Šta je novo?

Zamena za box kuler?

jozza

Čuven
Učlanjen(a)
26.04.2005
Poena
845
Imam problem sa plochom (tj ASUS je zeznuo BIOS, i tu glupost vuku vec kroz par revizija BIOS-a), naime bez obzira na temperaturu procesora (a imam dobro provetreno kucishte, i ukljuchenu opciju Silent u BIOS-u), vent na boxu se vrti od 2500 do 3000 rpm (znachi do maksimalnog broja obrtaja) i sad je vec pocheo da zvrnda, a ja sam pocheo da se nerviram. Shta da stavim na ovaj moj 4800+ (blago OC-ovan)? Po forumu chitam sve naj za OCZ Vendettu2, TRUE, Xigmatec, ali se bojim da je sve to overkil za ovaj AMD. Predlozite neshto. Ali mi je bitno i da se ne chuje mnogo (zbog zeznute i preforsirane kontrole obrtaja), ili neko zna kako to da premostim?

Ne vidim kako moze da bude overkill?
Ja bih licno uzeo TR IFX-14 ili TR TRUE 120 Black.
Ali realno i Vendetta ce da radi posao odlicno, pa i bolje od odlicnog.

Ne vidim kako moze da bude overkill?
Ja bih licno uzeo TR IFX-14 ili TR TRUE 120 Black.
Ali realno i Vendetta ce da radi posao odlicno, pa i bolje od odlicnog.

... Pa ako coveku radi posao fabricki cpu cooler , i ako je jedina stvar na koju se zali zapravo buka , iz toga proizilazi da isti user ne overclockuje nesto specijalno svoj proc i da true i sl. zaista jesu overkill i bespotrebno bacanje para ...

Anyhow slazem se sa Vendetta-om odlican je kulercic , al ako ti je preskup , bilo koji CM, Titan , ama bilo koji budget ce ti odraditi posao.

Poslednja izmena:
Ok je to, ali on je nagovestio da je OC procesor pa sam predpostavio da ce hteti mozda jos.
BTW, evo covek prodaje CM TX2 full na forumu sve kompet za mislim 1800 kinti sto bi ti bio ekstra izbor.

slazem se i ja upravo videh taj post :)

poliran , sa 2x venta (1 od njih noctua) i josh i as5 , pomislim prosto da covek nije neki scammer :))))))))))

slazem se i ja upravo videh taj post :)

poliran , sa 2x venta (1 od njih noctua) i josh i as5 , pomislim prosto da covek nije neki scammer :))))))))))

Ma ljudi sve ja to znam, ali ne radi mi kako treba fan kontrola iz BIOS-a, i minimum je 80%. Ne znam koliko su svi ti kuleri tihi na 80-90% obrtaja, praktichno bi stalno radio na max, shto je bespotrebno. Ima li neko hardversko ili softversko reshenje da mi ventilatori ne divljaju, i automatski menjaju rpm? SpeedFan nece da radi... Ili ako neko zna, kako da nateram Vendettu da radi na 800rpm konstantno?

Ma ljudi sve ja to znam, ali ne radi mi kako treba fan kontrola iz BIOS-a, i minimum je 80%. Ne znam koliko su svi ti kuleri tihi na 80-90% obrtaja, praktichno bi stalno radio na max, shto je bespotrebno. Ima li neko hardversko ili softversko reshenje da mi ventilatori ne divljaju, i automatski menjaju rpm? SpeedFan nece da radi... Ili ako neko zna, kako da nateram Vendettu da radi na 800rpm konstantno?

Uz Noctua ventilatore dolazi U.L.N.A i L.N.A adapter (uz onaj od 9cm dolaze oba).
To je valjda otprnik na obicnom tropinskom konektoru. Smanjuju brzinu zavisno koji stavis. Nesto poput 7V i 5V.
Mozda ti ga neko i pokloni ;)

Samo jedno pitanje. Da li si ga podesio kako treba? Znaci, ides u configure>advanced>chip, pa odaberes onaj cip na kome ne pise HD0 ili ACPI, pa onda pogledas stavke PWM 1 mode, PWM 2 mode, PWM 3 mode, tu svuda obavezno mora da stoji Software controlled,
kao i opciju PWMOUT Clock, gde je obicno najbolje da stoji 0.75.

Ne radi mi SpeedFan uopshte! Probacu da ga opet instaliram, ali kad ga pokrenem samo se pojavi ikonica u Sys tray-u, ali nema glavnog prozora, niti ona ikonica reaguje na klik. A da li Vendetta2 dolazi sa molex konektorom, pa da je odmah bocnem na 5V ili 7V, da ne sechem onaj tropinski konektor? To bi bilo idealno reshenje.

Poslednja izmena:
Samo jedno pitanje. Da li si ga podesio kako treba? Znaci, ides u configure>advanced>chip, pa odaberes onaj cip na kome ne pise HD0 ili ACPI, pa onda pogledas stavke PWM 1 mode, PWM 2 mode, PWM 3 mode, tu svuda obavezno mora da stoji Software controlled,
kao i opciju PWMOUT Clock, gde je obicno najbolje da stoji 0.75.

Instalirah poslednju verziju, i gle chuda, sad imam i GUI, ali shta god da podesim, sve je po starom, i CPU fan i PWR i SYS fan, svi odvrnuti do daske. ***, ponadah se hladnoj "tishini", a ovaj CM690 shishti zbog budjavog ASUS-a i nezainteresovanih ljudi koji sebe nazivaju Customer support. Josh jutros poranim da prepravim stare produzne molex, pa da vezem na prekidach sve ventove 5V-7V-12V, kad ono CRKLA MI LEMILICA!! Bedak...

Мора да је неки хардверски проблем док су искључили ту опцију, можда им лоше ради сензор или контрола броја обртаја, па им се дешавало да прегревање процесора?
У сваком случају ја избегавам Асусове плоче, много фушере, радије платим више да не мислим после...

Uzmi nekog Zalmana i nema da mislis ...

Мора да је неки хардверски проблем док су искључили ту опцију, можда им лоше ради сензор или контрола броја обртаја, па им се дешавало да прегревање процесора?
У сваком случају ја избегавам Асусове плоче, много фушере, радије платим више да не мислим после...

Pa ovo chudo me je koshtalo vishe nego bilo koja druga 780G, pre tachno godinu dana. Secam se kad mi je stigla, na ASUS forumu su likovi iz Nemachke pitali kad ce da stigne kod njih... A i izgleda kvalitetno, ko je mogao znati. Ma Vendetta2 ide na 5V, a ostali na 7V i nek ide zivot. Kad se smorim, vracam stari BIOS i problem reshen.

Hmm... Ovi iz tehnichke podrshke se i dalje prave ludi... Pitam se shta onda znachi C&Q? Kupish&Qr@c, jer poslednji BIOS sa kojim radi kontrola kako treba je 803, a posle njega je 1001, koji je NEOPHODAN u sluchaju da hocu da stavim Kumu ili neki P2. A uz taj 1001 se u BIOS-u pojavila opcija C1E, za koju nisam provalio zashta sluzi (isto mi i sa njom i bez nje, C&Q odardjuje posao sa multijem i naponom za CPU).

Vrh Dno