Šta je novo?

Zamena za A510

Freelancer

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2005
Poena
619
Posle nekoliko godina, potreban mi je novi aparat u ovoj klasi.
Sa A510 sam izuzetno zadovoljan (kvalitet slike), i broj MP nije presudjujuci za odluku.
Bitni su:
- kvalitet fotografija
- LiOn akumulator
- _ne_ xD kartica.

Cena 200-250 eur u inostranstvu.
Preporuke?

Mozda nisam bio jasan, sa Lion a bez AA.

Ixus 70, Ixus i7, Fuji6500... Lista nije mala, zavisi sta ti treba. Ako hoces kompaktnost tu su ixusi, dok je ovaj Fuji malo bombastican ali je bomba od aparata 🙂 . I jos mi nije jasno zasto bezis od AA baterija kao djavo od gloga? 🙂

Poslednja izmena:
I dalje ne razumem zasto bezis od AA baterija :trust:
Bolje je bezati od Sony-ja nego od AA 😉

Ok f50fd prihvata i sd i sdhc,moze da se nadje za 250,ima stabilizaciju i lep je 🙂, samo ne znam sta bih radio sa 12M slikama. Cemu ta trka za pikselima, 5M je i vise nego dovoljno za tu klasu. Za ostalo treba uzeti nesto sasvim drugo.

Poslednja izmena:
A pogledaj sa ove strane. Dao si tolike pare za aparat a sada se cicijasis za SD od 2GB koji je dzabaleska... 🙂

ja bih ti rekao da uzmes f31, ali neces xd, tako da onda moras f50... f40 je losiji od njega, mada ako imas prilike probaj... kod fujija ne raste sum sa porastom broja mpix, bar ne na nacin na koji se to desava sa obicnim senzorima...
slazem se sa tobom da je sve preko 3mpix nepotrebno, al ti si rekao da oces nov aparat |>> ja ti samo rekao sta da uzmes...

hvala hvala svidja mi se u svakom slucaju,mislim da i hocu uzeti.

edit: po ovome sto vidim, f31 je ovde 150e skuplji od f50fd, dakle 400e. u cemu je logika?

Poslednja izmena:
ixus 800IS ili 850IS ako mozes do ovoga drugog da se protegnes jer ima bolje slike sa visokim ISO (navodno zaostaje jedan korak iza f31 fd).
Prvi mozes naci u BG za gornju sumu koju si naveo sve sa 2GB karticom (ako se potrudis).
poz.

p.s. pogledaj i 570 IS, jeste da ima AA baterije ali mislim da je skroz skroz korektan.

Da se dovezem na sebe, pojavio se i A720IS sa 1MP vide od prethodnika i novim Digic III procesorom, vrlo povoljno.

Ja sam inace imao slicnu dilemu sa pocetka teksta i definitivno kuppujem A720IS (prelazak sa Fuji s5500)
poz.

A znaci zato niko ne spominje Canon 650, i on se verovatno skoro pojavio? Videh ga danas na nekoj temi, i cini mi se simpaticnim, ali vec sam pitao za misljenja u drugoj temi...

Nazad
Vrh Dno