Šta je novo?

Zamena za 4870

daxyco

Čuven
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poena
515
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dobio sam dobru ponudu za moju 4870 (iz potpisa) i verovatno će otići, pa mi treba nova. Zanima me vaš predlog za zamenu, s tim da ne bih išao na slabiju grafiku. Tu je 4890, razmišljao sam i o 5770 koja je savremenija ali sporija od 4870, mada manje troši, manje se greje i hladnija je. Osim toga upravo sam nabavio Accelero S1 rev2 a nisam ni stigao da ga probam, a ne može da stane na 5770. Najradije bih uzeo 5850, ali za to već nemam love. Ako imate neke grafikone za poređenje 5770 i 4890 što se tiče fps-a u raznim igrama, dobro bi došli.

Sve u svemu, otvoren sam za predloge i argumente :)

Poslednja izmena:
Hajde da dodam, volim da igram igre, ali ne verujem da ću moću mnogo da se posvetim tome do leta, zbog faksa, tako da bi mogao i da "preživim" sa 5770, pa da možda stavim još jednu u CF kasnije... Ni to ne bi bila loša solucija zbog DX11, samo je skupa, verovatno bih onda morao da menjam i napajanje... Zanimaju me različita mišljenja, šta, zašto, kada???

Tako da, cepajte, svaki moguć predlog slušam.

Gde si nabavio accelero?:)
Krajem januara bi trebalo da se pojavi 5830, bice kao 4890 ili brza, jeftinija od 5850, sad ne znam koliko bas.

Joj, varijanta ipo. Neki kamiondžija koji saradjuje sa firmom gde moj ćale radi redovno ide u Austriju, pa je pomenuo ćalu da treba klincu da kupi nešto tamo pa ga ja zamolio i meni ovo da uzme.

Što se tiče 5830, čitao sam nešto i o njoj, ne znam, možda i sačekam neko vreme, samo se plašim da će mojoj grafici baš pasti cena do tada... Razmisliću.

Poslednja izmena:
a sto bi onda prodavao i kupovao istu graficku?
i kakva je to prednost nove graficke ako se manje greje i manje trosi struje a perfomanse su slabije od stare????

mislim ako nisi u nekom green peace fazonu, kakve veze ima koliko se greje i trosi????

sa 4870 isplati se ici samo na 5850 ako hoces neki vidljiv skok u perfomansama....

uvek ti je solucija da prodas sad 4870, kupish neku krdzu za neke minimalne pare na kojoj se ne mozes ni igrati, i cekas dok ti ne prodju ispiti, pare stavis sa strane i stekas jos malo i to je to...

mada nikad nisam uspeo da budem toliko samodisciplinovan :D

Pa ako kupim 5770 mogu da se igram, a mogu i da uzmem za par meseci još jednu za CF i rešim pitanje grafike na par godina. Uz to će mi trebati slabije napajanje, a i neću pući mnogo para odjednom.

cf nije bas toliko idealan koliko je sama ideja super... problemi drajvera i optimizovanosti i podrske igara za iste je uvek aktuelno pitanje

a u svakom slucaju poredjenja su sledeca

4870 > 5770, i 5870 > 2 4870

2x5770 cf je jeftinija kombinacija od 5870 za nesto oko 3k din ili manje

kupi josh jedan 4870 i doplati za napajanje ako mislis da je cf bolje resenje?

Mislim da me nisi shvatio. Ovako bi to išlo:

Kupim još jednu 4870 i doplatim za napajanje - nekih 20ak hiljada (koje nemam)

Prodam 4870 i dodam 3 hiljade (koje imam), uzmem 5770 i opet se igram. Onda jednog dana naleti 4-5 hiljada i uzmem napajanje. Onda jednog dana skupim još 10000 (za nekih 4-5 meseci), uzmem još jednu 5770 i tu stanem. Ili ne uzmem novo napajanje nego prodam 5770 i uzmem 5870 (malo verovatno). A i 5770 se klokuje k'o luda.

U svakom slučaju mi treba oko 20000, tada, tada imam tiše, savremenije kartice koje manje troše (nije mala stvar ni potrošnja struje, jer sam plaćam svoje račune). A ako su po nekim testovima sada 2x5770 bar približno brze kao 2x4870, u narednim mesecima mogu da postanu samo brže.

Poslednja izmena:
ok, meni je tvoja logika pogresna , ali vidim da si odlucio tako da nema vise poente za bilo kakvom diskusijom

pozpoz ;)

Nisam se već odlučio, ali jednostavno ne vidim da je 2x4870 toliko bolje od 2x5770. Poprilično sam siguran da bi 5770CF moglo da tera (skoro) sve naslove u narednih 2 godine, a za to vreme bi trebalo da izadje značajan broj DX11 igara + potrošnja + buka + potrebno napajanje, meni se čini da je to bolji izbor. Ali naravno voleo bih da prodjem što bolje, tako da je svaki savet dobrodošao. Ali uzmi u obzir da ne želim da igram nešto sa 200fps, nego 30-60fps.

ako toliko zelis uzmi 2komada 5770 i bices miran duzi vremenski period...dobra je to kombinacija pogotovo ako ih klokujes...jeste da su sada malo skuplje ali tako je to uvek kad izadju noviji modeli koji se obicno manje greju,manje trose i driveri se vise optimizuju za njih pa je i to jedan od razloga vece cene

Vrh Dno