa da na njemu podigne pfens. Imaju dosta manju potrosnju i tisi su.

Evo saplićem se. :)

Pre ću da kupim neki MTik, nego da se zezam sa još jednim kompom. A i ovako sam hteo uzeti 951-2n, ali dok ga ne usavrše do kraja (da ne baguje), ne kupujem ništa.

Hvala na sugestiji svakako.

Poslednja izmena:
Trebalo bi. Koliko sam čitao, ima nova serija sa ispeglanim bagovima i update-ovanim os-om. Međutim, i ta serija nije 100% ispeglana. U svakom slučaju, čitaću još malo i gledati iskustva, pa ga možda sledeći (ili onaj tamo) mesec i pazarim.

Nazad
Vrh Dno